טוב אז מה היה לנו .....

nikit1

New member
ואנחנו בילינו בדרום בצל השטפונות

בשישי בערב היה לנו ארוע משפחתי אי שם בערבה (כן, כן
) ונורא פחדתי לנסוע...ישנו שם ולמחרת מוקדם מאד בבוקר יצאנו לדרך והיה מפחיד עוד יותר-גשם כ"כ חזק שלא רואים את הכביש ולא שומעים את המנוע עובד, רוחות מקפיאות וכבישים חסומים
- הגענו לאיזור המלונות בים המלח על אדי דלק רק כדי שנחזור על עקבותינו בגלל השטפונות ליד עין גדי. אני לא יודעת איך הגענו לערד לתחנת הדלק- זה היה נס של ממש... ולגבי הבישולים- עשיתי עוגה ענקית ליום שישי - אפיתי 2 עוגות ספוג (קקאו ולבנה) והרכבתי מהן עוגה אחת עם מילוי וציפוי שוקולד ואגוזים- היה מוצלח ביותר. והיום זה יום ההולדת
של החצי השני שלי- אז אתמול בלילה אפיתי עוד עוגה
, הפעם שוקולד חמה כמו שהוא אוהב.

אתי@

New member
בקשה קצת מוזרה ../images/Emo13.gif

תוכלי לצרף את המתכונים של עוגות הספוג? לפעמים צריך עוגה כזאת ועוד לא מצאתי שום דבר פשוט ומתאים... תודה תודה תודה

nikit1

New member
מתכון לאתי@ ושאלה לגבי מסעדה../images/Emo26.gif

לפני המתכון- כאמור החצי השני שלי חוגג היום יום הולדת ואני בהתלבטות לגבי מסעדה לערב. חשבנו על 2C אבל אחרי שראיתי את התפריט...הוא לא ימצא את עצמו שם- הבחור לא אוהב אוכל fancy , הוא מאד מאד אוהב בשר... מה דעתכם על יועזר בר יין/מנדלבאום וברנבאום- מתאים לארוחה רומנטית? (את התפריטים שלהם ראיתי והם מתאימים אפילו לבחור הבררן שלי). ועוד- מישהי אכלה ב"ננה-בר" באחד העם? והמתכון- עוגת ספוג: 6 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס קמח תופח 100 גרם חמאה מומסת 1 כפית ת.וניל קליפת תפוז מגוררת 150 גרם שוקולד מריר- לעוגת ספוג שוקולד מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית וניל במהירות גבוהה, מוסיפים את הקמח, קליפת התפוז והחמאה המומסת ומערבלים. ממיסים את השוקולד ומוסיפים לתערובת (יכול להיות שצריך יהיה להוסיף קצת קמח- המתכון הזה הוא מתכון "בערך"- אני משחקת עם הכמויות לפי הצורך.למשל- להכנת עוגה גבוהה במיוחד אני משתמשת ב8 ביצים). להכנת עוגת ספוג לבנה מורידים את השוקולד אופים בחום נמוך כשעה. הסירופ לכל הכמות הוא כוס מים+חצי כוס סוכר+ חצי כוס ברנדי/גרנד מרינייה.

lital_helmer

New member
ננה בר

מקום חביב בהחלט ומעוצב יפה. האוכל קצת FANCY שם ולדעתי המחיר גבוה יחסית לגודל המנות למרות שהאוכל ממש טעים. מה שכן...שמעתי רבות וטובות על יועזר בר, למרות שלא הייתי שם. ליטל

fila

New member
פולה שאלות בקשר לעוגה

לא מפרידים ביצים? זו עוגה בחושה? האם העוגה יוצאת אוורירית- קלה? אני מאוד אוהבת להכין עוגות ספוג קלילות. תודה ומזל טוב לאסף

nikit1

New member
תשובות לגבי העוגה-

בעיקרון אפשר (אם יש לך כוח
)להפריד את הביצים ואז להקציף את החלבונים עם מעט מלח ולהוסיף אותם לחלמונים המוקצפים אחרי שהוספת אליהם את הקמח והחמאה. העוגה יוצאת מאד אוורירית וקלילה והולכת מצוין עם סירופ קל וכל קרם/ציפוי.

rinutza

New member
יועזר בר-יין ../images/Emo45.gif היינו לפני שלושה

שבועות, אמנם בצהריים אז זה קצת פחות רומנטי אבל היה ממש אחלה. אוכל טעים, קצת יקר אבל לא מטורף. לדעתי בערב מאד רומנטי שם (וטיפ קטן, לא לשבת ליד החלונות שפונים החוצה לכיוון השעון כי כל משאית שעוברת זה נשמע ממש כמו הד נוראי באוזניים).

fila

New member
הכנתי שני דברים מצוינים

עוגת תותים עם קצפת. סלט ירקות צבעוני וחמצמץ. אכלנו אצל ההורים שלי אז זה מה שהבאתי איתי כתוספת וכקינוח.

הילית*

New member
אפשר את המתכון לעוגת התותים ?

נורא בא לי (אולי אפתיע את ההורים שלי בשבוע הבא?)

fila

New member
הילית- עוגת תותים

מבטיחה להקליד לך בערב מהבית

למעלה