טוב אז לכולם

טוב אז לכולם

לאחר שפנו אלי למסרים מס' לא מבוטל של אנשים לשאול על מה למען השם דיברתי באחת התגובות שלי פה כשדיברתי על שיטה מסויימת ששמה סוף לכל הבעיות שלנו בעולם. החלטתי לכתוב מעט על זה לעיני כולם. לא פשוט לתפוש את זה .. אז חגרו חגורות. פעם היה אדם בשם בודהה, הוא היה בן מלוכה ובתחילת חייו היה לו כל מה שרצה והוא לא ידע מחסור. בחלק השני של החיים שלו הוא נחשף לדברים שנמצאים מחוץ לגבולות הממלכה, שזה מוות, ומחלות, ועוני.. והוא יצא למסע כדי לקבל תשובה על השאלה - מה זה סבל? בסופו של דבר, לא רק שהוא מצא את התשובה לשאלה, אלא הוא גם מצא את הנתיב בו גם מתחיל הסבל ובו הוא גם נגמר. עכשיו אני לא יודע הרבה על בודהה.. אבל עושה רושם שכל הנהרות זורמים לים ולאחר כל המחקרים המדעיים וכל הזיוני שכל וכל השיטות וכל העיצות הכל מתחיל ונגמר במקום אחד ומאוד מאוד פשוט - בך. אנחנו יצורים חובבי סיפורים, והמיינד שלנו ברגע שהוא מאמין לסיפור, זאת העבודה שלו לצאת ולהוכיח את מה שהוא מאמין בו. ברגע שהמיינד שלנו מאמין למשהו, באופן מיידי הוא יראה את זה במציאות. תחשבו על זה כמו החדר הולגרמות ב STARTREK שאפשר להיכנס לכל מציאות שרוצים, המיינד שלנו זה המקרן של המציאות שלנו, ומה שהוא מקרין אנחנו מאמינים שזה אמיתי. למשל אם קיימת בי אמונה שכל בני האדם שקרנים, אז אוטומטית כל בן אדם שיעמוד מולי יהיה שקרן, ואני אמצא את ההוכחות לכך שהוא באמת שקרן, והוא גם ימצא את עצמו משקר לי. לעומת זאת אם אני מאמין שכל בני האדם טובים וכנים, אני לא אהיה מסוגל לראות שקרן, זה פשוט לא בתפישת המציאות שלי, ואפילו אם בן אדם ישקר, בעיני זה לא יהיה שקר.. המיינד שלי יראה לי בן אדם טוב וכנה שמסתבך עם עצמו .. אולי. בשני המקרים אני לא באמת פוגש את הבן אדם מבחוץ, אני פוגש רק את עצמי ואת האמונות שלי, העולם הוא מראה של האמונות שלנו, ואם אנחנו לא אוהבים משהו בעולם זה כי אנחנו מסתכלים עליו דרך משקפיים עם לכלוך על האדשה, ואז אנחנו רואים את הלכלוך הזה בכל מקום. רק שעד היום אנשים לא הבינו שהלכלוך הוא בעדשה.. הם חשבו שהוא נמצא שם בחוץ בעולם.. וכך אנשים דנים את עצמם להתחיל ולשנות את המציאות כי הם רואים משהו לא בסדר בה. "אמא שלי צריכה להקשיב לי יותר" "העולם הוא מקום מפחיד" "כל הגברים שקרנים" "אני צריך יותר כסף" "כוסיות רק יוצאות עם עשירים" "אני לא טוב מספיק" "יש לי הרבה בעיות" "אני לא מממש את הפוטנציאל שלי" ואפילו אם הבן אדם הצליח באמת לשנות את המציאות כדי להתאים אותה לטירוף האמונות שלו, אז הוא מסובב את הראש והוא עדיין רואה את הכתם! רק במקום אחר.. ולנצח הוא יראה את זה, עד שהוא יפנה למקום הנכון - פנימה. אז השיטה הזאת, היא שיטה פשוטה עד כדי גיחוך, שנועדה לנקות את הלכלוך מהעדשה... ו... היא עובדת. זאת בעצם חקירה של האמונות שלנו והדרך בה אנחנו מסתכלים על העולם, כי זה כל מה שיש.. שהיינו תינוקות ראינו עולם מושלם, התמסרנו לחלוטין.. הסתכלנו על הידיים שלנו בהיפנוט למראה הפלא הזה. אבל אז התחילו לספר לנו סיפורים, והתחלנו להאמין להם.. ואמא אמרה לנו "אתה רואה? זה בית.", והיום אנחנו כבר לא מסוגלים לראות את הבית באמת, אנחנו רואים את העולם דרך המושגים והרעיונות שלנו על העולם. לכן השחרור הגדול והתשובה להכל לא נמצא בחוץ.. אלא בפנים. ואז מה קורה כשמשחררים אמונה? זאת חוויה שאני לא יכול להסביר במילים .. אבל פתאום רואים מציאות חדשה, ממש פה. פתאום בפעם הבאה שאני עומד מול בן אדם .. הוא כבר לא שקרן יותר .. ואין לי מושג איך חשבתי את זה עליו עד היום. פתאום אמא שלי בסדר גמור כמו שהיא. פתאום העולם הוא לא מקום מפחיד ואני לא מבין איך פספסתי את זה.. זה הרי מול העיניים. פתאום גברים הופכים לכלבלבים
ותמיד יש בדיוק מספיק כסף למה שאני צריך. שלא לדבר על ההשלכות של הבן אדם שאתה הופך להיות כשאתה מאושר ואנרגטי, אבל אז כבר לא אכפת לך מה קורה.. כי מצאת את האושר בפנים, והוא משתקף לך בעולם בכל הצורות, ואתה חי בגן עדן בכל מקום שאליו אתה מסתכל.

לקשמי

New member
ועכשיו, מהן המילים שלך?

לאורך כל ההודעה שלך קראתי רק דקלומים. סיפורים מוכרים, משלים ומטאפורות שכבר קראתי ושמעתי במקומות אחרים. ולא שזה רע, לפעמים הסיפורים האלה באמת נותנים השראה ובאמת תורמים, אבל רק אם אתה לא נשאר איתם אלא גם עושה איתם משהו וצומח בכוחות עצמך. לא קראתי כאן איך בפועל אתה עשית את השינוי. איפה פה הניסיון האישי שלך? לפעמים אנשים מביאים לפורומים כל מיני מילים של שירים מוכרים כדי להביע את מה שהם מרגישים. אין עם זה שום דבר רע אבל כשאני נתקלת בהודעה כזאת היא לא אומרת לי כלום. את השיר אני מכירה אולי אבל לא מכירה את האדם שהביא אותו ולא יודעת מה זה אומר לו. אלא אם כן הוא באמת מוסיף גם מילים שלו. אז עזוב ציטוטים, פתגמים ודימויים שקראת בספרים או שמעת בהרצאות. מה הן המילים שלך?

רוצה לומר מילה אישית

אני פחות אוהבת את הסיפורים שבאים מהמזרח על בודהא ועל סיפורי הזן אם תלמדו קצת את היהדות תגלו שם סיפורים יותר טובים אולי הרוחניות צריכה לבוא מהיהדות לא מהלימוד של עבודת האלילים כגון בודהא ישנם טכניקות שמפעילות את הגוף אותן מוכנה ללמוד תמיד אבל תורה אחת יש לי והיא התורה שניתנה בסיני , האמונה שלי חזקה ואני לא דתית אבל ההערצה הזו לסיפורי המזרלח לא עובדת עלי

לקשמי

New member
זו כמובן זכותך

מבחינתי אין סתירה. אני מאוד אוהבת גם סיפורים מהיהדות ונהנית לשמוע ולקרוא סיפורים של צדיקים מהתורה היהודית שאכן יש בה הרבה חוכמה. אני מאלה שמאמינים שאלוהים יש רק אחד והוא של כל העולם, היקום והברואים ולא רק של היהודים. דווקא הדרך של היוגה, הדרך שבה אני נמצאת, ואני שומעת ולומדת בה סיפורים ממסורות המזרח, קירבה אותי ליהדות יותר מאשר כל מסגרת אחרת שהייתי בה. כי היוגה פירושה אחדות והיא מכבדת את כל המסורות הרוחניות באשר הן, בין אם זה בודהיזם, יהדות, נצרות או כל מסורת אחרת. כפי שאני רואה את זה אין בבודהה או בגנדי (כפי שהוזכר פה קודם בשרשור אחר) משהו אלילי, אלא אם כן רואים במי מהם את האלוהים בכבודו ובעצמו בעוד שכל דבר אחר אינו אלוהים. אני מאמינה שאין דבר שהוא אינו אלוהים. האלוהות נמצאת בכל דבר שקיים וגם בכל אחד מאיתנו. יחד עם זאת אני לא אומרת מאיפה הרוחניות צריכה לבוא כי כמו שאני מאמינה באלוהים, אני מאמינה שהוא גם נתן לנו חופש בחירה. בלי קשר למי אנחנו ו/או באיזו מסורת גדלנו.

אהבתי את מה שכתבת

את מציגה את זה אחרת ממני ואת כן פתוחה לשמוע גם מהיהדות תודה על התגובה שלך , אכן הבורא הוא אחד ויחיד

efriend

New member
לא הבנתי אבל זה מעניין

מאוד מאוד לראות איך אנשים חושבים על דברים וחווים דברים.

כן..

יותר מעניין זה אפילו לחקור את החשיבה שלך עצמך .. יותר מאת של אחרים. כי אנחנו לא באמת יכולים לדעת כלום על החשיבה של אחרים .. אפילו אם אנחנו חושבים שמישהו חושב משהו, זה אנחנו חושבים את זה
הכל מתחיל ונגמר בנו.. ושאנחנו משנים משהו בחיווט שבפנים העולם שאנחנו רואים משתנה. לזה זה נועד.. ועדיין אף אחד לא שאל אותי מה זה בדיוק.. מעניין.

Spiral Slut

New member
אבל איך עושים את זה?

איך מנטרלים אמונות ומחשבות שליליות?

זה כמו להקיץ מחלום

ברגע שאתה מבין שזה היה רק חלום זה נגמר! זה עד כדי כך קל. יכול להיות שאתה הולך במדבר ופתאום אתה רואה נחש, הלב שלך יקפוץ ואתה תפחד.. אבל אז יכול להיות שתעיז להסתכל ופתאום תראה שזה בכלל לא נחש, זה חבל. בשניה שתבין שזה חבל לא רק שאתה תרגע.. אתה תצחק. עד השניה שהבנת שזה בסך הכל היה חבל אתה באמת האמנת שזה נחש וזאת הייתה המציאות שלך. אז איך משנים אמונות? מעמידים אותן לחקירה אל מול האמת, ואז מגלים שכל האמונות המפחידות שלנו זה חבלים. ואין שיטה טובה לעשות את זה יותר משיטת "העבודה" של ביירון קייטי. אז אתה מוזמן לחקור על הנושא.

למעלה