טוב, אז הנה עוד הצעה

טוב, אז הנה עוד הצעה

מכיוון שאף אחד גם ככה לא כותבת פה, ומזמן רציתי לכתוב את זה איפהשהו. היתרונות של ההצעה הזו: פשוטה ביותר לביצוע (לפחות מבחינה פיזית). בעלת פוטנציאל לעורר כלפי ישראל סימפטיה בינלאומית חסרת תקדים. לא דורשת השקעה כספית ניכרת. לא דורשת העברת אנשים מביתם. בעצם, היא לא דורשת כמעט כלום חוץ מנאום של שתי דקות - וקצת אומץ מדיני והכנת שיעורי-בית דיפלומטיים די קטנים. והרי ההצעה לגופה: להפסיק את מדיניות העמימות בנושא הגרעין הישראלי. אני לא יודע מה יש לישראל כיום בתחום הזה. אני יודע שיש שני בניינים לבנים עגולים בפלמחים ובדימונה שיש שם אי-אילו כורים שעושים בהם אזרחי או אולי צבאי. זה סיפק כותרות הזויות בהקשר של ואנונו, זה עזר לנו לכאורה בהרתעה מול הערבים, אבל גם שימש נושא לטענות מוצדקות לגמרי של מנהיגי ערב נגדנו. אז אולי נפסיק עם זה סוף סוף? האם עוזי דיין - ולצורך העניין נתפרע ונגיד שהוא יהיה ראש ממשלה או לפחות שר-חוץ - מסוגל לגשת לאו"מ ולומר דבר פשוט: "אנו מוכנים לגלות את כל סודות הגרעין שלנו, להכניס אלינו פקחים ולחתום על אמנה למניעת הפצת נשק גרעיני - בתנאי שאירן תעשה אותו דבר." דבר כזה גמר את המלחמה הקרה בין בריה"מ לארה"ב. שם נדרשו רק שני מנהיגים אמיצים. אני לא מצפה שנשיא אירן הנוכחי יקפוץ על ההצעה. אבל ההצעה שלנו, אם תהיה כנה תכפיל בכמה מונים את הלחץ על אירן ותעלה באופן מופלא את הסימפטיה לישראל. יש על מה לדבר?

לא שאני מי יודע מבין

אבל פעם שמעתי איזה מומחה שהציע שבאמת נהפוך את הכור בדימונה לכור להפקת אנרגיה בלבד, ונרשה פיקוח מלא של האום. אם יש לנו כבר פצצות גרעיניות הן תישמרנה אפילו אם נסגור את הכור. נרוויח הרבה נקודות בזירה הדיפלומטית, וגם נשמור על ההרתעה. לא יודע כמה ההצעה הזאת טובה לא יודע מה עמדתו של עוזי דיין בעניין... אני חושב ליזום אירוח שלו פה בפורום. זה כנראה יקרה בקרוב אם הוא יבוא, תוכל להפנות אליו את כל השאלות האלה שלך...

איתיet

New member
אתה מדבר ברצינות?

אם כן, תקרא את הסכם חודייביה שנחתם ב628 בין מחמד לאנשי מכה. אתה כנראה צריך להכיר קצת יותר את העולם המוסלמי, גישות השיעה והסונה כלפי עמי הספר. אם אתה רוצה סכין בגב, תפדל!

אם אתה חותם על האמנה למניעת

הפצת נשק גרעיני, אסור לך להחזיק נשק גרעיני. ישראל לא חתומה. איראן חתומה ואינה מקיימת את האמנה. המלחמה הקרה נגמרה כשברית המועצות קרסה קריסה פנימית.

אני רציני בהחלט

... ולכן אמרתי: אני בטוח שאירן לא תיענה בקלות להצעה הזו. ייתנו יקבלו - לא ייתנו לא יקבלו :) כל הרעיון הוא להכניס את אירן לפינה. צפון קוריאה בקריסה כלכלית מוחלטת, הרבה יותר גרועה מבריה"מ של שנות השמונים, אבל המשטר שלה הוא אחד היציבים בעולם... המלחמה הקרה נגמרה בזכות הסכם רייגן-גורבצ'וב לפני קריסת בריה"מ. כמובן שהיו גם כל מיני קונספירציות של CIA ברקע, אבל זה סיפור נפרד...

ההסכם הותיר ברית המועצות גרעינית

בכל אופן, הבעייה בהצעתך היא מה שאנחנו נצטרך לתת. זו לא סתם חתימה, חתימה על האמנה מחייבת.

כמו שאמרתי - ייתנו יקבלו

רק כאשר אירן תחשוף את מה שיש לה לחשוף ותהיה לנו גם סיבה טובה להאמין לה - רק אז נחתום ונחשוף גם אנחנו. אני מדבר על הצהרת כוונות להפסיק את העמימות. לא צריך להיות פראיירים ולגלות את כל הסודות חינם. אני לא בגישה של ואנונו שהוא קומוניסט קיצוני ששונא את הציונות, שולל את מדינת ישראל, ומתבייש בהיותו יהודי. אני ההיפך המוחלט ממנו - ישראלי ציוני גאה שמעוניין לשמור על האינטרסים של המדינה שלי. כל זה לא מפריע לי להתנגד לנשק גרעיני ולחשוב שעצם קיומו בעולם הוא אסון, עוד לפני שהוא מתפוצץ. אני פשוט לא מצליח להבין את התועלת בהמשך מדיניות העמימות שהייתה עד עכשיו, אבל אתה מוזמן לנסות לשכנע אותי שאני טועה - אני ראש פתוח ...

למעלה