טובת הילדים

moshe010

New member
אשתך תסכים לכל מה שתחליט?

אם כך המצב באמת שונה, אבל כמובן
גם זה לא פשוט בכלל

אם כי נראה לי

שהיתה מעדיפה להדחיק ולא להתמודד.

אגס 10

New member
יש כאן אי הבנה קריטית

אני הבנתי שהבן אדם מדבר כזוג הורים אנוסים יחד
על זה אמרתי מה שאמרתי
אם אכן מדובר רק אחד ההורים אנוסים אני לוקח בחזרה את מה שכתבתי!

הבנת נכון לגמרי

אבל אניסות משותפת אינה מחייבת תמימות דעים טוטאלית בכל רגע נתון על הדרך ועל מידת העשיה וההקרבה. אם לאדם בודד קשה עם תהפוכות מוחו ק"ו כשמדובר בזוג , ויש מצבי ייאוש ופאסיביות כי אף אחד לא חתם על מסמך לפיו לא יהיו לבטים עצירות ותהיות בדרך.

מורי הוא לעשות מה שטוב לך ולמשפחתך...

האם אני מאמינה שאפשר לגדל ילדים שמחים ומועילים לחברה בתוך הציבור החרדי? כן
האם אני חושבת שאתה יכול???? רק אתה יודע
האם אני חושבת שיש מצבים שבהם עדיף להישאר בתוך החברה ולגדל אותם בפתיחות? כן
האם זה נכון לך???? רק אתה יודע

הכל אפשרי אין כללים למה שנכון או לא נכון וכל החלטה שתקבל לא תהיה קלה...
אני מכירה אנשים שבחרו ככה ואחרים שבחרו אחרת ויש המצליחים בשתי הדרכים ויש שנכשלים..
אין כללים למשחק.. מה שחשוב זה לשקול ולחשוב לפני כל צעד ואף פעם לא להינעל לתמיד בדעה אחת
ותזכור תמיד להיות פתוח לתהיות ולהיות מוכן לשנות שצריך

בהצלחה לך במשחק החיים... והכללים למשחק זה רק מה שאתה קובע

אחרת9

New member
מוסרי...

זה מה שרצית לומר.

ואני גם חושבת שאין מצב לחיות כאנוס מבלי לגרום לנזק מסוים לסביבה. מצד שני, יש מלאן חרדים צדיקים שגורמים נזק בלתי הפיך לסביבה בעצם היותם. ויש גם אנשים בכל העולם מכל דת מין ותרבות שמזיקים לאהובים עליהם כל יום. אז מה.
אי אפשר לבחור בצדק מבלי לעשות חשבון מה באמת צודק כלפי ילדינו. במקרה שלי נגיד, הכי צודק כנראה היה לא להביא אותם כלל לעולם. אז מה אני יכולה כעת לעשות בענין? כלום. להיות הכי טובה כלפיהם שאפשר ולגדל אותם במינימום נזק. יותר מזה, אי אפשר.

אני לא יודע מה זה אומר מוסרי

הייתי מתקשה להסביר לילד שלי איך וויתרתי בשבילו על עתיד שנראה לי נכון בגלל קשיים חברתיים או משפחתיים
"לא שלחתי אותך לבית ספר כי סבא היה כועס"

מצד שני מי אמר מהו העתיד הנכון? ואולי אפשר לשלב? ובכלל, הדרך להקנות לילד דרך חיים הרבה יותר מורכבת מאשר לענות לו על השאלה אם יש אלוהים או לא, אני משוכנע.

וכאן מקומו של משפט המחץ: כל מקרה לגופו.

וכשילד ישאל את אביו

מדוע לא שלח אותו לבי"ס תיכון פרטי בצפון ת"א ופותח לו אפשרויות בחיים אלא לביס ככה ככה ועונה לו האב : כי אמא ואני רצינו לעבוד רק 8 שעות ביום ולא 14 שעות ביום והיתה בעיית מימון, והילד לא יבין זאת....מקובל להאשים את האב ?

לדעתי קשיי הגירה (חברה, משפחה, מנטליות, עיסוק שונה) בין מגזרית קשים יותר, במקרים רבים, מדוגמא זו
ויש מושג של מסירות נפש עד היכן (סבא היה כועס הוא ביטוי פשוט מידי , הייתי מסביר לנער במשך שבוע מהי המשמעות של הקרבה כזו ככל שהייתי יכול לתאר לו)
וכי לכל שאלה ואי הבנה של הילד מחוייב הוא להבין את התשובה? במקרה זה "אל תדון.... עד שתגיע למקומו" של האנוס הוא הכרחי.
בייחוד לאור מה שציינתי לגבי האפשרות הסטטיסטית שהילד יבוא בתלונות מעין אלו.

השאלה היא לא מה ילד בן 15 יבין או לא

ילד בן 4 גם לא מבין למה לא נותנים לו לאכול כל היום סוכריות. השאלה היא אם בגיל 30 הוא יבין את ההורים, ואני לא מכיר כמעט אדם בן 30 שיחשוב שהוריו פשעו כלפיו בכך שנמנעו מלעבוד 14 שעות ביממה על מנת לשלוח אותו לבי"ס איכותי יותר, כך שהדוגמה שהבאת בטוח לא מתאימה.

שראליס

New member
אין לי צורך להתחייב על זה אחבקהו ואנשקהו

על זה ואחר זה אלך לדרכי

התייחסתי לדוגמה בלבד, לא לטיעון כולו

אם כבר אתה נכנס לזה - לא משנה למה אתה מתחייב לסלוח או לא, אלא למה הילדים שלך יסלחו.
אם אני הייתי יודע שאבא שלי היה אנוס ולא טרח לחשוף אותי לאפשרויות אחרות, ובגללו קלטתי את זה רק כשהייתי תקוע עם אשה שאני לא מתחבר אליה וילדים שאני אוהב ואאלץ לאבד אם ארצה לחיות בהתאם לאמונתי, אני לא הייתי מצליח לסלוח לו.

ממליץ לך להכיר באפשרות שהילד שלך יהיה דומה לי ולא לך, ולשקול את ההחלטות שלך במשקפיים האלה.

אבל היי, למה אני בא בטענות לזה שהגבת למשהו שלא קשור להערה שלי. הרי אני בכלל תוקף סדרתי של אנוסים, אז בטח התכוונת לאחת מאותן אלפי הודעות אחרות שלי שמפוזרות בפורום...

אני לא מעביר כל החלטה שלי

דרך המשקפיים של מה הבן שלי יבין ומה הבן שלי לא יבין,
די לי בכך אני מבין את עצמי,
וגם זה דיי קשה.

ואיפה דרשתי ממך לעשות את זה?

הבחורצ'יק דיבר על מה הילד שלו ירגיש אז התייחסתי לזה, זה לא מחייב שאני טוען שזה בכלל שיקול חשוב בהחלטה של בן אדם.

והיכן הגבול??

אין לי דבר עם השאלה מה תענה לילד שלך בבא היום, אני לא רואה את זה כפתיח להשקפת עולם או דרך חיים.
ניסיתי למקד את שאלת ה"אם זה מוסרי" שלא ברורה לי.

יש עוול מסוים שאתה יכול לגרום לבן שלך, לסגור בפניו הזדמנויות זה עוול - לא לשלוח אותו לבית ספר בצפון תל אביב זה לא עוול, לכה"פ זה הזדמנויות שלא פתחת בשבילו.

לך להיגיון הפשוט שבחוק חינוך חובה (חינם!) ותבין על מה אני מדבר.

אבל אדרבה כבוד המסתייג, מקד אותי אתה - מה הפשט "מעשה לא מוסרי"? ועוד ביחס לבן שלך?

ואני מדגיש שוב, הייתי שולח את הבן שלי לחינוך חרדי בלי להסס. אני מאושר על שאני בוגר המערכת החרדית והייתי משתף אותו באושר הזה.

אישית אני מכירה מישהו

שהוא אנוס מגיל 23, לאחר שנישא והביא לעולם ילדים. הוא אוהב את אשתו, את ילדיו ואת נכדיו ואוטוטו נינים וזה עובד. אשתו יודעת שהוא לא דתי ומעמידה פנים שהוא כן, ילדיו לא מתעמקים בשאלה (אם כי לדעתי אחד מילדיו אנוס גם הוא) ומאחר וחיי משפחתו תקינים ופרנסתו מצויה כולם מבסוטים.

תבין, לך קל לחיות כחרדי כי נולדת אל תוך זה. ובגדול - הרי להיות חרדי זה בעיקר ההיבט החברתי. אז זרום עם זה...

מה שכן, השבע כאן בנקיטת חפץ לכולנו - שאם יום אחד הילד/ה שלך ת/יראה סימנים של עזיבת העולם החרדי, אתה תהיה בשבילו למשען ולמקור אהבה.

הא, ואני מכירה גם סיפור אחר, מלפני הרבה שנים, על אנוס שגילה שגם זוגתו כזאת. הם כבר מזמן לא בארץ וכולם בכלל שכחו מקיומם:)

למעלה