אני מצטרף רק למאבקים שאני מאמין בהם. למה שאכתת רגליי לרחוב יפו המצחין רק כדי להראות לחרדים? המצעד הזה מטופש ומיותר בעיני, למרות שיש חובה דמוקרטית להגן על זכותו להתקיים. הרבה אנשים כאן במדינה מצפים לעמדות של שחור ולבן, ועמדות מורכבות יותר מפתיעות אותם. אני מופתע שאתה מופתע
האם בסיטואציה ששוטר לא נמצא בסכנה, והוא לא מותקף, תסכים אתי שאסור לפגוע ברקמה רכה שלו? "לא מסכים אתך, כי אם עכשיו אני לא בסכנת חיים, אבל יש לי מפגין שחוסם לי ציר מרכזי במדינת ישראל, ואני מקבל הוראת פיזור חוקית ממפקד שנתן לי הוראה לפזר המון, ואני לא יכול לפזר את ההמון אלא אם אשתמש באופן ספציפי ברקמה הרכה, אז אני אשתמש ברקמה הרכה". אני שואל אותך כבן אדם, המעשה הברוטלי הזה לא זיעזע אותך? "אני לא רואה בו משהו חריג והוא לגיטימי לחלוטין (...) בסך הכל עשינו את העבודה שלנו".
אולי בגלל שזה תמיד קורה למישהו אחר, למישהו שבטח מגיע לו: חרדים, כתומים, אנרכיסטים, ערבים, עבריינים. אבל אנחנו הרי אנשים מהוגנים מהישוב. לנו זה בטח לא יקרה. ה"הוכחה" גם קיימת. עובדה - רוב התלונות נגד אלימות שוטרים נסגרות אחרי חקירה קצרה.
נגד מתפרעים שמסכנים חיי אדם צריך להשתמש בכל אמצעי, כולל ירי חי. נגד מפגינים שאינם מסכנים חיי אדם אסור להשתמש באלימות הקשה שבה משתמשים שוטרי ישראל שוב ושוב.
שמדבר על הקשר בין בחילה פיסית שמטרתה לגרום לנו להתרחק ממזהמים, לבין "בחילה מוסרית" שגורמת לנו להסתייג ממי שאינו שייך לקבוצה אליה אנחנו משייכים את עצמנו. מסתבר שיש דמיון פסיולוגי בין שני סוגי הבחילות. הדמיון הכי חזק נמצא בנושאים שאנשים נוטים להיגעל מהם מוסרית (הפלות והומוסקסואליות למשל) וקשורים בנוזלי גוף (שמגעילים אנשים גם פיסית). עוד תופעה עצובה שהוזכרה שם היא שכשמראים לאדם תמונה של מישהו שמגעיל אותו (הומלסים, הומוסקסואלים) רואים בהדמיה מגנטית שהחלקים במוח שקשורים בזיהוי בני אדם לא נדלקים. לי זה מסביר קצת למה מה שהם עושים נראה להם מוסרי, וגם למה בפשקווילים שלהם הם דואגים לקשר בין נשים לא צנועות להפרשות גופן ולמה בשיח האנטי-חרדי מדברים על ריחו של החרדי המזיע.
אבל ראוי לציין שהרב אליישיב והעתון "יתד נאמן" התנגדו להפגנות נגד המצעד כך שהטענות שלך רחוקות מלהיות הגונות. הם ודאי שלא קראו לרצח שוטרים או לזריקת אבנים. אם היית מתחכך פעם באנשי היס"מ היית אולי מקבל בהבנה את ההאשמות. חרדים שהכרתי ומאוד מסתייגים מההפגנות ומהמפגינים עדיין טענו בפני על אלימות קשה של המשטרה לא רק כלפי המפגינים אלא כלפי עוברים ושבים וכל מי שהיה בסביבה. ועוד הערה קטנה, דוקא ממך, ממי שמתענין בחרדים הייתי מצפה להבחין בין "החרדים". חסידות גור, הרב אליישיב ורוב מוחלט של החרדים הסתייגו מההפגנות ובודאי שמהאלימות. הם מאוד התנגדו למצעד אבל התנגדו להפגנות נגדו. הפלג החרדי שהוביל את ההפגנות הוא "העדה החרדית", אליהם הצטרפו קצת מאנשי ש"ס (הרב עובדיה קרא למחות נגד המצעד) וכמה פעילי כהנא.
מושלכים על שוטרים מגגות הבתים, עגלות אשפה מוצתות. כנגד אלה השתמשה המשטרה בכוח מתון - לא אלות ולא כדשורי גז מדמיע ולא ירי חי, מה שהיה קורה לו היו המפגינים ערבים, אלא רק זרנוקי מים מכוונים למקומות מהם הושלכו האבנים. לכן התלונות על אלימות נוראה של המשטרה הן צבועות. אני יודע שרוב החרדים לא השתתפו בהפגנות אלימות, לא הציתו ולא זרקו אבנים.
מה שהיה הוא קומץ מתפרעים אלימים ומסוכנים (שהיו צריכים לטעמי לזכות למפגש מיידי עם קליע, כמו כל מי שמסכן חיים של אזרחים ושוטרים) ומול אותו קומץ חבורה של 7000 שוטרים שבכולם יחד יש אולי 1500 שכל.
התייחס עיתון המודיע אלא למקרים אחרים בהם יסמ"ניקים היכו עוברים ושבים. אתה דומה לאותו אדם שראה מכוניות נוסעות כשורה בשעות העומס ומכאן הסיק שלא יתכן שיש גם תאונות דרכים. אני מניח שהטענה לא היתה לכל השוטרים בכל ההפגנות יש להניח שבחלק מההפגנות באמת היה שימוש בכוח סביר, התלונה היא על המקרים בהם שוטרים הפעילו כח רב מהנדרש ללא הבחנה.