טבע

מצב
הנושא נעול.

blueshark09

New member
סה"כ לפי גרף רב שנתי - טבע השקעה טובה

טבע
חוץ מזה ש"טבע גרועה = X דולר" כמו שמישהו אוהב לכתוב כאן יש לי שאלה: מישהו יודע מה קרה למניה ב1993 שבתחילת שנה היא התרסקה ואז המריאה בסוף שנה? http://www.google.com/finance?q=NASDAQ:TEVA
באופן דיי עקבי המניה עולה למרות התנודיות התקופתית שלה (גלים של שנתיים). מי ששם כסף בתחילת 2003, עשה ב-8 שנים תשואה של 150 אחוז גם לאחר הירידות האחרונות, מה שיוצא בערך 12% תשואה שנתית, או 9-10% תשואה ריאלית לא כולל דיבידנדים (עוד אחוז בממוצע בשנה). מי אמר שטבע זה רע?? אני בהחלט אשקול להוסיף לתיק בעתיד הקרוב.

maverick88

New member
מסכים איתך, אבל מה בנוגע ל93'?

באופן דיי עקבי המניה עולה למרות התנודיות התקופתית שלה (גלים של שנתיים). מי ששם כסף בתחילת 2003, עשה ב-8 שנים תשואה של 150 אחוז גם לאחר הירידות האחרונות, מה שיוצא בערך 12% תשואה שנתית, או 9-10% תשואה ריאלית לא כולל דיבידנדים (עוד אחוז בממוצע בשנה). מי אמר שטבע זה רע?? אני בהחלט אשקול להוסיף לתיק בעתיד הקרוב.
מסכים איתך, אבל מה בנוגע ל93'?

maverick88

New member
היא לא הגיעה ל0, היא נסחרה במשך השנה הזאת

חסרה שם שנה בגרף
זה לא שמניה "קרסה" לאפס, הייתה אפס שנה אחת, וביום אחרון בשנה "זינקה" לשער רגיל
היא לא הגיעה ל0, היא נסחרה במשך השנה הזאת
נראה שאתה טועה

maverick88

New member
אני מסכים שהגרף ביאהו יותר הגיוני

ברור, רק בגרף שלך חסרה שנה
הנה גרף מלא http://finance.yahoo.com/q/bc?t=my&l=on&z=m&q=l&p=&a=&c=&s=teva
אבל בגוגל לא "חסרה" שנה, המניה נסחרת במשך ה93', גם רואים מחזורים מסחר גבוהים בתחילת השנה וסופה. אולי זאת באמת טעות אבל טעות מוזרה.

blueshark09

New member
צודק, באמת יש שם איזו מוזרות מתמטית

אבל בגוגל לא "חסרה" שנה, המניה נסחרת במשך ה93', גם רואים מחזורים מסחר גבוהים בתחילת השנה וסופה. אולי זאת באמת טעות אבל טעות מוזרה.
צודק, באמת יש שם איזו מוזרות מתמטית
אבל זה נראה כמו טעות, לא סביר שתהיה כזו סבירות מקרים של "צניחה" פי 10 ובסוף שנה "נסיקה" פי 10 (לפי העין מעריך פקטור של 10)

הראש שלך גם השקעה טובה..עוד אנליסט נולד לנו..

הראש שלך גם השקעה טובה..עוד אנליסט נולד לנו..
לך תשתתף בתוכנית:"אנליסט נולד"...חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח..טבע השקעה טובה!!!..תקנה!!..תמכור את הדירה שאין לך,ושים על טבע.דה מיקולו...

טבע במחיר הזדמנות

טבע
חוץ מזה ש"טבע גרועה = X דולר" כמו שמישהו אוהב לכתוב כאן יש לי שאלה: מישהו יודע מה קרה למניה ב1993 שבתחילת שנה היא התרסקה ואז המריאה בסוף שנה? http://www.google.com/finance?q=NASDAQ:TEVA
טבע במחיר הזדמנות
מי שקונה עכשיו יהיה מאוד מרוצה בעוד שנתיים. מי שמחכה שהיא תעלה כדי להגיד שהיא טובה ואז לקנות - מפספס את המחיר הנוכחי. לא צריך לחשוב כמו היועצים בבנק - אחרי שהיא תעלה 20% הם יגידו ללקוחות לקנות כי היא טובה. לא לחשוב כמו יועץ בבנק אלא הפוך

רונן 99

New member
טבע טובעת ולא יעזור כלום

טבע במחיר הזדמנות
מי שקונה עכשיו יהיה מאוד מרוצה בעוד שנתיים. מי שמחכה שהיא תעלה כדי להגיד שהיא טובה ואז לקנות - מפספס את המחיר הנוכחי. לא צריך לחשוב כמו היועצים בבנק - אחרי שהיא תעלה 20% הם יגידו ללקוחות לקנות כי היא טובה. לא לחשוב כמו יועץ בבנק אלא הפוך
טבע טובעת ולא יעזור כלום
הכל בגלל הקופקסון. שבירה של 50$ היה תמרור אזהרה ראשון למי שבפנים. היא תגיע ל-40$ מהר מאד. הגופים הגדולים מוכרים אותה. מוציאים עליה המלצות כדי שיהיה למי למכור.

אגב הדוח החזק של אפל

טבע
אגב הדוח החזק של אפל
מחר אפל עולה 5% והגברת הזקנה תעלה 2% כי היא רואה שכולם עולים אז גם היא רוצה אבל כשתהיה הנפילה בעוד כמה חודשים טבע תמשיך לעלות

gthumb

New member
מגיע להם.

טבע
מגיע להם.
זבל של חברה. אני מכיר כמה כימאים בעלי תואר שלישי שעובדים שם ומקבלים פחות מ-12K בחודש. בניגוד למקובל ביחס להשכלתם ונסיונם - 20K לפחות. בתנאים לא טובים, ללא העלאות ! וזה בלי להזכיר את העובדה שלא משלמים שם משכורת 13 למרות הרווחים האדירים. לגבי המשקיעים, טבע יורקת להם בפרצוף. הדיבידנד מצחיק, מה שגורם למשקיעים להיות תלוי אך ורק בקזינו בבורסה. מצד אחד עושקים את העובדים כדי להגדיל את הרווח הנקי ומצד שני המשקיעים לא מקבלים את הרווח הזה בצורת דיבידנד. והמנהלים הגנרלים שלא עושים כלום מקבלים בנוסף לפנסיה צבאית בונוסים שמנים מהחברה. אולי משהו בהתנהלות הפושעת ישתנה אם החברה תחזור במחיר המניה 10 שנים אחורה.

maverick88

New member
ועד לפני שנתיים זה לא היה ככה?

מגיע להם.
זבל של חברה. אני מכיר כמה כימאים בעלי תואר שלישי שעובדים שם ומקבלים פחות מ-12K בחודש. בניגוד למקובל ביחס להשכלתם ונסיונם - 20K לפחות. בתנאים לא טובים, ללא העלאות ! וזה בלי להזכיר את העובדה שלא משלמים שם משכורת 13 למרות הרווחים האדירים. לגבי המשקיעים, טבע יורקת להם בפרצוף. הדיבידנד מצחיק, מה שגורם למשקיעים להיות תלוי אך ורק בקזינו בבורסה. מצד אחד עושקים את העובדים כדי להגדיל את הרווח הנקי ומצד שני המשקיעים לא מקבלים את הרווח הזה בצורת דיבידנד. והמנהלים הגנרלים שלא עושים כלום מקבלים בנוסף לפנסיה צבאית בונוסים שמנים מהחברה. אולי משהו בהתנהלות הפושעת ישתנה אם החברה תחזור במחיר המניה 10 שנים אחורה.
ועד לפני שנתיים זה לא היה ככה?

gthumb

New member
הם שיחקו אותה פעם אחת עם הקופקסון

אבל מאז ומתמיד טבע מראה ביצועים טובים......
הם שיחקו אותה פעם אחת עם הקופקסון
עשו קופה על מכון וייצמן. אל תדאג, מכון וייצמן לא ישתף איתם פעולה פעם נוספת... אם טבע רוצה לשרוד צריך להקטין רווח נקי על ידי הגדלת הוצאות מו"פ ופיתוח תרופות מקור. במקום זה הם קונים חברות זרות בלי שום ערך מוסף, בלי שום תרומה לאנושות. לרוב הדרך הקלה היא לא הדרך הנכונה. מה לעשות שזה לא כל כך סקסי שחברה מרוויחה פחות והרווח יורד בתקופה מסויימת. אבל זה הכרחי. זה בטח עדיף על חברה שמגדילה רווח, עולה ועולה. ואז כפי שאנחנו רואים כעת מתרסקת...

מצב
הנושא נעול.
למעלה