טבע

מצב
הנושא נעול.

maverick88

New member
לא מסכים

הם שיחקו אותה פעם אחת עם הקופקסון
עשו קופה על מכון וייצמן. אל תדאג, מכון וייצמן לא ישתף איתם פעולה פעם נוספת... אם טבע רוצה לשרוד צריך להקטין רווח נקי על ידי הגדלת הוצאות מו"פ ופיתוח תרופות מקור. במקום זה הם קונים חברות זרות בלי שום ערך מוסף, בלי שום תרומה לאנושות. לרוב הדרך הקלה היא לא הדרך הנכונה. מה לעשות שזה לא כל כך סקסי שחברה מרוויחה פחות והרווח יורד בתקופה מסויימת. אבל זה הכרחי. זה בטח עדיף על חברה שמגדילה רווח, עולה ועולה. ואז כפי שאנחנו רואים כעת מתרסקת...
לא מסכים
אני לא יודע להתייחס לכל אסטרטגית המחיה של טבע כי אני לא מתיימר להבין את זה לגמרי ובטח לא לשפוט את ההנהלה, אבל יש נתונים סטטיסטיים יבשים שע"פיהם אני יכול להעריך: התרסקות זה משהו חד פעמי, בהיסטוריה של טבע נפילות כאלה קרו ולא פעמים בודדות, אני רחוק מלהיות בקיא בכל הסיבות האלה אבל הסיכוי שטבע לא תחזור לעצמה לדעתי קלוש. ולמה מכון ויצמן לא ישתף פעולה?

אלוני.

New member
עכשיו תאר לך

מגיע להם.
זבל של חברה. אני מכיר כמה כימאים בעלי תואר שלישי שעובדים שם ומקבלים פחות מ-12K בחודש. בניגוד למקובל ביחס להשכלתם ונסיונם - 20K לפחות. בתנאים לא טובים, ללא העלאות ! וזה בלי להזכיר את העובדה שלא משלמים שם משכורת 13 למרות הרווחים האדירים. לגבי המשקיעים, טבע יורקת להם בפרצוף. הדיבידנד מצחיק, מה שגורם למשקיעים להיות תלוי אך ורק בקזינו בבורסה. מצד אחד עושקים את העובדים כדי להגדיל את הרווח הנקי ומצד שני המשקיעים לא מקבלים את הרווח הזה בצורת דיבידנד. והמנהלים הגנרלים שלא עושים כלום מקבלים בנוסף לפנסיה צבאית בונוסים שמנים מהחברה. אולי משהו בהתנהלות הפושעת ישתנה אם החברה תחזור במחיר המניה 10 שנים אחורה.
עכשיו תאר לך
שאותם כימאים מוכשרים עד מאד חסכו אגורה לאגורה ורכשו מניות של טבע ?

טשאפק

New member
מגיע להם!

אז האופציות מתרחקות מהכסף
הנה הם "נדפקו" שוב הכימאים
מגיע להם!
תכל'ס, מושחתים שעושים כסף על גבו של ציבור החולים, בסופו של דבר. למה לא נותנים כסף למי שכותב הודעות צרות-עין בפורומים?!

blueshark09

New member
אני מכיר מקרה של בוגרת דוקטוראט

מגיע להם.
זבל של חברה. אני מכיר כמה כימאים בעלי תואר שלישי שעובדים שם ומקבלים פחות מ-12K בחודש. בניגוד למקובל ביחס להשכלתם ונסיונם - 20K לפחות. בתנאים לא טובים, ללא העלאות ! וזה בלי להזכיר את העובדה שלא משלמים שם משכורת 13 למרות הרווחים האדירים. לגבי המשקיעים, טבע יורקת להם בפרצוף. הדיבידנד מצחיק, מה שגורם למשקיעים להיות תלוי אך ורק בקזינו בבורסה. מצד אחד עושקים את העובדים כדי להגדיל את הרווח הנקי ומצד שני המשקיעים לא מקבלים את הרווח הזה בצורת דיבידנד. והמנהלים הגנרלים שלא עושים כלום מקבלים בנוסף לפנסיה צבאית בונוסים שמנים מהחברה. אולי משהו בהתנהלות הפושעת ישתנה אם החברה תחזור במחיר המניה 10 שנים אחורה.
ושלא תגיד סתם דוקטוראט - ביוכימיה, קיבלה שם משכורת 8000, והייתה מאושרת. הכל יחסי, כי באקדמיה גם 8000 לא מקבלים בכל מקום.

gthumb

New member
אני מדבר איתך על אנשים עם נסיון אמיתי בתעשיה

ושלא תגיד סתם דוקטוראט - ביוכימיה, קיבלה שם משכורת 8000, והייתה מאושרת. הכל יחסי, כי באקדמיה גם 8000 לא מקבלים בכל מקום.
חלקם עם 10+ שנים ניסיון. אתה לא באמת מצפה שהם ישוו את המשכורת שלהם למשכורות במשרות של סגל זוטר באקדמיה ?

blueshark09

New member
אני לא מדבר על משכורת סגל זוטר

חלקם עם 10+ שנים ניסיון. אתה לא באמת מצפה שהם ישוו את המשכורת שלהם למשכורות במשרות של סגל זוטר באקדמיה ?
אני לא מדבר על משכורת סגל זוטר
לא מדובר במשרות הוראה, יש גם משרות מחקר לבוגרים באקדמיה (אוניברסיטאות, לא מכללות). המשכורות במחקר נאות בין 4 ל-12 אלף עם נטייה חזקה לכיוון ה4 (תלוי בתקציב מעבדה ספציפית וגיוס קרנות לפרויקטים). אל תשווה לסגל זוטר בהוראה - זה בכלל בדיחה.

טבע זה נראה סיפור אחר.

טבע
חוץ מזה ש"טבע גרועה = X דולר" כמו שמישהו אוהב לכתוב כאן יש לי שאלה: מישהו יודע מה קרה למניה ב1993 שבתחילת שנה היא התרסקה ואז המריאה בסוף שנה? http://www.google.com/finance?q=NASDAQ:TEVA
טבע זה נראה סיפור אחר.
כמו טיטאניק, גדולה, שהגיעה למיצוי, וכל המניה מבוססת על הקופקסון, כך שצריך לחשוב, איך טבע אמורה לצאת מזה, ואיזה שפן ישלוף מר ינאי המוכשר והטחון בכספי המשקיעים. אם זוהי היתה מניה נטו ישראלית, אז יכלו לתחמן פה ושם. אך השוק האמריקני מכתיב את הדרך.

aeonf

New member
אל תגזים

טבע זה נראה סיפור אחר.
כמו טיטאניק, גדולה, שהגיעה למיצוי, וכל המניה מבוססת על הקופקסון, כך שצריך לחשוב, איך טבע אמורה לצאת מזה, ואיזה שפן ישלוף מר ינאי המוכשר והטחון בכספי המשקיעים. אם זוהי היתה מניה נטו ישראלית, אז יכלו לתחמן פה ושם. אך השוק האמריקני מכתיב את הדרך.
אל תגזים
לא כל החברה מבוססת על הקופקסון, אבל התרופה הנ"ל בהחלט מהותית לחברה.

אלוני.

New member
מיליארד $ לחודש

טבע זה נראה סיפור אחר.
מיליארד $ לחודש
טבע מוכרת ביותר מ 12 מיליארד דולר בשנה ללא הקופקסון, יותר ממיליארד דולר בחודש, הקופקסון הוא בהחלט הדובדבן אבל יש בטבע הרבה קצפת מתחת. אין ספק שמדובר בסנטימנט שלילי במיוחד שאולי חלק ממנו מוצדק ( ועל כך ימים יגידו) אבל לדעתי במחירים הללו מדובר בהשקעה טובה לתיקים בעלי אופי מסויים (גודל תיק ו/או אופי).

aeonf

New member
מכירות זה דבר נחמד

מיליארד $ לחודש
טבע מוכרת ביותר מ 12 מיליארד דולר בשנה ללא הקופקסון, יותר ממיליארד דולר בחודש, הקופקסון הוא בהחלט הדובדבן אבל יש בטבע הרבה קצפת מתחת. אין ספק שמדובר בסנטימנט שלילי במיוחד שאולי חלק ממנו מוצדק ( ועל כך ימים יגידו) אבל לדעתי במחירים הללו מדובר בהשקעה טובה לתיקים בעלי אופי מסויים (גודל תיק ו/או אופי).
מכירות זה דבר נחמד
אבל רווח זה מה שחשוב. כמה החברה מרוויחה בשנה ללא הקופקסון וכמה הרווח צומח בשנה ללא הקופקסון ?

אלוני.

New member
אם ללמוד מהעבר הצמיחה יפה

מכירות זה דבר נחמד
אבל רווח זה מה שחשוב. כמה החברה מרוויחה בשנה ללא הקופקסון וכמה הרווח צומח בשנה ללא הקופקסון ?
אם ללמוד מהעבר הצמיחה יפה
אם אי אפשר להסיק מהעבר אזי נאלץ להמתין, אני מהממתינים במקרה הזה.

blueshark09

New member
ברצוני להזכיר ששנה שעברה טבע קנתה את רציופארם

מיליארד $ לחודש
וזו עסקה שעלתה 5 מיליארד דולר. עסקה כזו משקפת ירידה במחיר המניה, זו גם תרומה לא מבוטלת למהלך הירידות הזה, שהחל אגב דיי סמוך לעסקה. כמה גורמים ביחד והרבה סנטימנט שלילי מובילים את טבע מטה, אבל זה גם עלול להמשיך.

אלוני.

New member
כן, התרגלנו

וזו עסקה שעלתה 5 מיליארד דולר. עסקה כזו משקפת ירידה במחיר המניה, זו גם תרומה לא מבוטלת למהלך הירידות הזה, שהחל אגב דיי סמוך לעסקה. כמה גורמים ביחד והרבה סנטימנט שלילי מובילים את טבע מטה, אבל זה גם עלול להמשיך.
כן, התרגלנו
וקודם לרציופארם את באר ואת איווקס ואם אני לא טועה השווי של כל הרכישות יחד הוא כעשרים מיליארד דולר.

ASON TEVA..קונה אותה רק מ-28$!!../images/Emo140.gif

טבע
חוץ מזה ש"טבע גרועה = X דולר" כמו שמישהו אוהב לכתוב כאן יש לי שאלה: מישהו יודע מה קרה למניה ב1993 שבתחילת שנה היא התרסקה ואז המריאה בסוף שנה? http://www.google.com/finance?q=NASDAQ:TEVA
ASON TEVA..קונה אותה רק מ-28$!!

עד אז אני על שורטים.. 28$..זה כבר מחיר אטרקטיבי...זו מנייה שחביבה על השורטיסטים האמריקאיים,ולכן תמשיך לרדת!..יהיו כמה תיקונים בדרך,אך זה לא ייעזור לה... TEVA=GMURA

BlueinGreen

New member
מציע לך לפרוש מהשורט

ASON TEVA..קונה אותה רק מ-28$!!

עד אז אני על שורטים.. 28$..זה כבר מחיר אטרקטיבי...זו מנייה שחביבה על השורטיסטים האמריקאיים,ולכן תמשיך לרדת!..יהיו כמה תיקונים בדרך,אך זה לא ייעזור לה... TEVA=GMURA
מציע לך לפרוש מהשורט
אולי טבע עוד תרד בימים הקרובים, אבל זה יהיה רק כתוצאה מהמשך של תגובה מוגזמת, מעבר לטווח הקצר לטבע יש הרבה מקום לעלות, מבחינה פונדמנטלית אין שום סיבה אמיתית לירידה המוגזמת הזו, אפשר להוריד את קופקסון לגמרי מהגיליון של טבע ולגלות עדיין חברה יציבה עם נתח שוק ענק בתחום הגנרי, לטענה שזו מניה שחביבה על שורטיסטים אין שום בסיס! בכלל טבע היא מניה דפנסיבית ביחס לשוק , פשוט תראי איך היא התנהגה בעיצומו של המשבר הכלכלי , הירידות האחרונות הן תוצאה ישירה של חוסר וודאות ולא תוצאה ישירה של וודאות יתרה- אף אחד לא יודע באיזה אופן יצליחו התרופות של ביוג'ן (שעדיין לא קיבלו אישור) ואם הן בכלל ישפיעו על מכירות קופקסון מי שרוצה להתנהג כמו עדר מוזמן למכור

מצב
הנושא נעול.
למעלה