טבעו של המנצ'קין

Ferenheit

New member
טבעו של המנצ'קין

מהו מנצ'קין? כולם יודעים באופן כללי לזהות אותו, אבל הרבה יותר קשה להגדיר אותו (כמו הרבה דברים אחרים). והשאלה היא: האם יכול להיות מנצ'קין במשחק חופשיטה? האם בוזז חרבות האורקים החלודות סוחט הכספים התוקפן הבלתי נלאה חסר המצפון והעכבות הרדוד הוא מנצ'קין?

התשובה נמצאת בתרגום

מנצ'קין, בתרגום חופשי לעברית הוא "פעוט", ומכאן, בהשאלה, מישהו ילדותי, לא בוגר, שמתנהג כמו בן 5. המנצ'קין, כמו ילד קטן, לא יודע לדחות סיפוקים - הוא רואה משהו, אז הוא רוצה אותו, ויש לו עיניים גדולות - הוא רוצה הכל, וכמה שיותר. המנצ'קין גם לא יודע להתמודד עם אתגרים - מה שלא הולך בקלות גורם לו לבכות ולצרוח. ככזה, מנצ'קין יכול להיות בכל שיטה או חופשיטה. פלדין המו"ד של המנצ'קין יחבר לעצמו את היד של וקנה והנטייה של וקנה תתחיל להשתנות לסדר טוב, מנצ'קין בקריאתו של קת'ולהו יכול לנצח את קואציל אוטואטוס סוחר האבק ולשדוד את הכוחות שלו, מנצ'קין בסטורמברינגר משחק את אלריק, מנצ'קין בומפאייר יהיה איש-זאב ערפדי עם כל הכוחות של כל השבטים ועמידות לאור שמש, ואם תקלף את נתוני השיטה - תוכל למצוא את כל ההתנהגויות האלה גם בחופשיטה.

Ihavenonick

New member
כפי שמוכח כבר לדני

כולם מאנצ'קינים!!!!!!!!1 WELCOME TO THE MUNCHKINS ANONYMOUS עכשיו ברצינות: זה קיים בטבע האדם להתחזק, אולם זה מופיע בכל אחד בדרכים שונות: אצל חלק זה דרך השגת נק"נ ע"י חיסול כל דבר שזז או סתם לשרוף ביקתות של כפר (רמז, רמז) אצל חלק זה ע"י "משחק עמוק", "המשחק אופי שלי הוא יותר עמוק מאשר אצלך!". זה כמו להגיד שאתה יכול לעשות משהו בלי מניעים אגואיסטים. ברגע שתוכל אתה לא מאנצ'קין. במלים אחרות, אין סיכוי

naring

New member
מה?

"המשחק אופי שלי הוא יותר עמוק מאשר אצלך!" אם זה המצב, אז הייתי מעז להגיד שיש דמיון למאנצ'קיניזם, אבל אני, והרבה אנשים אחרים, יכולים להינות מ"משחק עומק" רק בגלל משחק התפקידים, אפילו אם יש אחרים שמשחקים "טוב יותר". למעשה, אני נהנה לראות משחק אופי מוצלח גם במשחקים שבהם אני לא משתתף.

יש אנשים שמשחקים

פשוט כי הם נהנים מסיפור מעניין, מעלילה, ומהדמות. מי שמנסה להציג משחק אופי טוב יותר, איננו מנצ'קין - הוא יהיה מנצ'קין אם הוא יפרש משחק אופי בטעות כעוד סוג של "צבירה" מנצ'קינית - להעמיס על הדמות כמה שיותר "יתרונות" שמזוהים עם "משחק אופי טוב", מבלי להבין באמת את משמעותם. מנצ'קין לא תמיד מסוגל לראות ולהבין משהו שאיננו מנצ'קיני, אלא במושגיו הצרים (והמנצ'קיניים) שלו - במידה רבה, משל המערה של אפלטון מאפיין את המנצ'קין עד מאוד, הוא מנסה לצבור צללים על הקיר, כשיש עולם ומלואו בחוץ.

אז זהו, שלא.

מאנצ'קין הוא לא מישהו ששואף ליותר, אלא מישהו ששאיפותיו ילדותיות למדי - "אני רואה זה - אני רוצה זה" ו"אם זה לא עובד, אז שברו את הכלים ולא משחקים". מכיוון שבמו"ד המשחק מבוסס במידה רבה על צבירה - צבירת נקודות, צבירת דרגות וצבירת חפצי קסם, כשהשיטה עצמה מתגמלת ומעודדת את זה (אם יהיה לך זה כי רצית זה, אז תתחזק ודברים יעבדו יותר טוב ולא תשבור את הכלים), מנצ'קיניזם מזוהה בעיקר עם מו"ד (שוב, לפני שתאמר אחרת, תשחק לפחות שני סשנים בשיטה שונה לחלוטין - אחרי שהודית בעצמך שלא שיחקת בשום דבר אחר, קצת קשה לי לקחת ברצינות טענות שלך על שיטות אחרות) אבל לא בלעדי לה. אפשר כמובן לשחק במו"ד מבלי להיות מנצ'קין. במקרים מסויימים זה כרוך בהליכה נגד ספר הכללים, שדי מאלץ אותך לעלות בדרגה כל 13.333 היתקלויות מאוזנות.

Ihavenonick

New member
אני חייב לשאול

האם מישהו אי פעם גרם לדמות שלו למות כתוצאה ממשחק אופי ולא כתוצאה של "בואו נרסק אותם!!!!!"? ואני לא מתכוון לקת'ולו!

DDN

New member
ניהאו

הדמות שלה במשחק הערפדים הגיעה למצב שהיא הייתה כל כך אומללה, שהיא התאבדה. נכון, זה קרה בגלל שהמנחה שלה היה אדיוט, אבל זה קרה.

כן

עוד במוד"מ2, דמות של שחקן שלי הקריבה את חייה במות-גבורה כדי לתת לחבר'ה מספיק זמן כדי להמלט. הורציוס קוקלס על הגשר הוא תופעה נדירה במשחקי תפקידים, אבל קיימת. ואם כבר מדברים על קת'ולהו, ספויילר קטן לחוברת-המערכה "זרע אזאטות'": ספויילר מרווח ספויילר ברגע השיא של ההרפתקה, הדרך היחידה להרוויח עוד כמה מאות שנים עבור כדור הארץ היא לרדת לבור שבתוכו רוחש משהו חייזרי ומסוכן מאוד שנפל מהחלל, ולהתייצב מול התוהו הגרעיני פנים אל פנים. מדובר במוות בטוח, בלי שום "קרב".

ogmios

New member
כן.

בילי אובליביון איבד את חייו בדו-קרב עם אלף-דם. כמובן שכל בר-דעת היה נמנע מראש בקרב כזה, אך כמו כל אמן מחשבה, גם בילי היה כבול ע"י נקמת הדם העתיקה.

Serpent Axis

New member
אני לא אפילו לא אציין

את הערפדים שעמדו בשקיקה לזריחה... ביודעין וכוונה תחילה.

Nihau

New member
מדברים כאן על דמויות של שחקנים.

עם עדיפות לעדות ממדרגה ראשונה.

Serpent Axis

New member
ממה שידוע לי (כשחקן)

בשביל אחת הדמויות, עול חיי הערפד בעולם הקודר והאפל (ולא, זה לא נעשה מתוך תירוץ של "נמאס לשחקן אז הוא יכסח את הדמות"), לאחר תקופה בה הקונפליקטים הפנימיים שלו, המאבק הכושל שלו לשמור על החיה שבתוכו בשליטה והצפייה ביקיריו מזדקנים ונעלמים אל תוך השכחה איכלו אותו לחלוטין. בשביל שתיים אחרות, הסיבה הקודמת ביחד עם פרשיית אהבים אסורה, שחצתה לא רק את העובדה שהSires שלהם אויבים מרים, אלא גם שבטים וכתות שונות לחלוטין.

Nihau

New member
בשביל שתיים אחרות?

שתי שחקניות או שתי דמויות נפרדות ובלתי תלויות חוו את אותה עלילה התאבדותית? או ששתי הדמויות התאבדו יחד על מזבח פרשיית אהבים אסורה? ואם תוכל להרחיב לגבי אותה פרשייה- דבר נדיר ביותר במשחק ערפדים...

Serpent Axis

New member
שחקנים

אחת שיחקה ערפדה (ערפדית? יש מילה לערפד בנקבה?) משבט טרמיר, צאצאית למשפחת רותשטיין בלאס-וגאס שנפלה קורבן לתככים בין בית משפחת רותשטיין (קבליסטים יהודים-אמריקאיים הממוקמים בעיקר בלאס וגאס) לבין משפחת קנינג (תעשיינים גרמנים... עם סטייה לכתות-מוות) לבין שבט טרמיר. היא הכירה והתאהבה בערפד אחר, משבט ג'ובאני. הוא צאצא למשפחת קנינג (תעשיינים גרמנים... עם סטייה לכתות מוות). שתי המשפחות שלהם חולקות שנאה בדם אחת לשנייה (תרתי משמע) ושתיהן במקרה גם תת-משפחות קטנות של שבט ג'ובאני. על אף השנאה הזו, המשפחות לא הצליחו למנוע את פגישות הצעירים. בשלב מאוחר יותר, הודות לראיות שהובאו לידי הרגנט של הטרמיר ע"י נוספרטו עלום שם (שבמקרה נראה לאחרונה משוחח ארוכות עם אחד היינריך קנינג, אב המשפחה המקומית ומקבל מעטפה כלשהי בתמורה לשירות כלשהו) הטרמרית נתפסה כמרגלת לטובת הג'ובאני (שמן הסתם, לא סתם הרשו לטרמיר להפוך אותה לאחת משלהם). הג'ובאני גילה את זה הודות לאותו נוספרטו. הדמות שלי לא הייתה מעורבת יותר מדי בעניין הזה מנקודה זו מאחר והיא הייתה סגן של השריף המקומי ומאוד עסוקה בלעקוב אחרי מרגל מסוים מטעם השבת. מה שאני (כשחקן) יודע זה שנערך איזשהו מבצע הצלה אבוד-מראש ושהג'ובאני הרחיק לכת עד כדי כך שהוא שכר פעיל מקומי של שבט אסמיית לעזור לו. מובן שזו לא אשמתו שהוא לא היה מודע לכך שהפעיל המסוים הזה במקרה חבר ביד השחורה והוא ממש "מכר" את המבצע הזה לשבת. כמו שאומרים - All hell broke loose ושריף מונטרוז עבד שעות נוספות בשביל להשאיר את הMasquerade בחתיכה אחת. לא הבנתי בדיוק מה גרם לשאר החברים בשבט ג'ובאני ללכוד את הטרמירית ולהפוך אותה לרוח-רפאים, אבל הבנתי שזה גרם לג'ובאני מבית קנינג (שכנראה לא הבין איפה הימין ואיפה השמאל שלו בנקרומנטיקה) לשבת על אחד הגגות ולצפות בקרני השמש עולות.

למעלה