טבעונות ותרופות

l coyote l

New member
אולי, אבל זה הפעיל לי

את רפלקס ההקאה מכמה שזה מגעיל, ורק משום כך לא היה יעיל עבורי נגד שיעול

vala hopa

New member
סירופ שיעול ביתי עושים עם דבש ובצל

פעם ניסיתי לעשות עם סילאן, ונראה לי שהאפקט הוא אותו אפקט.

l coyote l

New member
אגב, את יכולה להרחיב על המשפט:

"דעתי בנושא היא שהסבל שלנו כבני אדם חשוב יותר"

?

vala hopa

New member
בפשטות,

מאמינה שהאדם הוא נזר הבריאה, והבריאה - כולל בעלי החיים - נבראו לצרכיו (כן, אני יודעת שיש הרבה שסוברים פה אחרת), ואם יש צורך בבעלי החיים למען צורך האדם והאדם סובל בלעדי זה, ואין תחליף אחר, אז אין ברירה אלא להשתמש בבעלי החיים לצרכינו גם אם זה יוצר סבל לבעל החיים.

RSPA

New member
איש באמונתו יחיה

רק חבל שבשל אמונה של מאן דהוא, בעלי החיים "אוכלים אותה" (ברוח לשון ה"גששים": "בלי האמונה צסק"א לא היתה אוכלת אותה").
וכבר נאמר בקהלת : "וּמוֹתַר הָאָדָם מִן הַבְּהֵמָה אָיִן .
ומשמעותו כאן >>> http://www.mikragesher.org.il/titles/nivim/class11_12/sub3/13.htm?list=2

vala hopa

New member
אתה רוצה דיון על תפיסת היהדות

בהבדלים שבין האדם לבהמה?
זה לא ממש מדוייק שלפי תפיסת היהדות אין הבדל בין הבהמה לאדם חוץ מן המוות.

lollapalooza

New member
המשפט הזה הוא לא באמת משהו

שאפשר להסתכל עליו כ"תפיסת היהדות" לגביו. אלה דברים ששלמה המלך כתב בקהלת, מתוך מצב של ייאוש גדול, והוא כתב שם עוד המון דברים שהם מאוד לא ברוח היהדות או בהתאם להלכה. הוא הרגיש שהכל חסר משמעות ומתוך זה הוא אמר שאין הבדל בין אדם לחיה, וזה למרות שהיהדות לחלוטין גורסת שיש הבדל. אגב, אני גם מאמינה שבני אדם וחיות אינם שווים, אבל אני רואה את זה שאנחנו נמצאים בעמדה חזקה יותר משל החיות, כאחריות שחלה עלינו להתייחס אליהן בחמלה ולא לנצל את כוחנו לרעה.

טישיוס

New member
השנקל שלי

בסימן לֹא עָלֶיךָ הַמְּלָאכָה לִגְמוֹר, וְלֹא אַתָּה בֶן חוֹרִין לִבָּטֵל מִמֶּנָּה (משנה אבות ב ט"ז)

דיסקליימר -
א. אני לוקחת כמויות מאוד גדולות של תרופות, וכל שינוי דורש בדיקה של התנגשויות בתוכן.
ב. למה אני טבעונית? --> לא שלך? אל תיגע.

תכל'ס - אני לא בטוחה שמרשם רופא זה מה שקובע אם כן או לא לקחת (רופאים גם יכולים לרשום אקמול, כן?), השיקול שלי הוא איכות חיים. איך מודדים איכות חיים? זה סובייקטיבי. כשאני מרגישה פגיעה באיכות החיים שלי (להבדיל מהנאה) - זה הסמן הימני.
ממה שתיארת - אני לא חושבת שבעיות עיכול מתמשכות שמפריעות לשגרת היום הן פגיעה באיכות חיים, ולכן הייתי ממשיכה לקחת.

מיני דיסקליימר - התייעצתי פה לגבי תרופות מונעות חומציות בקיבה ורילפוקס, שנרשמה לי ומכילה ג'לטין. אחד הדברים שנאמרו פה, לא זוכרת על ידי מי, היה שהנקודה היא לא להימנע טוטאלית, כי זה לא אפשרי, אלא לצמצם פגיעה ככל הניתן.
מחוסר ברירה, אני לוקחת היום תרופה שמשפרת לי את איכות החיים (להבדיל ממליצה אותם), ויש בה לקטוז.

טישיוס

New member
אוי לא - תיקון

***אני חושבת*** שבעיות עיכול מתמשכות שמפריעות לשגרת היום הן פגיעה באיכות חיים, ולכן הייתי ממשיכה לקחת.

brevislux

New member
המממ...

תראי. אני לוקחת גלולות (למיטב ידיעתי בכולן יש קצת לקטוז או משהו בסגנון), אפשר לקרוא לזה עניין של איכות חיים - זה אפילו לא עניין של סבל כמו אצלך.

מושלם מוסרית? לא. אבל מבחינתי הרכיב הקטן הזה הוא בטל בשישים, ואני לא חושבת שאם אשנה את זה זה יעזור למישהו. אז אם זה גם מונע סבל בשבילך - אני לא חושבת שצריך להפסיק עם זה בשביל התרומה המעטה שתהיה לזה.

אוקיי ממש מתאים לשרשור (נראה לי)

נכנסתי לפה על מנת לחפש מידע לגבי ניסויים בבעלי חיים.
אני צריכה להשתמש במשחות לאטופיק דרמטיטיס, ולא מצליחה לברר אם החברה עורכת ניסויים. מישהו שמע על KEMADIS ויכול לעזור לי?
כמובן שבדקתי באתר של האגודה נגד ניסויים והיא לא מופיעה שם.

תודה!

vala hopa

New member
קמדיס זה בסדר

אם יש לך פייסבוק כנסי לקבוצה יפות ללא אכזריות. יש שם קובץ מעודכן של חברות טובות ורעות. קמדיס נמצאת בטובות.

לא מכירה את המשחה

אבל אם מדובר בתרופה קונוונציונאלית ולא משהו טבעי, היא בטוח נוסתה על בעלי חיים, כי כל התרופות מנוסות. גם אם זה משהו טבעי זה לא אומר שזה לא נוסה אבל אז יותר קשה לדעת.

lollapalooza

New member
אם אין ברירה, אז אין ברירה.

מה שלמדתי לאחרונה זה, שתמיד כדאי לשאול אם יש חלופה טבעונית. הייתי אצל הרופאה שרצתה לתת לי תרופה כלשהי שמבוססת על חלב, וביקשתי משהו אחר, והיא אכן נתנה לי תרופה שעושה את אותו דבר, בלי חלב.

לעומת זאת, אני לוקחת גלולות, שמן הסתם מכילות לקטוז. במקרה שלי מדובר לא רק במניעת היריון (שמבחינתי זה עניין קריטי מאוד, וזה הרבה יותר משיפור איכות חיים), אלא גם בהרגעת כאבי מחזור מטורפים שהיו לי לפני כן, והגיעו למצב שבו הייתי משותקת לחלוטין, בחילות וסבל נוראי שגם כמויות של משככי כאבים לא עזרו להם.

אז השאלה היא באמת מתי אפשר עם זה ומתי אפשר בלי.

למעלה