טבעונות ותרופות

vala hopa

New member
טבעונות ותרופות

בטח דיסקסתם על זה כבר המון ובכל זאת אשאל שוב כשאלה עקרונית - מה דעתכם על תרופות משפרות איכות חיים שקונים בבית מרקחת בלא מרשם, אבל הם באמת עוזרים לכם להתגבר על בעיה מסויימת (על תרופות כרוניות שלוקחים בהוראת רופא אני בכלל לא שואלת. ברור לי שאני לוקחת גם אם יש בו מוצרים מהחי) ומכילים חומרים מן החי, למשל לקטוז.
לוקחים?
לא לוקחים וממשיכים לסבול?

דעתי בנושא היא שהסבל שלנו כבני אדם חשוב יותר ולכן אם אני סובלת ממשהו ותרופה כזו יכולה לעזור לי ואין תרופה אחרת מקבילה שבה אין חומרים מהחי, אני כן אקח אותה.
ומה דעתכם?

eietmo

New member
באופן עקרוני אני נמנעת מתרופות כמה

שאפשר. לרוב התרופות עם הלקטוז יש אלטרנטיבה (אני אלרגית ללקטוז וכך גם הרבה אנשים אחרים).

באופן כללי אני לא ממש אוהבת את המחשבה ש"כואב לי הראש אז אני אקח תרופה". אני מעדיפה לחשוב למה כואב לי הראש ולנסות לטפל עצמי (רפואה מונעת). אם יש לי חום אני מעדיפה לשים קומפרסים מאשר לקחת תרופה, וזה בד"כ גם יותר יעיל.

מחזקת הכל

לא אקח אם זה כאב קל וחולף [כמו כאב מחזור], כן אקח אם זו תרופה נגד דיכאון ואין אלטרנטיבות טבעוניות.
זה הכל תיאורטי. אני לא לוקחת תרופות בכלל, לפחות בנתיים.

אם מדובר במשככי כאבים

אני לוקחת רק כשממש אין ברירה אחרת, גם מבחינה בריאותית עדיף להמעיט בהם כמה שאפשר ותמיד יש משככי כאבים שלא מכילים רכיבים מהחי.

מבחינת תרופות כרוניות. אלטרוקסין אני לוקחת כי מן הסתם אין לי ברירה אחרת.
ולוקחת גלולות שהן הכדור היחיד בעצם שאני לוקחת שאינו טבעוני בעליל (כל הגלולות מכילות לקטוז) אבל מקווה להפסיק איתן בקרוב, אחרי שאמצא פתרון אמיתי לבעיה שבגללה אני לוקחת אותן. (מיומות ברחם שגורמות לי לכאבי מחזור חזקים ודימומים כבדים. הגלולות הן לא באמת פתרון לבעיה אבל לפחות מקלות על הסימפטומים. כאמור מקווה להפסיק איתן בקרוב).

luliy

New member
חשבתי שמיומות נוצרות

רק בנשים אחרי לידה ומבוגרות

ממש לא

דווקא זה קורה אצל נשים צעירות בגיל הפוריות, ואחרי גיל הפוריות הן נעלמות. אבל יש לי לפחות עוד 12 שנה עד גיל המעבר ועד אז זה או לטפל בהן במהירות או לסבול יותר ויותר

luliy

New member
טוב לדעת

והאם הגלולות למניעת הריון לא פתרו את בעית הדימום והכאב?

לא ממש

עם הגלולות עדיין יש דימומים חזקים וכאבים (מה שלא הפתיע את הרופא, אגב). אני ממשיכה לקחת אותן בינתיים כי ככה לפחות המחזור סדיר. אם אפסיק אז גם אסבול עוד יותר מכל התופעות האלה וגם אקבל מחזור פעם בשבועיים (כפי שכבר קרה כשלתקופה מסוימת ניסיתי להפסיק).
אבל הבעיה העיקרית במיומות היא שהן הולכות וגדלות עם הזמן וככל שהן גדלות, הסבל מהן הוא רב יותר. הגלולות לא מונעות את הגדילה שלהן ולכן זה לא פתרון.
בינתיים אני שוקלת טיפול חדשני באולטרסאונד ממוקד, סוג של טיפול חלופי לניתוח. בחודש הבא הולכת לעשות בדיקת MRI כדי לבדוק אם אני מתאימה לטיפול הזה. מקווה שאכן כך יהיה כי אם לא, האופציה האחרת היא רק ניתוח, שממנו אני גם מנסה להמנע אלא אם לא תהיה ברירה אחרת..

luliy

New member
לי היו דימומים ללא הפסקה

ועם גלולות זה הפסיק.(שחלות פולציסטיות) הבעיה שהמחזור היום הוא רק כמה שעות וזהו. הרופאה אמרה שזה תקין ואפילו שלא אקבל בכלל.
מאחלת לך שהטיפול החדשני יצליח ולא תצטרכי ניתוח.

vala hopa

New member
במקרה שלי לא מדובר במשככי כאבים

אלא בתכשירים מונעי גזים ותכשירים שעוזרים לעיכול טוב כי תזונה טבעונית טובה עדיין לא פתרה לי בעיה חריפה רבת שנים בנושא זה (אגב, רופא גסטרו המליץ להוריד תזונה חלבית וגם זה לא עזר לי).
השאלה שלי היא עקרונית, כי כמובן הייתי מעדיפה תרופות שאין בהם מוצרים מן החי, אך אי שימוש בתרופות האלה משבשות לי ולעיתים גם לסביבה את החיים בצורה רצינית.
האם הייתם מפסיקים רק בגלל שתרופה משפרת איכות חיים שכזו היא לא טבעונית?

vegetalien

New member
כמו השתיים מעלי.

משככי כאבים רק במקרים שבאמת הכאב בלתי-נסבל, אבל כאשר זה נוגע לתרופות חיוניות, בין אם פסיכיאטריות, כרוניות, תרופות מצילות-חיים וכן, זה כולל חיסונים - לקחת.

ומדוע? לא רק מפני שהימנעות מהתרופה עלולה לסכן/לשבש את חיי המסרב ליטול אותה, אלא גם מפני שטבעונים עדיין מיעוט, וטבעוני חולה עלול ליפול חזרה למוצרים מן החי (מכל מיני סיבות).
חוץ מזה, אנחנו רוצים לשמש דוגמה לחיים בריאים ומאוזנים ולהפריך מיתוסים מושרשים, בין השאר של אנשים חיוורים, חולניים ואנמים.

Gidi Shemer

New member
גם אני לא מחובבי התרופות ולוקח רק כשאני ממש

מרגיש צורך (כותב כרגע ממיטת חוליי, כואב ודואב
)

אם מרגיש צורך, לא רואה שום בעיה עם תרופות כמו שציינת. באותה מידה, אם לא הייתי יכול לחיות באופן בריא ללא מוצרים מהחי, הייתי אוכל מוצרים מהחי. באותה מידה, לו היינו כבני אדם אורגניזמים קרניבורים, לא היתה לטעמי שום שאלת מוסר בדבר אכילת בעלי חיים. הטבעונות היא אופציה משובחת בגלל שברוב המצבים אין לנו שום בעיה לחיות, ובבריאות, על בסיס תזונה טבעונית.

RSPA

New member
ברוח הדברים של קודמי...כשחייבים ואין ברירה.

l coyote l

New member
מילא לקטוז, הכי בעיה למצוא סירופ שיעול

ללא דבש. אני לא קונה עם דבש או פרופוליס.
זה באמת נטו למען הנוחות שלי למספר ימים.

פעם אחת קניתי סירופ טימין (שהיה גם מתוסף בכל מיני ממתיקים מלאכותיים כדי להסוות את הטעם החזק של הטימין) והיה מגעיל ת'שועלים כך שבסופו של דבר לא צרכתי.
במקום זאת השתמשתי במה שנתנו לתינוקת לאותה בעיית שיעול - טיפות אף שהן סה"כ מי מלח (סליין) - ועבד פלאים.
פחות זה יותר

אגב - סירופ טימין זה נורא, אבל הוא ממש יעיל.

לפחות הגירסה שאני ניסיתי, שיש בה גם רוזמרין ועוד תבלינים רבים מספור. ממש עזר לי בזמנו

למעלה