טבית כבש שעשיתי לשבת

בגללך, אדון דוסטוייבסקי הנכבד

אני היום לא הולך לישון. לא אצליח להרדם, אין הלך עליי, אזה תמונות מגרות שמת לנו, אני רק יכול לדמיין אך הטעם. קרה לך פעם שהפה נהיה מאוד מאוד רטוב ואוטוטו הרוק עומד לברוח לך ????? שיהיה לכם בתיאבון........ באהבה ממני אדון דוסטוייבסקי- מאסלאנסקי.

זה נראה פאצה ונראה 10 אפשר

בבקשה את המתכון? אמנם אני לא חברה כאן ולא עירקית אבל נשואה לאחד כזה והייתי שמחה להכין פנינה

maslanski

New member
בערב אשים את המתכון בבלוג האוכל

היום בערב ארשום את המתכון בבלוג האוכל שאני כותב.

מירבלי

New member
התמונה הזו נראית כפלאו בג'ג' ולא

כטבית
הכוונה לעוף עם אורז והשרוף הזה נקרא חקקה
הכוונה לתמונה מספר 3

דליה נס

New member
זה נראה יותר פאצ'ה מאשר ../images/Emo8.gif

טביט.יו מלאן שנים לא אכלתי פאצ'ה. לצערי אין כבר מי שיעשה. אוךךך סייח מרקד, צדקת לגבי בלוטות הרוק ממממממממממ

שרקייה

New member
אז דווקא יש. מי שעושה...

כנספחת בלי גנים עיראקיים, אני צריכה להשתדל יותר כדי להגיע לסיפוק (אוכל, אוכל...) אז חוץ מלהתחנף להורים של החברים העיראקיים, מצאתי את פונדק משה באור יהודה שמכין את כל המגוון העיראקי בטעמים די מופלאים. כל סוגי הקובות, תבשילי ריאות, בשר עם אפונה, שעועית עם בשר, סלונה וגם טבית (פחות טובה מנעימה - אבל כמה אפשר להתחנף...) ופאצ'ה. אז אם את קרובה...המטרה מקדשת את האמצעים! בתאבון, גליה

דליה נס

New member
../images/Emo140.gif תודה שרקיה ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif

עם כל הכבוד למסעדה באור יהודה, את הפאצ'ה של ננה, הסבתה שלי עליה השלום, לא אמצא שם. כפי שבן דודי אומר בכל הזדמנות, "זה, לא כמו של ננה". הוא מחפש את האהבה שננה הכניסה לאוכל שבישלה ליקרים לה
והמבין, יבין. שוב תודה לך.

שרקייה

New member
../images/Emo48.gifנוסטלגיה, נוסטלגיה...

גם הסבתות שלי, זאת מהצד הרוסי (שידעה לבשל רק מרקים), וזאת מהצד הספרדי השתמשו בחומרים מינימאליים הן במצרכים והן בתיבול. ואני חייבת לציין שהטעמים של המאכלים שלהן נמצא עדיין בפי למעלה מעשר שנים אחרי מותן. והספרדיה שלי היתה הבשלנית הכי ידועה בצ'כונה בחולון. יתרה מזאת, עד כמה שזה נשמע איום ונורא, המחשבה הראשונה שעלתה במוחי כשהודיעו לי על מותה של סבתי , הייתה "אבל אף אחד לא קיבל את המתכונים". אז ברור שלכל אחד יש את הטעמים שהוא נושא עימו לאורך חייו, אבל.... אני לפחות, מחפשת בכל שיטוטי את הטעמים או מה שהכי קרוב להם. ואת יודעת מה, לפעמים איזו בת טעם, תבלין, ריח, או מראה של מאכל באיזושהי פינה מצליח להיות מספיק דומה למקור, ולהביא אותי לדמעות געגועים.... ממליצה לך לנסות, ךמרות שאף פעם זה כבר לא יהייה "זה". סוף שבוע נפלא וחמים
לכולם, גליה.

דליה נס

New member
אמת בדבריך , שרקיה ../images/Emo24.gif

בכל מקרה מתכננת ביקור במוזאון למורשת יהדות בבל באור יהודה (שוקלת לתרום את מה שנותר מהנדוניה של אמא שלי ז"ל, ועל כך אספר בפעם אחרת) ואז אקפוץ לרחרח
במסעדה הזו.

slevinger

New member
היי דליה

גם אני מתכננת כבר המון זמן (שנים ליתר דיוק....
)לבקר במוזיאון באור יהודה, אבל אין לי חשק לבד. מה דעתך שנעשה זאת ביחד ואפילו עם עוד חברים כאן? ואח"כ נלך לשתות צ'אי באיזה מקום או נלך למסעדה הנ"ל? יכול להיות אחלה, לא??? ואני אצחיק אותך נורא......

דליה נס

New member
גדולה את גב' סלווינגר , אני הוגה

ואת מוציאה לפועל
יוזמה ברוכה. בהחלט אשמח. אם כי פעם אחת כבר הייתי, ונהנתי מאד.היה לנו מדריך צמוד, הדוד שלי , אח של אימי. יאללה תתחילי לגלגל את זה בפורום.

slevinger

New member
אחלה!

זרקת את הכפפה אז הרמתי אותה....ואפשר בלי גב' בבקשה? אני לא גברת ולא בטיח....פשוט שמחה אוקיי?

ב ו ע ו ת

New member
אוך אוך למה ברוע, למה?!

בניגוד לאחרים אני גם יודעת מה הטעם. בפורים אותו דבר בדיוק, שמעת? צריך איכשהו לחגוג את תליתו של המן שהאוזן שלו נראית הרבה יותר כמו פאצ'ה מאשר המשולשים הנקלים הללו. נעמה

למעלה