טארוט

White-Cat

New member
טארוט

עוד שאלה ... איך פותחים בטארות? כל פתיחה לא משנה לי איזה ... איך אני קורא למישהו בטארות? איך אני שואל את הקלפים שאלה ? תודה מראש white-cat

morning star

New member
ידידי הצעיר

אני מאמין כי ה``מומחים הגדולים`` יותר בטארוט נמצאים בפורום הטארוט. אולי כדאי שתשאל שם. שלך, הנווד

morning star

New member
או קיי, לא ידעתי

מאחר ולא בקרתי שם עדיין ואולי לוקח להם זמן? אז אתה מזומן לנסות האחד הפורומים של אתר המרח הרחוק. גם Walla/IOL ישנו פורום המוקדש לקלפים. אם גם שם לא... אני אראה מה אני יכול לעשות. ואני בטוח ש wicca-sphere ישמח לעזור. שלך, הנווד

wicca_sphere

New member
אוקיי, אם אף אחד לא עונה אז

אני יענה בטאורט יש כמה פתיחות קונבנציונליוט, האחת מהן והפשוטה ביותר היא האניטואיטיבית אתה מערבב את הקלים ושואל שאלה (אם אתה קורא למישהו המישהו האחר מערבב ושואל שאלה), זה ששואל את השאלה (אם זה אתה זה אתה) מושך 4 קלפים וקלף סיכום ואם אתה יודע טארוט, אם מעט נסיון ואינטואיציה אתה תפרש את זה

white crane

New member
קצת על קלפי הטארות

שלום לך , ראשית חשוב לי שתבין שכל אחד יכול לתת לך תשובה שונה ואין תשובה אחת נכונה. התשובה שלי לשאלותיך היא שקלפי הטארות הם בראש ובראשונה חפיסת קרטון שעליה אסופת ציורים - תמשיך לקרא! חפיסה זו היא בעצם כלי וציורים אלה , ברוב הווריאציות שלהן הם סמלים אוניברסליים וקוסמים המייצגים עקרונות קוסמיים. החבילה מתחלקת לשתי חבילות עיקריות. הארכנה הגדולה והארקנה הקטנה. הגדולה היא אותה חפיסה בה מצויינים עקרונות קוסמיים כו האם המזינה - הקיסרית או האב השומר והשולט - הקיסר. השינוי המוביל לחידוש - המוות , או השטן - המאפיין את אבן הבוחן בחיינו ובא לבדוק האם אנו עומדים בפיוטויים או נשארים נאמנים לדרך שהתחלנו. הארקנה הקטנה היא פירוש ופירוט של ארבעת הייסודות. אדמה - מטבעות, אוויר - חרבות, אש - מוטות, ומים - גביעים. כל אחד מארבעת היסודות מקושר גם לארבעה יסודות אצל האדם. העשייה - יסוד האדמה - ייצוג בקלפים המטבעות המחשבה והלוגיקה - יסוד האויר - המאופין בקלפים על ידי החרבות המיניות היצירה הרוחניות וה`אש` שבאדם - יסוד האש - מאופיינת על ידי המוטות. והרגשות - יסוד המיים - מאופיין על ידי הגביעים. זה על רגל אחת התפיסה ש-ל-י- את מהות המשמעות של קלפי הטארות. לגבי השאלה שלך על איך פותחים, יש פריסות רבות כיד הדימיון אבל השאלה היא לא איך פותחים אלה מה רוצים לדעת. ישנם ספרים רבים המלמדים פריסות שונות על מנת לענות על שאלות שונות. המטרה היא להבין את הרעיון שעומד מאחורי המבנה של הפריסות , ועם הזמן, והניסיון, ואני מדגיש הזמן והניסיון, אתה תלמד אם תתעמק כי אתה יכול לבנות לכל שאלה את הפריסה המתאימה בואותו רגע מתוך מאגר הידע שלך ומהאינטואיצה שלך. אתה לא שואל את הקלפים שום שאלה כי הקלפים כפי שאמרתי קודם הם פיסות קרטון. לפי האמת שלי, אתה מתכוון אל עצמך, במידה ואתה פורס לעצמך או מבקש מהאדם לו אתה פורס להתכוון עם עצמו ולחפס את אותו הדבר שהוא הכי רוצה להבין באותו רגע! זו ההתקוונות האמיתית. הקלפים לפי הניסיון שלי מגיבים לאותה התכוננות פנימית ופורסים תשובה שאמורה לתת לך הקורא בהם תמונה המספקת הרחבת ההבנה הומודעות , ולא תמיד תשובה. שוב תלוי מהי האמת שלך לגבי הקלפים. ולסיום - איך קוראים בקלפים. בו אספר לך על ידידה שלי שמעולם לא נגע בחפיסת קלפים אך היא בחורה מאוד אינטואיטיבית ומחוברת לעצמה ולתחושות שלה. היא לקחה את חבילת הקלפים שלי לאחר שערבבתי אותם ופרסה אותם בשתי שורות של 5 . אחר כך היא התבוננה בהם זמן מה , ופתאום התחילה לספר לי סיפור מדהים שהיה רלוונטי לחיי באותה תקופה. היא עשתה זאת בלי כל ידע תאורתי אבל אם הרבה ערנות. אחר כך היא הסבירה לי כי היא פשוט הסתכלה על הציורים ובנתה סיפור לפי המיקום שלהםת. ולמה כל זה ? אתה שאול אם אתה בכלל עדיין קורא את התשובה שלי, על מנת להסביר לך שכן יש הרבה אינפורמציה על קלפי הטארות איך קוראים אותם ומה כל קלף מסמל, וכן לדעתי חשוב להקיר את האינפורמציה ולדעת אותה מאחר והיא כמובן רלוונטית ליכולת שלך לפתוח בקלפים אבל שוב ככל שתתעמק יותר , תוכל לגלות שלעיתים כל מה שאתה צריך זה קצת שקט בראש ואת היכולת להתרכז בכל כלף ובסיפור שמתגלה לך בפריסה ולמצואשיש לך תשובה לשאלה ולאו דווקה תואמת את ההגדות ה`קלאסיות` התואמות את הקלפים שיצאו. זהו להיום. שיהייה לך בהצלחה. ורק שתדע, כן הקלפים יכולים לעבוד ולא זה לא הם שעובדים אלה אתה האדם שנמצא ממולך והקשר שנוצר בינכם בזמן הקריאה עצמה. וטיפ קטן , אם יעולו לך תמונות או מחשבותשלא נשמעות לך הגיוניות בזמן הקריאה , אל תהסס תציע אותם כפירוש אפשרי, לעיתים זו התשובה הנכונה ביותר, וכמו שכתבתי הרי הכל הו פירוש אפשרי. שיהייה לך רק טוב העגור הלבן

למעלה