טארוט

White-Cat

New member
טארוט

שלום לכולם יש לי שאלה ואשמח אם יענו לי עלייה. איפה אני יכול ללמוד איך לפתוח בקלפי טארות? ומה זה לפתוח בקלפי טארות?

wicca_sphere

New member
טוב

נכנסת לפורום של מאגיה אבל לא נורא, אני יעזור לך בכל מקרה מכיוון שאני פותח בטארוט טארוט קודם כל זה חבילת קלפים, שעל כל קלף יש איור מסויים שמסמל משהו שואלים משהו, ושמושכים קלפים מחבילת קלפי הטארוט אתה מקבל תשובה, אתה יכול לקבל תשובה על העבר, הווה, ואפילו עתיד אני אישית פותח בטאורט מזה זמן מה ואני יכול להגיד לך בלב שלם שזה מדהים ואני פתחתי לעצמי ולפעמים יצא לי דברים שאמרתי לעצמי שזה לא הגיוני.. ואחרי זמן מה קראו בדיוק מדהים שאלת איפה אתה יכול ללמוד? יש מורה מעולה בשם אריק אייל, הוא גם חיבר ספר על טארוט שהוא ספר לימוד יוצא מן הכלל לדעתי (יותר טוב מזה של גידי גלבוע לדעתי האישית) את המידע על אריק איל והספר שלו תוכל למצוא בפורום הטארוט, פתחתי שמה דיון תחפש את הדיון שלי, שמה הכתובת אינטרנט והטלפון שלו יש כמה וכמה סוגי טארוט ולכן כמה וכמה סוגי מורים וספרים הפשוטה והפופולרית ביותר מהן היא חפיסת ה``ריידר`` (rider) יש הרבה מאוד חפיסות טארוט, עשה טובה לעצמך וקח את ה``ריידר`` wicca sphere

morning star

New member
הגישה שלי

שלום, אני אישית לא אוהב את קלפי הריידר. גם ברמה האינטואיטבית הם אינם מותאים חן בעיני. העומד מאחורי קלפי הריידר, אדם בשם וייט Waite, הוא יוצא מסדר שחר הזהב (מסדר אזוטרי-מאגי משלהי המאה ה-19 שהתפרק בתחילת המאה ה-20 אך השפעתו היתה רבה) ואת ההשראה לקלפים שאב מתוך הקלפים הפנימיים של המסדר (שכיום ניתן להשיגם בחנויות). באותה התקופה ביקשו ממנו חברי המסדר (לאחר שקיבל רשות מיוחדת מהם) לשנות את הקלפים כך שלא יחשוף סודות. מדוע? הקלפים במקור (כנראה) ולפי חברי המסדר לא נועדו ל``קריאה``. הם נועדו ככלים להתפתחות רוחנית והן ל- Tarot Magick. ה``קריאה`` הייתה תפקיד שולי ביותר של הקלפים (איני רוצה כעת להכנס להיסטוריה של קלפי הטארוט). איני מאמין כי ביכולת הקלפים ``לחזות עתיד``, אלא להראות את ההווה בצורה ברורה יותר (יחד עם השפעות העבר), גם דברים מהם אנו בוחרים להתעלם ו/או נמצאים בתת המודע ו``לייעץ`` לאיזה כיוון פונה העתיד, אך לא לראות את העתיד עצמו. ל``קריאה`` אני משתמש ב``אושו זן טארוט``. אמנם שונים מהקלפים הקונבנציונליים ואני עצמי איני בקיא בתורת הזן, הם נעימים לעין, מאוד אינטואיטיבים, הציורים הם ממש יצירות אמנות (המלצה, אם החלטתם לקנות אותם, עשו לעצמכם טובה וקנו את הגרסה האנגלית. הקלפים הם באיכות טובה יותר ובציפוי כרום המגן עליהם. המתורגמים עשויים על קרטון פשוט וישנה ירידה באיכות הציור). אם יש לך חברים עם חפיסות קלפי טארוט, בקש רשות לעיין בהם (ישנם כאלו שאינם אוהבים שנוגעים להם בקלפים). גם בחנות, בד``כ על העטיפה מצוי ציור של קלף אחד מהחפיסה. באינטרנט ניתן למצוא דוגמאות מחפיסות רבות. בחן איזה קלפים נראה כי ``ידברו`` אליך, איזו סמליות קרובה יותר לליבך (אנשים אשר מאוהבים בספריו של טולקין ``שר הטבעות``, מרגישים שהסמליות של קלפי ``שר הטבעות`` מדברים אליהם...). בקשר ללימוד וספרים - לפני כן, עשה את תהליך בחירת החפיסה. אם אתה יכול לשאול אחת מחבר, מה טוב. אם לאו, ואתה די בטוח שאתה רוצה לקנות את החפיסה, אז קנה. עיין בקלפים היטב במשך תקופה מסויימת. אולי לרפרף בחפיסה פעם ביום במשך שבוע, או פשוט כל יום להוציא טראמפ (קלף מסדרת הארקאנה הגבוהה. הקלפים מחולקים לשתי סדרות ראשיות, ארקאנה גדולה וארקאנה קטנה. פירוש המילה ארקאנה היא סוד, דבר מה נסתר, אזוטרי. סדרת הארקאנה הקטנה מחולקת בחלוקה משנית לארבע סדרות - מטות, חרבות, מטבעות וכוסות. כל סדרה כזו מקבילה לאחד מיסודות העולם העתיק שהם (לא בהתאמה) אש, אויר, אדמה ומים. ישנן עוד חלוקות אך לא אפרט אותן כאן) אחר ולעיין בו מספר דקות. רק אחרי שתרגיש נוח עם הקלפים, אז פנה לקורסים/ספרים שונים. ישנן הרבה גישות. מי נכונה יותר או פחות? קשה להגיד. רוב הקורסים מתמקדים (לצערי) בקריאת קלפים ולא בשימוש ככלי להתפתחות רוחנית. פגשתי את אריק אייל באחד מאותם פסטיבלי מיסטיקה (טעות שלא אחזור עליה, בזבוז זמן וכסף. לי אישית אין מה למצוא שם). הוא לא הותיר עלי רושם טוב. הרושם שיצא ממנו הוא ``לעשות כסף``, צר לי, אך כך הדבר. על ספריו של זאב אבירז איני ממליץ, רבות הטעויות שבהם... אז זוהי תפיסתי שלי, שלך הנווד

wicca_sphere

New member
לנווד...

אני לא יודע על שחר הזהב, אני לא יודע על זן, אבל אני כן יודע שקלפי הריידר הם הקלפים הטובים ביותר לקריאה, כן כן מה ששמעת, לקריאה בטארוט כיום בעולם המודרני. בעזרת הטארוט אתה ---כן--- מסוגל לחזות את העתיד, וגם לקבל יעוץ, וגם לקבל תמונה יותר ברורה של הווה, כל כלפי הטאורט כמעט, נמצאים בהם אותם קלפים, רק בתמונות אחרות, והתמונות בריידר מדברות בעד עצמן ומוכיחות שהן הנוחות ביותר לקריאה, אני לא יודע מה הידע שלך בטארוט נווד יקר, אבל אם תשם רגל לדקה בפורום הטארוט, תקרא שמה הודעות על חבילת הריידר, ועל טיבה,וגדולי קוראי הטארוט בארץ כמו גידי גלבוע, ואריק אייל ועוד רבים משתמשים בחילת קלפים זו. את אריק אייל אני מבין שפגשת בפסטיבלי המיסטיקה, אני עצמי בפתחתי לו בקלפים וראינו שבגלל הזמן הקצר שהוא יקציב לאנשים, אנשים יראו בו כרודף בצע (הנה עוד דוגמא שחזית העתיד), הטארוט הם כלי לפיתוח רוחני, אח גם לפרנסה וגם לחיזוי אתה לא יכול לפרק את כל התכונות הללו של הטארוט, הם באים ביחד wicca sphere

morning star

New member
כאן נסיוננו שונה

ומי קבע שהם גדולי קוראי הטארוט? אז הם פרסמו כמה ספרים... זה הופך אותם לגדולים? אני הכרתי אנשים אשר ידיעתם בקלפים עמוק בהרבה מאשר אלו מציגים בספריהם. אני עבדתי עם קלפי הריידר וחפיסות רבות אחרות. כמו כן אני מכיר את הסיפור שמאחוריהם, אשר מחקר קטן בתוך כתבי המסדר יחשוף אותו. אני עוסק בטארוט מזה כשבע שנים, ככלי רוחני יותר מאשר לקריאה. אולי למספר השנים אין משמעות, אך לנסיון לדעתי יש. ובנימה של השווצה קטנה אני יכול הגיד - שאף אחד ש``קראתי`` לו (אני עושה זאת חינם אין כסף, לאנשים הסובבים אותי, לא רק לחברים טובים. להיפך, להם אני משתדל כמה שפחות) בקלפים לא חזר עלי בטענה שטעיתי. אלה שחזרו היו מלאי התפעלות בגלל נכונות הדברים. אך די לאגוטריפ... ומה שכותבים מיודענו, יש לקחת בערבון מוגבל, כי נסיונו של אדם הוא שקובע, לא מה שכתוב בספר, ואוי לא למי שעושה הכל בצורה עוורת. שלך, הנווד

Tal_Ya_Tal

New member
הי MS B-) למרות שאיני אמונה על

קריאה בתארו, כן, כן. אז ברגשי כבוד ובלי לפגוע באיש, אני מסכימה אתך על כל מילה ומילה. במיוחד לגבי קלפי הריידר, שמעולם לא הצלחתי להתחבר אליהם ו`האשמתי` את הרגישות של הגרפיקאית לשעבר, באי יכולת להעריך את האיורים המושתתים עליהם. L&L TALYA

מדיאה

New member
מבטאים את זה טארו

כמו עוד מילים בצרפתית שא שומעים את הת` הסופית והלא נשמעת כמו במילה האנגלית לזר

wicca_sphere

New member
אם כבר...

אם אתם רוצים לדייק תקראו לזה בשם המקורי tora כמו שמופיע על המגילה של הכוהנת בקךף הכוהנת הגדולה

כרמית מ

New member
אני חוששת שאתה שוגה

המילה המקורית היא Tarrocchi - בלטינית. יש הסבורים שמקור המילה הוא אכןהמילה העברית, תורה, אבל הדעות חלוקות והוכחה בלשנית - אין.

כרמית מ

New member
והנה הערך ממילון וובסטר

הוא מציין שהמלה Tarot היא אכן צרפתית, אך מקורה באיטלקית, כפי שכתבתי לעיל. המילה תורה לא מופיעה - פשוט מפני שאין לאף אחד הוכחה שהיא המקור של המונח. עוד תראה שמצוינת השנה 1623 - השנה שבה נכנסה המילה tarot לשימוש בשפה האנגלית. כאן זה לא מופיע - אבל אם זכרוני אינו מטעני, השימוש הראשון במילה המקורית Tarocchi נעשה במאה השלוש עשרה. Main Entry: tar·ot Pronunciation: `tar-(``)O Function: noun Etymology: Middle French, from Italian tarocchi (plural) Date: circa 1623

morning star

New member
רק בקלפי ריידר

כפי שציינתי קודם, וייט שאב את ההשראה לקלפי הריידר מתוך קלפי מסדר שחר הזהב. בקלפים המקוריים של המסדר והן בטארוט ההרמטי (של המעגל הפנימי במסדר) אין זכר למילה זו. גם בקלפי תח`ות (Thoth) של קרואלי, יוצא המסדר, ובודאי שמושפע ממנו - אין זכר לדבר. שלך, הנווד

morning star

New member
כנראה

ומקור המילה הוא באמת צרפתי, אך זה אינו ודאי (למיטב ידיעתי). ושאלה נוספת - לקפטן של האנטרפרייז אתה קורא ``פיקאר`` או ``פיקארד``? בתעתיק עברי של מילים בצרפתית לא נהוג להשמיט את האותיות האילמות (לעיתים כן, אך מעטים עושים זאת). הבט בשמותיהם של סופרים צרפתיים שיצירותיהם תורגמו לעברית. שלך הנווד

wicca_sphere

New member
לנווד

קודם כל לדעתי זה פיקארד אבל זה לא העינין כרגע.. מענין אותי בן כמה אתה ידידי? ואתה כל הזמן מדבר על שחר הזהב, האם השתייכת פעם למסדר זה?

morning star

New member
השם הוא צרפתי

וגם בסדרה, אם תקשיב היטב, נהגה כ``פיקאר``. אך שוב, ישנם כללים (לא מחייבים, כפי הנראה) לתעתיק העברי. אני בן 23, כמעט. לא ידידי, המסדר התפרק בעוד סבי היה תינוק (ובמקום ה``לא נכון`` של הגלובוס). כיום ישנם הרבה אירגוני בת (אמיתיים ו``מפוברקים``). כמו כן, שני ארגונים גדולים נוספים, ה-OTO וה-A.A. קיבלו אליהם את פליטי המסדר. המסדרים האלו עדיין קיימים. המסדר המפורק כלל בין שורותיו מיסטיקנים מהמעלה הראשונה, כגון דיון פורטון, ישראל רגרדי, מק`רגור מאת`רס (מתרגם הגואטיה לאנגלית ועוד ספרים רבים) ואליסטר קראולי הידוע לשמצה (כן, גם את וייט, אבל את זה כבר הזכרתי פעמים רבות). המסדר תרם רבות לתנועת המיסטיקה והמאגיה של העולם המערבי, פרסום ספרים, טארוט ועוד. שלך, הנווד.

wicca_sphere

New member
לנווד

קצת שאלות אישיות עליך אם אפשר, מאיזה גיל התחלת לחקור מיסטיקה? האם יש עוד אנשים במשפחתך שמתעסקים בזה? מאיפה אתה בארץ..? ומה למען האלוהים (אתה תבחר איזה..) גרם לך לחקור את המסדרים שהיו בעולם!?

wicca_sphere

New member
לנווד!

נווד ידידי, האם אתה מנהל את האתר בית הרוחות?!? כי אני ראיתי שמה בסוף דף מסויים רשום: שלכם, כוכב השחר והרי זה הכינוי שלך חוץ מהנווד... האם זה אתה?

morning star

New member
חלילה וחס,

נכון ששמי הוא גם כוכב השחר, אך אם תזכור, שציינתי כי פרסמתי מאמר משלי באתר אחר ושהוא נקבר תחת ``ערימות בולשיט`` - התכוונתי לאתר אותו ציינת, אך לא רציתי להזכיר את השם. את המאמר אני כתבתי לפני מספר חודשים די גדול. איני מנהל האתר, ואיני ממקימיו. הרי זו היתה הצביעות הגדולה ביותר, לומר לך כי לא תפתח אתר משלך בשל סיבות אלה ואחרות ומאחורי גבך לנהל אתר אליו מתנגדים עקרונותיי. שלך, כוכב השחר, הנווד

morning star

New member
קצת תשובות

המממ, כמדומני מגיל 15 (אולי אפילו 14 אבל אני לא מתחייב לכך. 15. כן, בהחלט). במשפחתי? כבנם של שני מהנדסי חשמל, אחיינו של מרצה למתמטיקה, נצר לשושלת מהנדסים ומתמטיקאים, אני בהחלט היחיד. לפחות בינתיים. בתחילה נאלצתי להסתיר מהוריי את עיסוקיי, תאורטיים (ומעשיים), מפחד של חוסר הבנה... אך הסתבר לי כי הם לא כאלה ``אטומים`` וברבות הזמן אף שיכנעתי אותם לממן לי חלקית חלק מרכישותיי. אני חיפאי, בדם ובנשמה. לא חקרתי את כל המסדרים. ידיעותיי בנושא רחוקות מלהיות מושלמות. חקרתי מעט את אלו אשר למדתי על שיטותיהם, וגם לדעת האם והיכן קיימים. המעט שהבאתי הוא בבחינת הקדמה, רק משום שלא ראיתי את המסדרים (לפחות המפורסמים שבהם) מוזכרים במקומות אחרים בעברית. שלך, הנווד

wicca_sphere

New member
תודה רבה

כרגיל אין חדש, אני מודע לך מאוד על הזמן שלך לענות לי :) שאלה אישית אחרונה (נראה לי), את הגואטיה, האם עסקת בזה באופן תאורתי או מעשי? אני אישית משאיר את זה תאורתי כי איני מוכן לזמן ישיויות.. תקשור אני לומד וזה דבר אחר לגמרי (כמעט). אתה חושב שצריך להגביל ילדים בני 13 ו15 לאתרי כישוף ומיסטיקה אחרים בגלל שהם לא אחראים לעצמם או לתוצאות למניהם?

כקוראת קלפים ותיקה...

שלום לך! קריאה בקלפי טארוט היא למעשה התחברות אל תת המודע שלך ומשם את תת המודע האוניברסלי ומשם לקבל את התשובות. מבחינה מיסטית באנו לעולם עם קרמה = גורל שהוא ידוע כבר מראש ולכן הכל נכתב מראש. אבל....זה לא אומר שאין לך מה לעשות כאן. אחד השיעורים הגדולים הוא לא לברוח מהקושי כי אז למעשה אתה בורח מתוך עצמך ובצורה כזו אתה למעשה מזמן לעצמך אירועים יותר קשים כדי ללמוד להתמודד עם השיעור שלך. מאחר והכל קבוע מראש הרי שזכות הבחירה היא זו שלמעשה אומרת לך איך אתה יכול לקבל את הדברים כי ממילא הם יקרו. במקרה הטוב, אתה הולך עם השיעור ואז חייך הופכים קלים. במקרה הרע , אתה הולך נגד השיעור ואז חייך הופכים קשים. הקריאה בקלפים עוזרת לכוון לך את דרך הבחירה וההתמודדות. כמובן שבלי אינטואיציה זה בלתי אפשרי ובסך הכל הקריאה בקלפים גם מחדדת את האינטואיציה. כן, אני גם מלמדת טארוט. בברכה צילה שיר-אל

למעלה