הגישה שלי
שלום, אני אישית לא אוהב את קלפי הריידר. גם ברמה האינטואיטבית הם אינם מותאים חן בעיני. העומד מאחורי קלפי הריידר, אדם בשם וייט Waite, הוא יוצא מסדר שחר הזהב (מסדר אזוטרי-מאגי משלהי המאה ה-19 שהתפרק בתחילת המאה ה-20 אך השפעתו היתה רבה) ואת ההשראה לקלפים שאב מתוך הקלפים הפנימיים של המסדר (שכיום ניתן להשיגם בחנויות). באותה התקופה ביקשו ממנו חברי המסדר (לאחר שקיבל רשות מיוחדת מהם) לשנות את הקלפים כך שלא יחשוף סודות. מדוע? הקלפים במקור (כנראה) ולפי חברי המסדר לא נועדו ל``קריאה``. הם נועדו ככלים להתפתחות רוחנית והן ל- Tarot Magick. ה``קריאה`` הייתה תפקיד שולי ביותר של הקלפים (איני רוצה כעת להכנס להיסטוריה של קלפי הטארוט). איני מאמין כי ביכולת הקלפים ``לחזות עתיד``, אלא להראות את ההווה בצורה ברורה יותר (יחד עם השפעות העבר), גם דברים מהם אנו בוחרים להתעלם ו/או נמצאים בתת המודע ו``לייעץ`` לאיזה כיוון פונה העתיד, אך לא לראות את העתיד עצמו. ל``קריאה`` אני משתמש ב``אושו זן טארוט``. אמנם שונים מהקלפים הקונבנציונליים ואני עצמי איני בקיא בתורת הזן, הם נעימים לעין, מאוד אינטואיטיבים, הציורים הם ממש יצירות אמנות (המלצה, אם החלטתם לקנות אותם, עשו לעצמכם טובה וקנו את הגרסה האנגלית. הקלפים הם באיכות טובה יותר ובציפוי כרום המגן עליהם. המתורגמים עשויים על קרטון פשוט וישנה ירידה באיכות הציור). אם יש לך חברים עם חפיסות קלפי טארוט, בקש רשות לעיין בהם (ישנם כאלו שאינם אוהבים שנוגעים להם בקלפים). גם בחנות, בד``כ על העטיפה מצוי ציור של קלף אחד מהחפיסה. באינטרנט ניתן למצוא דוגמאות מחפיסות רבות. בחן איזה קלפים נראה כי ``ידברו`` אליך, איזו סמליות קרובה יותר לליבך (אנשים אשר מאוהבים בספריו של טולקין ``שר הטבעות``, מרגישים שהסמליות של קלפי ``שר הטבעות`` מדברים אליהם...). בקשר ללימוד וספרים - לפני כן, עשה את תהליך בחירת החפיסה. אם אתה יכול לשאול אחת מחבר, מה טוב. אם לאו, ואתה די בטוח שאתה רוצה לקנות את החפיסה, אז קנה. עיין בקלפים היטב במשך תקופה מסויימת. אולי לרפרף בחפיסה פעם ביום במשך שבוע, או פשוט כל יום להוציא טראמפ (קלף מסדרת הארקאנה הגבוהה. הקלפים מחולקים לשתי סדרות ראשיות, ארקאנה גדולה וארקאנה קטנה. פירוש המילה ארקאנה היא סוד, דבר מה נסתר, אזוטרי. סדרת הארקאנה הקטנה מחולקת בחלוקה משנית לארבע סדרות - מטות, חרבות, מטבעות וכוסות. כל סדרה כזו מקבילה לאחד מיסודות העולם העתיק שהם (לא בהתאמה) אש, אויר, אדמה ומים. ישנן עוד חלוקות אך לא אפרט אותן כאן) אחר ולעיין בו מספר דקות. רק אחרי שתרגיש נוח עם הקלפים, אז פנה לקורסים/ספרים שונים. ישנן הרבה גישות. מי נכונה יותר או פחות? קשה להגיד. רוב הקורסים מתמקדים (לצערי) בקריאת קלפים ולא בשימוש ככלי להתפתחות רוחנית. פגשתי את אריק אייל באחד מאותם פסטיבלי מיסטיקה (טעות שלא אחזור עליה, בזבוז זמן וכסף. לי אישית אין מה למצוא שם). הוא לא הותיר עלי רושם טוב. הרושם שיצא ממנו הוא ``לעשות כסף``, צר לי, אך כך הדבר. על ספריו של זאב אבירז איני ממליץ, רבות הטעויות שבהם... אז זוהי תפיסתי שלי, שלך הנווד