טאן רן

א נ י ה ו

New member
טאן רן

בטאי צ'י של המרכז חלק מהחימום כולל טאן רן - תירגול בודד (התרגום נכון?), האם נכון להתייחס לתרגול זה כאל חימום גרידא או שיש בו "רעיון" נוסף ? האם קיים תירגול טאן רן גם באומנויות לחימה אחרות?

Zeev Foux

New member
טאן רן => דאן ליין

טאן רן הנו ההגיה היפנית לצמד הסימניות הסיניות דאן ליין 單練, שפירושו תרגול בודד. התרגול קיים בכל אומנות לחימה שאני מכיר.

בודוקאן

New member
אם כך, מה זה...

טאנדקו רנשו? (אולי לא חילקתי נכון את המילים) זהו המושג שמשתמשים בו בג'ודו לתרגול יחיד. לא תרגול נפוץ, אך קיים. תוכל בבקשה להבהיר את המושג? תודה.

קוזושי

New member
אולי

אם הבנתי נכון, טאן רן זה לא תרגול ביחידות כמו טאנדוקו רנשו, אלא תרגיל יחיד. טאנדוקו רנשו זה תרגול ביחידות ז"א ללא בן זוג, (בניגוד לתרגול הקלאסי בג'ודו שנעשה רק עם בן זוג) וטאן רן אם הבנתי נכון זה תרגיל יחיד שחוזרים עליו פעמים רבות. תקנו אותי אם אני טועה

orii

New member
אצלנו התרגול הבודד - בודד.

עד לפני כמה חודשים התרגול שלנו התמקד בתבנית ובתרגילי זוגות. לכבוד השינויים שחלו בתבנית (בעצם בעקרונות התנועה) קבלנו סט של תרגילים כאלו שאמורים לעזור לנו לנוע בדרך החדשה. בכל אופן בשיעורים לא מתרגלים אותם.

אם אני זוכר נכון, למונח "טאן-רן" 2

משמעויות: הראשונה היא "תרגול קפיץ": תנועה לכיוון אחד "טוענת" את הקפיץ, וכשהוא משתחרר - יש תנועה לכיוון הנגדי. השניה היא "1,000, 10,000" - מונח שנמצא גם אצל מוסאשי, אם אני זוכר נכון - לחזור על תנועה 1,000 פעמים כדי לדעת אותה, 10,000 פעם כדי להבין אותה. יש כאן רעיון נוסף מעבר לחימום, יותר נכון כמה רעיונות. הבנתם תלויה בהבנתך. כדאי לשאול את המדריך שלך כמה ואיך לתרגל אותם בבית.

Zeev Foux

New member
תרגול קפיץ

dan קפיץ - 彈 dan בודד - 單 דומה אבל שונה.... :) למיטב ידיעתי, המונח המקובל (גם בספרו של וואנג שו ג'יין, וגם באתר היפני, לדוגמא כאן בפסקה האחרונה, סימנית שלישית ורביעית) הוא תרגול בודד, ולא תרגול קפיץ. זאב

למעלה