טאי צ´י-על מה ולמה?

shirabalter

New member
../images/Emo13.gif

ידידה שלי שעברה להולנד אמרה שבהולנד זה ה-דבר...

nitzano

New member
../images/Emo3.gif

בסין לעומת זאת ,זה ממש לא הולך. הצעירים מעדיפים כדורגול ,וכאשר הם רואים מישהו מתאמן הם מתנהגים כמו קופים ומשמיעים צווחות ברוס לי. היחידים שמתאמנים הם הזקנים שנזכרו קצת מאוחר ומעוניינים להאריך את חיהם הבעיה היא שתרגולם ריק מתוכן, וכמובן יש פה ושם (לרב שם) כאלה שכן מבינים עיניין רק שקשה למצוא אותם.

haleth

New member
נכון

כך מדווחים לי הקרובים והחברים באמסטרדם, וזאת בצירוף לאומנות לחימה אינדונזית.

כמו סקאנק, המין בעל ריכוז הTHC

הגבוה ביותר מבין כל צמחי הגראס שקיים. וזה בטוח לא קשור לאומנויות לחימה, רק ככה, כללי לגבי הולנד, אמסטרדם והסביבה.

RN27

New member
האם הטאי צ´י יעיל?

קיימת מגמה מסויימת בארץ (אין לי מושג מה קורה בחו"ל) להתעלם מהאספקטים הלחימתיים של הטאי צ´י. האם זה נכון? האם באימוני הטאי צ´י שמים דגש גם על בונקאי (יישום) או רק על לימוד התנועה? למישהו יצא להשתמש באומנות זו להגנה עצמית? האם היא הוכיחה את עצמה?

shirabalter

New member
יוהו!...

[הערה מקדימה להודעה זו ולהודעותיי הבאות: נוכחים בפורום זה אנשים עם הרבה יותר ניסיון ממני בתחום (טאי-צ´י), אך אני בכל-זאת עונה גם על שאלות, כי נראה לי שמעניין לראות נק´ מבט שונות- ממי שרק התחיל לטפס על ההר (אני), ממי שהבין כבר שהוא רק מתחיל לטפס על ההר (Haleth?), וממי שמודע יותר מכולנו לכך שהוא רק מתחיל לטפס על ההר...(דוד?)] ולתשובתי ללא הרבה נוף...: ע"פ מה שהבנתי עד כה, השיעורים במרכז בו אני לומדת, מרכזים בתוכם גם לימוד וגם סוג של מימוש: לאחר החימום, המבוצע במליאה, מבצעים את הקאטה, כאשר מי שלא השלים אותה (כמוני), ממשיך ללמוד בעזרתו של תלמיד מתקדם. זה להבנתי, "בשר" השיעור- הלימוד. לאחר חלק זה, עושים תרגילי זוגות (יוהו), בהם ניתן להמחיש (להמעיש?) את הלימוד- כאשר איני משוחררת- דוחפים אותי, כאשר איני עובדת מהאגן- הבחורה איתה אני עובדת לא נדחפת, כאשר איני קשובה ומרוכזת- אני עושה דברים באוטומטיות וזה מתבטא באובדן הקשר עם בת הזוג... ישנם תרגילים מהירים יותר וישנם איטיים יותר, אך לרוב העבודה היא די איטית. מלבד היישום של העקרונות (שחרור, עבודה מהאגן, גב ישר וכו´) ישנו גם את היישום התנועתי של הקאטה- תנועות המופיעות בקאטה "מתחברות" לבן הזוג, וכך מתבהרות ונחקרות מזוית חדשה.

orii

New member
יש ויש ויש

בארץ ברוך השם יש מהכל. יש המלמדים טאי צ´י רק כאומנות תנועה בריאותית. יש המדגישים את הלחימה. האומנות עובדת בלחימה. בדרך כלל רק לאחר שנים של לימוד. כמובן, כמו שבאים לבחון את השימושיות של כל אומנות המסקנה שלנו תלויה בהרבה גורמים כמו מי האנשים שנלחמים מי היו המורים שלהם.... אני מכיר אומנויות מאוד שונות תחת השם טאי צ´י. אני יודע מהמורה שלי שזה בהחלט פרקטי.

כן ולא...

לא, כי ללמוד טאי-צ´י בשביל הגנה עצמית זה כמו לעשות דוקטורט במתמטיקה כדי לחשב ?=2X2 - או כמו לקנות פנטיום 4 כדי להריץ משחקים שרצים על דוס... יש בטאי-צ´י כל-כך הרבה יותר מהגנה עצמית, שזה פשוט לא ריאלי לדבר על טאי-צ´י רק ביחס לזה. בגלל שיש כל-כך הרבה, לוקח המון זמן ללמוד את השיטה עד לרמה סבירה. בלימוד טאי-צ´י, עד שתגיע לרמה סבירה של לחימה, סביר שתשכח בשביל מה בכלל התחלת ללמוד... וכן, כי ברמה טובה (ענין של כמה שנות לימודים), טאי-צ´י יכול להיות יעיל מאוד בלחימה. האם השיטה הוכיחה את עצמה? כמה מתלמידי המרכז הישראלי לטאי-צ´י התגוננו בהצלחה מול התקפה, לפחות אחד מול סכין. לי לא היה ה"עונג", ואני ממש לא מחפש אותו...

למעלה