יוהו!...
[הערה מקדימה להודעה זו ולהודעותיי הבאות: נוכחים בפורום זה אנשים עם הרבה יותר ניסיון ממני בתחום (טאי-צ´י), אך אני בכל-זאת עונה גם על שאלות, כי נראה לי שמעניין לראות נק´ מבט שונות- ממי שרק התחיל לטפס על ההר (אני), ממי שהבין כבר שהוא רק מתחיל לטפס על ההר (Haleth?), וממי שמודע יותר מכולנו לכך שהוא רק מתחיל לטפס על ההר...(דוד?)] ולתשובתי ללא הרבה נוף...: ע"פ מה שהבנתי עד כה, השיעורים במרכז בו אני לומדת, מרכזים בתוכם גם לימוד וגם סוג של מימוש: לאחר החימום, המבוצע במליאה, מבצעים את הקאטה, כאשר מי שלא השלים אותה (כמוני), ממשיך ללמוד בעזרתו של תלמיד מתקדם. זה להבנתי, "בשר" השיעור- הלימוד. לאחר חלק זה, עושים תרגילי זוגות (יוהו), בהם ניתן להמחיש (להמעיש?) את הלימוד- כאשר איני משוחררת- דוחפים אותי, כאשר איני עובדת מהאגן- הבחורה איתה אני עובדת לא נדחפת, כאשר איני קשובה ומרוכזת- אני עושה דברים באוטומטיות וזה מתבטא באובדן הקשר עם בת הזוג... ישנם תרגילים מהירים יותר וישנם איטיים יותר, אך לרוב העבודה היא די איטית. מלבד היישום של העקרונות (שחרור, עבודה מהאגן, גב ישר וכו´) ישנו גם את היישום התנועתי של הקאטה- תנועות המופיעות בקאטה "מתחברות" לבן הזוג, וכך מתבהרות ונחקרות מזוית חדשה.