ומלבד זאת
יש ביהדות הרבה גישות כמו שכנראה אתה יודע, וכמו שאתה לא מסכים עם גישה אחת הרי חסידי גישה אחרת לא יסכימו עם גישתם, ולזה ולזה טעמים רציניים משלו. אם אתה בא לנקוט מולי בגישת ה"כולם חושבים ככה אז הם בטח צודקים", פנה לנטורי קרתא או נוער הגבעות ונסה לשכנע אותם באותו הדבר. אנא אל תאמר לי שאין דבר כזה להיות בעל גישה או נישה ביהדות שנתמכת אפילו על ידי רב אחד, כי זו עובדה מוגמרת שראש ממשלה נרצח כאן בהכשר רבני. מלבד זאת, ליבוביץ´ נסמך על הרמב"ם ועל שהוא מאמין הוא פירוש אותנטי של הרמב"ם, וכל דבריו הם מובאות מדברי פרשנים וההתייחסות שלו אליהם. עוד נוסיף על זה שההתעניינות בת השנתיים וקצת שלי בליבוביץ´ וההתעניינות בת יותר השנים שלי ביהדות באופן כללי אולי לא עומדות בפני שהות של שנים על גבי שנים בישיבה, אבל (ואני כמובן נתלה באילנות גבוהים כאן) שוכני פורום ליבוביץ´ הם אנשים מבוגרים, דתיים וברי דעת שדעתם כדעת הפרופ´ המנוח. לכן כנראה שחלק מהאנשים כן חושבים ככה ואם דעתך לא כדעתם, אתה חושב שיש למות על קידוש האדמה, אין להפריד דת ומדינה וכל עדת ישראל קדושים זו דעתך היפה, אבל מסתבר שזו לא דעתם והם יכולים להביא מובאות מהתורה ומהתלמוד שיוכיחו את דעתם לדעתם בניגוד לדיעות אחרות. לומר שליבוביץ´ אומר ההיפך מכולם לחלוטין זו שטות גמורה, אבל הרי מה אני מבין? אני אחזור לחיי השגרה החילוניים חסרי המשמעות שלי. ואגב, אם המורה לאמנויות לחימה לא מוכן להכנס לויכוח, הרי תמיד יהיה קיים האדם שיסביר ויתן תשובה, כי אני לא מאמין שישנה שאלה שנוסחה כהלכה ללא כוונה קנטרנית שהיא למטה מכבודו של הנשאל. אם אתה מאמין בזה אטען מולך רק דבר אחד: "אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד". ואידך זיל גמור, לפחות דרך ארץ.