טאבו

אני אוהבת שמסתכלים עלי ואני אוהבת

להסתכל על א\נשים (אני מניחה שהרבה גברים חשבו שאני מפלרטטת איתם, למרות שסתם הסתכלתי עליהם). העולם מעניין מידי מכדי להביט לרצפה כל היום.. אגב, אין ספק שלפעמים גברים *נועצים* עיניים באופן די לא נעים (לא יודעת איך להסביר את זה..יש מבטים שלא נוח לך איתם). ואלו מקרים שאני ממש לא אוהבת.

סלסרו

New member
לפני כמה ימים הסתובבתי בליטל איטלי

במשחק הגמר של המונדיאל, עם טי-שרט שעליה כתוב:
Please tell your boobs to stop staring at my eyes!
מצחיק היה לראות כמה בחורות נגשו אלי בגלל/בזכות זה..

בעקרון אני בוהה רצינית

בציבור יש לי נטייה לנעוץ מבט בהכל, גברים, נשים, ילדים, חתולים וכל מה שנראה לי מעניין יותר מטבע דומם, לכן אני מקבלת בהבנה את זה שאנשים מסתכלים עלי, אני גם בטוחה שברוב הגדול של המקרים זה לא דווקא בגלל שאני אשה, ובטח לו בגלל איך שאני נראית, אלה מאותה סיבה שאני מסתכלת - כי אחרת למה יש לנו עיניים כאלה גדולות? אבל אני חושבת שיש משהו נחמד באנשים שמצליחים להמנע מלהתבונן באנשים זרים, בפרט גברים שנמנעים מלהסתכל בצורה ברורה, אקטיביסטית וחד משמעית בנשים, זה נותן איזה מקום למרחב פרטי גם במרחב הציבורי כיוון שאני לא מסוגלת להסיט את המבט אני האחרונה שאוכיח אחרים, רק אציין שלפעמים זה נחמד כשזה לא כך נ.ב אבל כשאני נועצת מבט ובנזוגי הטוב והסימפטי אומר לי להפסיק לבהות אני תמיד אומרת להגנתי: תראה איך היא מתלבשת, היא בטוח רוצה שיסתכלו עליה! איזה טיעון גרוע, ואחר כך אני עוד קוראת לעצמי פמיניסטית...

הזכרת לי משהו...

פעם דפק בבית שלי חרדי שהתרים, והוא לא הסתכל עלי. המבט שלו הופנה הצידה ואולי הוא אילו הוסיף יד או משהו כזה. אני לא יודעת למה, אבל זה נורא הרגיז אותי. אתה לא רוצה להסתכל, שומו שמיים, על בנות??? אל תתרים! יש 50% (ואולי קצת יותר) סיכוי שתפתח לך בחורה את הדלת. ויכול להיות שאני סתם לא מספיק מצליחה לכבד עיקרון שנראה לי כל-כך תלוש ומוזר.

מתלבט13

New member
מעשה בגנב אחד../images/Emo6.gif

שבא הרב להספיד אחרי מותו. ויאמר: אי אי על צדיק תמים שמת, ומי יניח לנו תמורתו. שהרי הקדוש שלנו מימיו: לא הלך ארבע אמות בלי נטילת ידיים, לא הרהר בדברי תורה לפני ברכת התורה, ולא הוציא שם שמיים לבטלה. ולמי שהרגיש שזה לא מצחיק, ציפי הלוהטת כתבה על רגל אחת פורים, על השניה פסח ואמרה לחבר'ה: בואו לבקר בין החגים. ועוד אחת. מאיר ביקר אצל מנחם וראה שהוא - מיד כשנכנס הביתה - מחבק את אשתו ואומר לה שהיא יפהפיה וכו'. שארל אותו למה הוא עושה ומנחם הסביר לו שזה שומר על רעננות הנישואין. כשמאיר נכנס הביתה חיבק את אשתו ואמר לה שהיא יפה ומדהימה. להפתעתו, אשתו התחילה לבכות. למה את בוכה? זה היום הנורא בחיי. הבן הקטן שבר את הרגל. מכונת הכביסה התקלקלה. הביוב מציף את הבית. ואתה חוזר לי שיכור הביתה.

ח א נ צ

New member
מה בין החגים? מה?!

אם כבר אז בין הרגלים
... זה מה נקרא "הומור כדרבנות"...

whitewidow

New member
לא נשארו דברים שהם טאבו דתי

ותפיסת העולם הביקורתית חיללה על הדרך גם דברים שהם טאבו ציוני ולאומי. אפילו מוסד המשפחה כבר פשט את הרגל

להגיד את שם ה' לשווא

אולי בזה התחילה הכפירה שלי - מתישהוא ביסודי הסתובב בית שלנו (הרציונליסטי עד זרא בדרך כלל) ספר קטן של "ספר מיכאל המלאך" (אני חושבת שזה קשור לספר הרזים, אולי האלמנההלבנה תוכל להסביר) ואחי הגדול אמר לי שחבר השתמש בספר כדי להניע חפצים ונשרף במקום, קראתי את הספר ולא קרה כלום. עמדתי בחדר ואמרתי: יהוה, יהוה, יהוה. בהתחלה בלחש, אחר כך בקול. כלום לא קרה. נאחס. אחר כך כשכבר החלטתי שאני לא דתיה התאמצתי מאד להקפיד לומר אלוהים ולא אלוקים, אדוני ולא ה' וכל מני כאלה (אני חושבת שקיוויתי שככה לא יזהו עלי שאני דתייה במקור....) וזה היה לי מאד מאד קשה. ואגב בשר-חלב-צמחונות, עד לפני שבועיים הייתי צמחונית (מזה כשבע שנים) ונמנעה ממני ההתלבטות של החטא הזה, עכשיו כשהתחלתי לאכול בשר אני נורא רוצה לערבב ואני שותה את הקפה עם הפיתה-פסטרמה, אבל הקפה שלי עם חלב סויה, נאחססס!

בעצם לא נראה לי שזה קשור

אני נזכרת עכשיו במה שהיה כתוב שם, והנוסח של קטעים מספר הרזים שאני פגשתי הוא כמעט תמיד "אם ביקשת" בשפה ברורה ובהירה, ברזיאל המלאך היו המון יהוהואיהחגה (שמות אלוהים בוריציות מוזרות) ושמות אלוהים בצורת מנורה וכו מה זה הספר הזה?

מחממנוע

New member
רזיאל המלאך

היו נותנים אותו בתור קמיע לשמירה (קטן קטן כזה שלא ניתן לקרוא). לפי מה שזכור לי כתבו אדם הראשון, ואמורים להיות בו סודות המלאכים. לי ספרו שמי שקורא אותו מתפגר על המקום ואסור גם להציץ. אז אם הצצת ספרי מה כתוב שם

רזיאל המלאך

ספר שנכתב הרבה אחרי הזוהר היות והזוהר מוזכר בו. הספר דומה מאד לספרי רבי אברהם אבולעפיה וכל הז'אנר הזה של הקבלה המעשית שהרבנים האשכנזיים לא אהבו (רשב"א ועוד) כנראה בגלל זה העדיפו לקדש אותו ולאסור את קריאתו מאשר לנסות להלחם בו. ישנה בדיחה המיוחסת לשלמה מיימון בה מסופר על יהודי שאשתו הביאה לבית את הספר רזיאל המלאך והבעל לגלג ופקפק ביכולת הספר הזה להגן מפני האש, וכעונש נשרפה לו הבית יחד עם הספר...

rigoletto111

New member
אז את טבעונית ולא צמחונית../images/Emo3.gif

בחודשי האחרוניםבתור דתי אימצתי את עיני לקרוא את ספר רזיאל, ומצאתי שם השבעות לכל מיני שדים ואלילים, דבר שעורר בי כמה מחשבות כפירה ...

כפירה בשדים?

אני לא טבעונית. חלב עושה לי אלרגיה, בשר עושה לי טוב, לא נעים לי מהחיות (מבחינה מוסרית) - לכן עד עכשיו נמנעתי מהן, אבל ההמנעות עשתה לי לא טוב מבחינה בריאותית (חוליים ומדווים למיניהם) או שאולי אלוהים נגד זה שאני אוכל גדי בחלב אמו אגב, אני חושבת שעניין הגדי בחלב אמו הוא מנהג אכדי עתיק

rigoletto111

New member
כמו שמישהו כתב פה

אם אלוהים לא רוצה שנאכל חיות, למה הן עשויות מבשר? לבשר יש ערך תזונתי גבוה והוא גם טעים, ואינני רוצה לחיות את חיי על "תחליפים". ומשום מה גם אינני רואה את עצמי נחות מהחתול שאוכל בשר. גם המשפחה שלי רציונליסטית, ולראות שיש יותר מדי שדים באמונה שאמורה להיות מונותיאיסטית זה יוצר דיסוננס.

למעלה