טאבו

סלסרו

New member
../images/Emo67.gif

קושט דברי אמת. קורה.. (לאחרי 16 שנה בניכר, פלא שאני בכלל זוכר עברית..)

כברלאשם

New member
אני אוכל גם כשר

ואם הייתי מעשן, בטח הייתי מעשן בשבת אבל אני אף פעם לא חושב דיברי תורה בשירותים....

לחשוב דברי תורה בשירותים...

אני חושבת שזה היה אחד החטאים הראשונים שלי, פשוט לא הצלחתי להתאפק, משום מה כל מחשבות הדברי תורה שלי היו תוקפות בשירותים, ומסרבות להרפות (ומתפתחות לכדי מחשבה אם זה אסור או מותר, מחשבה שהיא דבר תורה יפה בפני עצמה), מדי פעם גם הייתי אומר את שם ה' לראות אם זה מרגיז אותו.

rigoletto111

New member
../images/Emo13.gif יש סיפור חסידי

(על הרבי מקאצק?) שלא הפסיק מלימודו גם כשנכנס תשעה באב, ואמר: אני יודע שבשמים אלקה על כך, אבל טוב ללקות על דברי תורה... אגב, נדמה לי שלפי ההלכה מותר לחשוב על דברי תורה בישרותים אם זה הדבר היחיד שירחיק את האדם ממחשבות זימה ושז"ל רח"ל.

rigoletto111

New member
כיון שאת אישה

אילו חז"ל היו קוראים משהו עליך בתנ"ך, הם מייד היו ממציאים פנטזיה מינית מסמרת שיער על כל מה שכתוב עליך בתנ"ך. סתם דוגמא: כתוב: 'ויגש גיחזי להדפה', אמר רבי יוסי בן חנינה: שנתן ידו בהוד שביופיה בין דדיה.

מחממנוע

New member
וואלה! לפי המדרש הזה אני מבין

ויכול לדמיין את גיחזי בתור "משמרת הצניעות" או סתם סדרן באיוז חצר חסידית. וזה מזכיר לי שאצלנו בשיביה היו הקפות שניות ידועות, היו עושים כמין תריסין מעץ וכל הבנות היו צובאות על החרכים ומחפשות חתן. הדברים הגיעו עד כדי כך שמשפחות שלמות היו מגיעות למצוא חתן, והבחורים היו יושבים ועושים שטייגן כיאה וכיאות. ואין לך מושלם מחתן עם ספר פתוח מולו, בלוריתו מתנפנפת, ומיד הוא פותח בניגון של מצוה. ואחר התזמורת מתלחוה אליו, והוא פוצח בריקוד.. אח איזו תחושה עילאית.... אחר כך השתכללו, וישימו מראות ההופכות בעזרת נשים, והגיעו הדברים לידי כך שהיו החתיכונים מסתרקים למול עיניהן המשתאות של ילדות הכפר, ללא ידיעתם... וביום אחד החליט מרן בן מרן ראש הישיבה שיש לעמוד על גדרי הצניעות! ויעמידו סדרנים, עם מכריזי קול גדול ויסלקו הנערות, ויהומו עליהן לדוחפן. ומאותו יום בטלה עזרת הנשים וישימו להם מסך גדול מרחק פרסה ומי שרצתה לברך שהחינו על בעל מכנסים שצציותיו בודרות תוך כדי כרכור, עדיף שתעשה זאת בביתה.

כברלאשם

New member
וכך היה המעשה בשבוע שעבר

בתולות חבדיות חסודות קמו לפנות בוקר להשתטח (לא מה שאתם חושבים) באוהל (ולא הגורן) של הצדיק רבי מנחם שניאורסון, צדקתו עומדת לעד. באותו היום ובאותה השעה, באו ונדחקו בתור להשתטחות, גם בחורי ישובה חמודים שציציותיהם משתרבבות להם בהתרסה (לא הבנתי מה כתבתי, אבל זה נראה לי מרשים) ובהיות שהדוחק היה גדול, פגעה עלמת חן עם מרפקה בבטנו של עלם חמודות. "או, איי אם סורי" אמרה בצניעות "וועל, איי אם מויישי" ענה ועפעף בהתרגשות (לא אסביר לכם מה זה) והיום הווארט.... < אני בא להגיד לחיים >

מחממנוע

New member
שבוע זה קוויקי

טוב, זה מתחיל בזה שצריך להשיל את הנעלים מעל הרגליים כשנכנסים לציון הקוהו"ט , ואחר כך תמשיכו לבד --

אחר

New member
זה סיפור ליטאי מובהק

על הרוגאצ'ובר, כמדומני. אדמו"ר שלא יכול להפסיק ללמוד? עפעס, לא ממש אמין....

אבזץ

New member
טעות בידך.

אסור להרהר בדברי תורה במקומות המטונפין (שירותין ואסלע בכלל). ובידוע שגדולי ישראל החזיקו בבתי כסאות שלהם ספרין חיצוניים (מותרים, כגון הוראות הפעלה לסטנדר), כדי שלא לנפול לחטא חילול תורה. וזכורני, מימי אדיקותי, כי תמיד באו אצלי הרהורין בדברי תורה דווקא בגדוילים, שכך דרכה של הסיטרא אחרא לבוא אצל החרא ולטמא התורה הקדושה. ל"ע.

מחממנוע

New member
ולי היה קשה

לחשוב , לדבר, לומר פסוקים ודברי תורה בלי נטילת ידיים, ובעתם גם בלי ברכת התורה.. מאד היה קשה לי. גם להגיד אדוני קשה לי, ואני מתרץ לעצמי כל מיני תרוצים כגון שגם לאלכס העגלון היה אדוני והוא היה הבעש"ט, אני עדיין אומר את זה בשפה רפה. ועדיין קשה לי להישיר מבט לאנשים ושלא לומר על בחורות, כבר התרגלתי להזיח פני מהן וזה פשוט אינסטינקט.

זו נראית לי דווקא תכונה טובה-

הזחת המבט, לא היה מזיק אם כולנו היינו מסתכלים קצת פחות אחד על השני ברחוב (כוונתי לאנשים זרים)... אם כי אם אתה מזיח עם היד פרושה הצידה יש כאלה שיעלבו (אני כשגרתי בשכונה חרדית מצאתי בזה דווקא מחמאה - לפחות זיהו עלי שאני בחורה...)

מחממנוע

New member
עד היום לא הגעתי למסקנה ברורה בעני

ן. ניסתי לברר עם בנות (למרות הבושה) אם הם מוכנות שיגברים יסתכלו עליהן, ולפעמים הרגשתי שיצאתי מטומטם, מסתבר שיש הרבה בנות שאוהבות שגברים מסתכלים עליהן. ויש כאלה שלא. היה אחד גם שטען באזני שלהביט יתר על המידה בפני בחורה או בשאר חלציה זו תקיפה מינית, אבל יתכן והלה מטורף כמו שיש הרבה בימינו ובמחוזותינו. מנקודת מבט של גבר, כמעט ובלתי נמנע לא להסתכל על בחורה "כוסית". איך ספר לי אתמול מישו, שאחד התלהב בסביבתו מאיזו בלונדינית, ויאמר לו שוף עלק, ויען לו חפץ אתה כי אזמן אתכם יחדיו למקום אחד? ויען האיש ויאמר - הנה לי הטבעת הזו על ידי, שמא אני נשוי. אבל, גם לצמחונים במסעדה בשרית מותר להסתכל בתפריט.....

למעלה