ח"כ עתניאל שנלר:

masorti

New member
במלחמה זו התיאולוגיה סבוכה יותר...

אני מזכיר לך שהארגון המפעיל את הקטיושות נקרא "מפלגת האל" ומנהיגו נקרא "נצחון האל". וכבר לימדנו הרמב"ם שאותו אללה הנזכר לעיל הוא בדיוק האל הנכון שגם היהודים מאמינים בו. יוצא שאתה מצפה מהאל להכשיל קבוצה דתית אדוקה הלוחמת בשמו ומגדירה כל נצחון כאילו נעשה בחסדו, רק מפני שאותם אנשים טועים בכמה פרטים טכניים באמונתם ובפולחן הבורא. ומי הוא היריב שאותו האל אמור להציל? עם שרובו חילוני, ושממשלתו ברובה מזלזלת בדת ומדברת על "כוחי ועוצם ידי". רק מיעוטו שומר מצוות ומקיים את הפולחן הנכון והמדויק. אז לאל יש דילמה באיזו מקבוצות המאמינים בו עליו לבחור.

ihtiyar

New member
מצבו של אלהים כנראה גרוע

אם הוא שולח לכאן בשר ודם להסביר לנו ש"לאל יש דילמה באיזו מקבוצות המאמינים בו עליו לבחור". ציפיתי ממנו למעט יותר. לא מהבשר-ודם; מאלהים.

masorti

New member
האל לא שלח את הבשר ודם להסביר...

הבשר ודם העלה את ההסבר על דעת עצמו.

הוא חושב שהוא נטל על עצמו את

תפקיד הדובר. למעשה אלוהים קבע עוד לפני שהוא נולד שהוא יכתוב את הדברים האלה בפורום תרבותיברית, כפי שאמר כבר רבי אלעזר הקפר "הכל צפוי והמקלדת נתונה".

נץ666

New member
אההה, האל המתגלגל ->

הוא כבר ניסה זאת המסכן בדמות ישו, ותראה מה הוא חטף בגלל זה, ישו זאת אומרת, כלומר האל זאת אומרת. אגב, ישנם רגליים לסברה שדמות הצדיק ביהדות היא סוג של "אוואטאר", התגלמות האל באדם פעיל, כמו ישו, נו.

נץ666

New member
חוצמיזה לפי המשל והנמשל הגאוניים

בטח האל לא ירצה להגן עלינו בגלל שזרקנו את הטבעת שלו, והוא עוד לקח הלוואה בשביל לשלם עליה.

איפה זוארץ זו?

טוב, אצטט מהזכרון את סיפורה של זלדה קירשנבאום מכפר תבור המספרת איך ניצלה מצרה גדולה: יום אחד הלכה זלדה קירשנבאום ממסחה לסג'רה. בדרך עצר אותה קצין תורכי בדרגת שישליק עם מחלקה של חיילים ושאל אותה אם היא השודד המפורסם אבו ג'ילדה. היא השיבה בשלילה וכך ניצלה מצרה גדולה, שכן אילו היתה השודד המפורסם אבו ג'ילדה היו יורים בה.

shellyland

New member
יותר נחמד הסיפור של טיפקס:

סבתא אמרה "אם אתה לא עובד אז אתה נח." נתנה לי ספר תנ"ך. אני זוכר, הים היה סגור, לא היה מעבר, אז שחטנו פרה קדושה, שיהיה כפרה. ועברנו, אוהו כמה עברנו... לא אשכח את המלחמה ההיא, חטפתי כדור, והספר היה אצלי בכיס, הכדור פגע לי ברגל והתנ"ך ניצל... כן, אני זוכר בבית אבא כל שבוע יצאנו מהבית, לדרך חדשה.

אם כבר טיפקס, אני מעדיף את

"שפכת הזורם" ...ומספרים לנו שיום אחד, תבוא מיכל ינאי, ותעשה את המקום הזה שמח בוודאי...". איזה אומן יופיע ביום העצמאות הבא בקרית שמונה?

יש טיפוס אחד, חרדי, באיזה פורום

מכובד, שמסביר כל יום למשתתפים כיצד מוכיחה המלחמה הזו את קיומו של בורא העולם במהדורתו החרדית: כל יום , כך הוא מספר לנו, עושה הקב"ה ניסים גדולים. הנה טיל זה וזה פגע בבית מגורים ואיש לא נהרג אלא היו רק פצועים, הנה כאן נורה חייל מטווח קצר ורק נפצע קל, והנה שם פגעה רקטה פגיעה ישירה בבית אך לא התפוצצה. שאלתי אותו אם הקב"ה משחק במשחקי מחשב עם עצמו, ויורה טילים כדי ליירט אותם? הוא ענה לי שאני שמאלני, אנטישמי, וכי אין ספק שאגיע לגיהנום.

נץ666

New member
אז על מה אתה מתלונן? על ביזוי

האל או על הפרשנות הרדודה של המציאות לפי תיאוריית האל הפרסונלי-המקראי?

נץ666

New member
אתה לא קהל היעד שלו

הוא בכלל לא סופר אותך, לא מדבר אליך אלא אל אלה שמוכנים להקשיב לו. שמענו דברים חמורים הרבה יותר מהשטויות של האיש הזה. תן לו לשחרר את החרדות שלו בצורה כזו, אנחנו לא יותר טובים.

אני ושכמותי הם קהל היעד העיקרי שלו

הוא מקדיש את רוב זמנו הפנוי להטפה לחזרה בתשובה ולהזהרת החילוניים מפני אישה של גיהנום. סע נא לארץ הצבי ותפגוש אותו שם.

נץ666

New member
אני שואל:

האם אנשים כמוך בכלל ישוכנעו מדבריו של החרד? האם הכעסים כלפיו אינם דרך לשחרר כעסים אחרים על דברים אחרים? שיטיף, שיחזיר בתשובה שיזהיר את החילונים - מאימתי דברים כאלה משמפיעים על חילונים? ואין סיכוי שאגיע לארץ הצבי, למעט הפעם היחידה שנכשלתי ובאתי שם בהצעתך.

שמעת על איינשטיין?

לדבריו, רק שני דברים אינסופיים- היקום והטמטום האנושי, והוא לא בטוח בקשר ליקום.

למעלה