ח"כ עתניאל שנלר:

ח"כ עתניאל שנלר:

על פי כל המקורות של המסורת היהודית, אחרי תשעה באב הימים האלה יהפכו לימים של שמחה ויבוא שלום עם לבנון.

גנגי

New member
אני לא בטוחה שממש צריך

לשמוע עליו, לאור הדברים שהוא בוחר לומר בשעות כאלה.

גנגי

New member
לא מדובר באיחול.

מבחינתי זה מזכיר יותר סוג של אמונה ט/תפלה, ובימים של מלחמה אני לא חושבת שצריך להכניס אמונות תפלות לשיח הציבורי. לטוב ולרע.

יוסי ר1

Active member
מה יש לכם ממנו? כמו פוליטיקאי

הוא אמר אחרי. הוא התחייב מתי? נחכה שיגיע אחרי תשעה באב, ואז יגיע מתישהו השלום והשלווה. וכמו למשיח, נחכה לו בכל יום שיבא. נתכונן כאילו הוא בא כבר ממש, ונחיה כאילו אולי בכל זאת יקח לו כמה ימים של התעכבות.

ihtiyar

New member
עד שיגיעו הימים ש"אחרי",

נתענג על ימי תשעה באב המרעננים, ובטבעות היקרות המושלכות על ראשינו

מדובר באטימות ../images/Emo141.gif

הרי אף אחד לא באמת מאמין שבעשרה באב ישרור שלום ושקט בגבולנו הצפוני, האנשים ייצאו מהמקלטים וכוחותינו ישובו בשלום לבסיסיהם. אבל למה שזה יפריע לח"כ שנלר להכניס קצת יידישקייט לחיינו. אני בטוח שח"כ מלכיאור, למשל, לא היה נכשל באמירה ערלת לב שכזו.

התקשורת מפציצה אותנו במיסטיקה:

זאת ניצלה בנס כשהלכה להכין קפה, זה דווקא נהרג בצירוף מקרים מצמרר כשהתיישב במקומה על הכורסה. החייל ההרוג ניצל בנס בפיגוע ונהרג בלבנון, אמא שלו הרגישה שקרה משהו רע, ושני ההרוגים בכלל גדלו ביחד ונהרגו באותו יום.

אלי ו.

New member
התקשורת מפציצה אותנו. נקודה.

זוכרת איך פעם היינו מתפלאים איך כל יום יש בדיוק מספיק חדשות כדי למלא את העיתון? ובכן, כיום יש יותר ערוצים, יותר כלי תקשורת וצריך למלא אותם בתוכן. זה לא שדוחפים לנו מיסטיקה/תבוסתנות/לאומיות פשוט צריך למלא יותר זמן בין הפרסומות.

נץ666

New member
ישעיה ליבוביץ אללה ירחמהו נהג

לספר את הסיפור הזה: מישהו שניצל מפגיעה ישירה בטנק ושאר החיילים בטנק נהרגו סיפר לו שבעקבות ההצלה ה"ניסית" הזו הוא חזר בתשובה. על זה ענה לו הפרופסור המיימונידי - ומה עם אלה שמתו? איך אתה מסביר את זה?! העיתונות מוכרת עיתונים, זה קיומה הכלכלי. העיתונות המסחרית תעשה הכל כדי למכור עוד גיליון.

קרובת משפחה רחוקה הסבירה לנו

אתמול איך כל ה"ניסים" שקורים במלחמה הזאת מוכיחים שיש אלוהים. התרנגול, שדווקא מאמין באלוהים אבל לא בניסים, שאל אותה "ומה עם כל אלה שמתו?" כמובן שעל כך לא היתה לה תשובה. אז הוא הסביר לה שזה לא עניין של ניסים, זה עניין של מזל- מזלנו שהם מכוונים כמו ערבים!
(וסליחה בשמו מראש לכל הערבים הגולשים בפורום)

אלי ו.

New member
ובמזלות התרנגול כן מאמין?

אגב, אם התרנגול מאמין באל, האם הוא מאמין שהאל שולט בעולם מעבר לבריאה? אם כן, מדוע קשה לו להאמין שבמקרים מסויימים האל מתערב ומסיט איזו קטיושה ממסלולה? הבעיה שלי עם מספרי הניסים היא בעיקר "אסתטית" ולא עקרונית. בעיני מספרי הניסים הם אנשים שמחפשים תחת כל עץ רענן חיזוקים לאמונה שלהם מה שהופך אותם לאנשים קצת פתטיים.

אולי במקרימסויימים הוא מתערב

אבל אם הוא באמת היה רוצה להתערב, הוא היה מתערב יותר upstream. השמדת משגרי הטילים היתה יכולה להיות נס נחמד.

התערבות עם תנאים?

זה לא עובד כך. אם הוא מתערב, הוא עושה את זה איפה ואיך שבא לו. אולי הולדת משגרי הטילים היא התערבות שלו. לכי תדעי.

למעלה