(אויש זה נשמע כאילו יש לי לפחות מאה...) ואראה אם יש שם של חומצה. חשבתי על עוד אפשרויות : לצייר מסביב ללטאה על הרובה שנמרח, או לנסות למרוח לכה שקופה אם הצבע של הרובה דומה לצבע האבן, לנסות לשייף עם נייר זכוכית, לגרד עם שפכטל. כאמור לא ניסיתי את כל אלה אבל אולי משהו יעזור. אולי למישהי אחרת בפורום יש רעיונות. בהצלחה!!
שרית פילץ גרנית ממליצה להשתמש בחומצת מלח מהולה במים. לעבוד רק עם כפפות!!! ובסוף לנגב במטלית רטובה כדי לעצור את פעולת החומצה. אשמח לשמוע אם זה אכן עובד בהצלחה
שרית פילץ גרנית ממליצה להשתמש בחומצת מלח מהולה במים. לעבוד עם כפפות ומיד אח"כ לנגב העבודה במטלית/ספוג ספוגים מים כדי לעצור את פעולת החומצה (כלומר שלא תהרוס את מה שאת דוקא רוצה לשמור). מקווה שזה עוזר לך. בכל מקרה אם את מנסה - אשמח אם תספרי לי כדי שאדע גם. בהצלחה!!
מצטרפת למחמאות, פשוט יפיפה וממש עושה חשק ל"שבור כמה חרסינות" ובקשר לנקיון של הרובה- אכן, תמיד עדיף לנקות עם ספוג/סמרטוט רטוב לפני שהרובה מתייבשת, אבל עעשיו אפשר לנסות לשייף עם נייר זכוכית עדין-מס´ 0 אם אחרי השיוף האבן תהייה קצת לבנה אפשר אח"כ לצבוע עם לכה מט/מבריק, או לחילופין אפשר לעשות קצת "ספונג´ינג" מסביב ללטאה,במקומות שהאבן התלכלכה
אלו אריחים שמשמשים כתחתיות לכוסות, מצאתי באיזושהיא חנות את האריחים וראיתי שחלקם שבורים אז שאלתי כמה הנחה יתנו לי אם אקח את השבורים ,זה היה משמעותי ולכן הצטרפו להם כ12 אריחים שכאלו לאוסף שלי. גילגולית.