חתירה

חתירה

יש לי שאלה (ורוזי , אל תתחיל לקלל על כמה שאני גרועה.... אני יודעת לבד
) אז בכל אופן, אני חותרת וחותרת, וחותרת... ומרגישה שאני בקושי זזה בזמן שהאנשים מסביבי חותרים בערך באותו קצב וזזים פי 4 יותר מהר. מה אני צריכה לעשות ?

faith2

New member
אמממ.....

מבינה אותך!! תתאמני גם בבית על חיזוק שרירי הידיים...לפני שאת נכנסת למים תעשי חימום לשרירים...ותתאמני המון!!!!!! בהצלחה

בואי אני אסביר לך :)

את צריכה ככה: קודם כל כשאת שוכבת על הגלשן תהיי יציבה תבחרי לך תנוחה נוחה כדי שלא תצטרכי לזוז כל הזמן ולהפריע לתנועה. דבר שני החתירה שלך בטח הולכת בתנועות קצרות ומהירות בלי טעם מה שלא נותן לך כלום בעצם. לכן מה שאת צריכה לעשות זה לא לנסות להזיז מהר תידיים אלא תתחילי לחתור לאט בתנועות ארוכות. תשלחי את היד רחוק ותניעי אותה כמה שיותר בתוך המים ורק אחרי שהיד סיימה את הפעולה שלה תשלחי את היד השניה ותעשי אותו דבר... בלי להתאמץ אפילו את תראי כמה שאת זזה הרבה יותר מהר ! אחרי זה שכבר תתפסי תעניין את תוכלי להזיז תידיים מהר יותר ולזוז ממש מהר ! בהצלחה !

W u t a n g

New member
עוד משהו..

כמו שפיית' אמרה תחזקי את הידיים, ותחתרי חזק ובתנועות ארוכות. המהירות שלך יכולה גם להיות תלוייה במיקום שלך על הגלשן שאת חותרת, אם את נמצאת אחורה מידי יש יותר התנגדות מצד המים וזה מאיט אותך..

רוזיA

New member
כפרות לא מקללים מדברים איתך..

פשוט בשפה קצת שונה.. קיצור טפי חשבתי את ילדת שטח יענו ג'ברית כזאת קשוחה... לא נורא תראי מה עושים במצבך..עושים המון סקס המוןןןןןןןןן.... זה משמין מרזה מעמיד חזה יופי יופי..!

אתם אולי יודעים

איזה שריר בדיוק משרירי הידיים צריך לחזק ? (כי יש יותר משריר אחד) וגם אני יחסית לא חלשה בידיים אני יכולה לעשות מתח ועוד כמה דברים שהרבה בנות לא מצליחות אז אולי זה כן הטכניקה.

הסברתי לך כבר..

תנסי מה שאמרתי לך בלי לחזק תידיים ובלי כל החרטא הזה תראי שאני צודק. לא צריך כאן כח מה זה הרמת משקולות ? מדובר פה על גלישה הסוד זה לזרום עם הים ולא להיאבק איתו.. תעשי מה שאמרתי לך ותראי איך הכל מסתדר

faith2

New member
המיקום שלך צריך להיות....

שהפנים יהיו על ה"סמל" של הגלשן....ואם במידה את עדיין לא יציבה קחי כמה סנטימטרים אחורה...עד שתתייצבי....

faith2

New member
להיות מדוייקים?

בבית שמש... אני לא מבינה מה הבעיה כאן? שמעתם פעם על דבר כזה שנקרא "אוטו"?

אני גר רבע שעה נסיעה מהים זה עוד

איכשהו מסתדר כי סוף סוף יש לי אוטו פרטי אבל איך את מגיעה כל פעם וכל כמה זמן את הולכת ?!?

faith2

New member
אמא שלי פעם בשבוע...

בים...ובחופש פעמיים...ככה שזה מסתדר יופי טופיק....
וחוץ מזה רישיון עוד חודש וחצי...

תשמעי...נראה קצת לא רציני

אבל אני מאחל לך שתצליחי עם זה .. גם אני לא בדיוק נולדתי ליד הים אני יודע מה זה ... לוקח הרבה יותר זמן ללמוד ולהשתפשף אבל בסוף מסתדרים איכשהו ! דרך אגב, לאיזה חוף את הולכת ??

resh0

New member
טיפים בעניין חתירה.

ראשית נתחיל בכך שגולש מנוסה בד"כ מחלק את הכוחות בין השרירים. כל מיני שרירים משתתפים בחתירה, גולשים מנוסים יודעים להשתמש בכל פעם בשריר אחר ולתת ליתר השרירים לנוח, עד למאמץ הבא. ראשית תחילת החתירה (נכון גם בחתירה למעלה וגם לחתירה כדי לתפוס גל). לא להתחיל לחתור חזק!!!! מה שקורה זה שבתחילת החתירה הגוף עלה על הגלשן והגלשן שקוע למטה ומתחיל לצוף כנגד משקל הגוף. כאשר הגלשן לא צף מספיק, חתירה חזקה מעייפת מאוד את השרירים וגם מקשה ומעכבת את ציפת הגלשן!!! ממש "לשים פול גז בניוטרל". לכן: בתחילת החתירה יש לחתור במהירות אבל בלי כוח ורק כאשר מרגישים שהגלשן עלה למעלה, אפשר בהדרגה להוסיף את הכוח. אותם הדברים נכונים לגבי יציאה מצלילת ברווז מתחת לגל. שנית, שיטת החתירה: החתירה הנכונה ביותר היא כאשר כפות הידיים סגורות לחלוטין והידיים עוברות מתחת לגלשן ויוצאות כמה שיותר קרוב לגלשן, כאשר היא ישרה לחלוטין. היתרונות: - היד לא יורדת לעומק ופועלת כנגד לחץ הדרוסטטי מופחת. במילים פשוטות יותר: ככל שהחתירה מתבצעת יותר למעלה, באמצעות אותו הכוח אתה משיג יותר מהירות. - החתירה מתחת לגלשן מרימה את החרטום להעלה וזה מאפשר לקרב את החזה יותר קדימה בחתירה, מעולה לירידת דרופים חזקים (למי שלא פוחד לרדת עם הגוף כאשר הוא מורכן קדימה, בלי משקל על הרגל האחורית). החסרונות: שריר הזרוע עובד קשה מאוד והיד כואבת למי שהשריר הזה לא מפותח מספיק (כמעט לכולם). ולכן: אני מציע לעט לעט להתרגל לחתירה מתחת לגלשן. לעשות זאת כאשר אתם חותרים כדי לתפוס עמדה טובה יותר כאשר אתם מחכים לגלים ולעשות זאת בחתירה כשתופסים את הגל. אל תעשו זאת כאשר אתם עולים למעלה, פשוט יגמר לכם השריר. לאט לאט השריר הזה יתחזק ותוכלו לחתור כך תמיד. ומי שיעלה לי על גל באמצעות הטריקים שאני מספק, הפרצוף שלו יבין מהר מאוד כי לי יש את שרירי הזרוע החזקים ביותר... תהנו.

faith2

New member
מה הכוונה מתחת לגלשן?

הכוונה היא במקביל לגלשן?

resh0

New member
לא, ממש מתחת.

תחילת החתירה כאשר היד מתוחה וישרה כמה שיותר קדימה. גריפה מתחת ל"חזה" של הגלשן, לכיוון ה"בטן" של הגלשן, כאשר המרפק מכופף. הוצאת היד מתוחה וישרה, כמה שיותר צמוד לגלשן. במילים אחרות: אם היד יוצאת לאחר החתירה כאשר היא רחוקה מהגלשן, משמע שהיד המכופפת לא עברה מתחת לגלשן, משמע שהיד לא גרפה מים, משמע שחתרת חלש, אל תבואי בטענות.

faith2

New member
מה?????????

אם הבנתי אותך נכון, לא חותרים כאשר היד מתוחה בצורה ישרה? ללא כיפוף המרפק?????? היד צריכה לעבור מתחת לגלשן?....כאשר המרפק מכופף??????

למעלה