חתימת קבע

osher2251

New member
חתימת קבע

היי,
השתחררתי לפני כ3 חודשים משירות סדיר ביחידה בעלת אופי לוגיסטי בתל השומר.
הציעו לי כמה פעמים להישאר בקבע במהלך השירות שלי חשבתי על זה לא מעט וסירבתי בסופו של דבר..גם כי המפקד שלי עמד לעזוב והוא היחיד שהסתדרתי איתו שם היחיד שהחדיר בו מוטיבציה בזמן מילואי תפקיד של מדור לוגיסטיקה לבדי..
השאלה שלי היא אם כדאי לנסות להיות בקבע עכשיו לשנה? המפקד שלי מוכן למשוך אותי אליו בתור נגדת לוגיסטיקה ביחידה שלו(פיקוד העורף)..אני מרגישה שאם אני לא אעשה את זה אני ארגיש סוג של פספוס ואגיד לא לא ניסיתי..
חברי לא תומכים בי כ"כ הם רואים בחזרה לצבא דבר פסול עם משכורת פח אך התנאים בקבע טובים למדי..

תודה לעוזרים!:)

DorSht

New member
זה די תלוי...

גם לי כבר מעכשיו חופרים עם קבע (ואני משתחרר רק עוד שנה ו5 חודשים...)
באופן אישי, אני לא חושב שאחתום.

בסופו של דבר אני משתחרר די מאוחר ואני רוצה להתחיל ללמוד ולא לדחות את הלימודים.
מעבר לכך, סביר להניח שבאזרחות יש עבודות טובות יותר, עם שכר עדיף, תשלום על שעות נוספות ושישי שבת.

להזכירך בצבא נתונים תחת יותר לחץ, עובדים קשה יותר, אין תגמול על שעות נוספות, על שבתות/חגים ועל תפקידי אבטחה שמבצעים בבסיס.
לדעתי לחתום קבע לא משתלם, אלא אם כן צוברים רמ"פ א' (לא רלוונטי במקרה שלך, וגם לא בשלי), ותוספת של טכנאים (20%) או משהו בסגנון הזה. ואז המשכורת יותר מכובדת.

אושי231

New member
חשבתי על זה קצת, ו

אני גם הייתי בקבע מספר שנים, ולכן אני כותבת זאת מניסיון:
בעד-
-משכורת קבועה שנכנסת כל חודש בזמן ולא משנה איך עשית את התפקיד שלך.
- אווירה משוחררת יותר, הרבה פעמים יש הרגשה של "לא חייבת כלום לאף אחד"
- אם את לא מספיקה משהו, אז יש לך את האפשרות להגיד "לא הספקתי" או לבקש עזרה בתיגבור כ"א.
- זה יפתח לך דלתות באזרחות ויוסיף לך לרזומה
- יאפשר לך לחסוך קצת כסף.
- בחוץ אין ממש עבודות לחיילים משוחררים שגם המשכורת היא קבועה וגם מוסיפות לרזומה.

נגד:
- משכורת יחסית נמוכה, (כ- 4000 ש"ח)
- שעות עבודה מרובות, לילות, שבתות, חגים.
- מחוייבות לצבא, טלפון צריך להיות זמין כל הזמן, נדרשת לתת מענה בכל שעות היממה.
- רמת כ"א ירודה בד"כ במקצוע שאת נמצאת בו. הרבה התעסקות עם בעיות משמעת וחיילים בעייתיים.
- נדרשת לתת מדדים ודוחות שאת עושה את העבודה כמו שצריך (אבל זה קורה בכל עבודה)
- תפקיד נגדת לוגיסטיקה הוא תפקיד קשה מאוד, שכולל בתוכו הרבה תסכולים.

תעשי את השיקולים שלך ותחליטי אם כן או לא.
בהצלחה =)

אני בקבע

קצת מפוברק.

הציעו לי תפקיד ממש מגניב (מודיעין...) שאני רואה בו צ'ופר של סוף השירות. רצו שאני אחתום עבורו חצי שנה ואני סרבתי. בסוף אפשרו לי לחתום שלושה חודשים. (יאאא)

תראי הרבה יותר קל בצבא, יש מסגרת, את יודעת מה את צריכה לעשות ומה רוצים ממך. המשכורת היא סבירה. באזרחות אני ארוויח יותר, במלצרות אני ארוויח יותר. אבל זה תפקיד שאני נהנית ממנו ומרגישה בו יותר משמעותית ממלצרות.
והאזרחות כן מחכה לי. והיא מפחידה אבל גם מרגשת.
תחשבי למה את רוצה לעשות את זה.
כי את פוחדת? כי התנאים מושכים אותך? כי זה יותר קל? או כי את מרגישה שזה יותר מתאים לך ושיותר תהני מזה מאשר כל דבר שמחכה לך באזרחות.
נורא קל להישאר בצבא (באה ממשפחת אנשי קבע), יותר בטוח. באיזשהו שלב תצטרכי להתמודד עם הבחוץ...

אני אישית הייתי חותמת

אבל אני לא בנעליים שלך, ובמקצוע שלי בצבא אני לא מרגישה תסכול מהתפקיד, להפך. אני חושבת שהוא מה שמושך אותי להשאר.
ההודעה של אושי בהחלט עושה סדר בראש, תחשבי על זה, זה מאד נוח להשאר בצבא זה אין ספק.
אני יכולה להגיד לך שבמידה ותהיה לי האפשרות בסופו של דבר, אני אחתום ואחתום גם שנתיים. רק מהסיבה שאני נהנית ממה שאני עושה (אפילו שעכשיו הגעתי הביתה), כשאת לא סופרת את השעות ממש לא משנה לך מתי הגעת הביתה.

בהצלחה!!

למעלה