זה אכן לא משנה. אני אכן לא מכיר במה שאתה מגדיר "זרמים לא אורטודוקסיים" ורואה בהן בפשטות דתות חדשות. אם תרצה, אוכל להסביר (שוב) מדוע בדיוק. זה די פשוט. אבל אין לזה שום קשר לאורטודוקסיות או אם זאת האחרונה היא היא מה שאתה מגדיר "היהדות המקורית" אם לאו. המבחן שאני מציב (לא אני, היהדות) הוא כלל לא זה. אבל לא הבנתי מה כל הנ"ל קשור לדיון שלנו כעת.
טענת שההלכה רלוונטית (או "קובעת" כהגדרתך אם אני זוכר נכון) רק למקבליה, שזה, לצורך הדיון וכמובן בהכללה לא מדויקת, חובשי כיפות. אני טוען שזה לא נכון ושההלכה קובעת, הלכה למעשה, לכל יהודי באשר הוא כזה, עם או בלי כיפה, עם כל צבע כיפה, בין אם הוא מאמין ובין אם לאו וכו'.
מבחינות רבות יש אכן הבדל שמיים וארץ ואין מה להשוות בכלל. מבחינות רבות אחרות הדברים דומים, אם לא זהים לחלוטין. לענייננו אין כל הבדל מיוחד. כמו שאינך פטור משמירה על דיני התעבורה אך ורק בגלל שהחלטת במקרה נקודתי או בכלל לשים עליהם פס, כך אף יהודי לא פטור משמירת מצוות, גם אם הוא לא מאמין בשום דבר ועובר כל יום, בכוונה או סתם כי זה לא מעניין אותו, על 800 מצוות דאורייתא.
לא כך ביהדות, מה לעשות. גם לא כך בחוק האזרחי אגב, כמבואר מעלה.
אכן. בדיוק כמו בחוקי היהדות. מבחינה זו אין שום הבדל.
להיפך, רק חיזקת את עמדתי

. זה שאתה לא מסכים עם ההשוואה, ברור לי לכתחילה. הרי אין באמת צורך בהשוואה הזאת ואפשר להסביר את הדברים גם בלי דוגמאות. אבל הדוגמה היא מצוינת (אם יורשה לי לומר על עצמי). היא עובדת אחד לאחד בחוק האזרחי בדיוק כמו שהיא עובדת בהלכה היהודית.
אגב שים לב לעיוות משונה שייגרם אם השיטה שלך תתפוס; טול את מיכל אנסקי והדיון עליה. לשיטתך, מאחר ולפני דקותיים היא לא האמינה שהיא מחויבת בהלכות כשרות, היא ממילא הייתה פטורה וזה לא חל עליה, שהרי מי שלא מאמין, ההלכה לא קובעת לו (לשיטתך). כעת היא מאמינה שהיא יכולה לטעום מאכלי בשר וחלב ביחד. האם זה אומר שזאת בהכרח ההלכה לגביה (עזוב לרגע שהיא התייעצה עם פוסק הלכה מוסמך)? אם התשובה חיובית וכך לכאורה עולה מהשיטה שלך, המשמעות היא הלכות כשרות שונים מיהודי ליהודי, כאשר הן משתנות בהתאם לרמת האמונה של כל יהודי באופן סובייקטיבי. לפי שיטה זו יוצא אם כן, שאם אינני מאמין בהלכות כשרות, אני לא עושה שום דבר רע כשאני אוכל חזיר. האמנם כך? היהדות כולה מדברת על שכר ועונש בגין קיום מצוות (עשה ואל תעשה). אבל בשיטה שלך אין בכלל עניין בעונש, שכן יהודי שלא מאמין ממילא לא עובר שום עבירה.