חתונות

../images/Emo45.gif

ולמה לך להנשא בנישואין דתיים אם אתה לא מעוניין בכך? במדינתינו הנאורה מכירים היום במספיק חלופות, כך שאתה יכול להרשם לך אי שם בלרנקה, ואז לעשות איזו-מסיבה-שבא לך בלי שום סממנים דתיים.

לא!

לא אעשה חתונה דתית בשפו``א, אם כי אזמין רב לעשות את הקידושין. הלחץ המשפחתי לא יזיזני ולו במילימטר, סבלתי מהם מספיק... אני מוזמן כל הזמן לאירועים חרדיים, אך זאת עקב היותי פופלארי מאז ועד היום בציבור החרדי. כשאני הולך לבקר משפחה/ חברים, אני מגיע איך שאני לבוש כביום יום. מי שלא מתאים לו, שיקפוץץץ...

אני לא מתכוונת להתחתן

אם הייתי מתחתנת, לא הייתי מתחתנת בחתונה יהודית. אני סולדת מהדת ומטקסים דתיים. אני יודעת שהצעד הזה יגרום כאב להורי, אבל הם יאלצו להבין שאני ישות בפני עצמה עם כל המשתמע מזה. אני צעירה (18) לכן שום חברה או ידיד שלי לא התחתנו. אני לא אוהבת אירועים בכלל וחתונות (ובריתות!
) בפרט, אז אני לא מגיעה לאירועים של המשפחה המורחבת. כשאני וחבריי נגיע ל"גיל חתונה" אני מקווה שלא יהיו יותר מידי חתונות שאאלץ להגיע אליהם וסביר להניח שכך יהיה, כיוון שרוב החברים שאני מניחה שימשיכו איתי הלאה גם לא מתכוונים להתחתן בעתיד.

rigoletto111

New member
חבר טוב שלי התחתן בחו"ל בטקס אזרחי

ורק אחרי שחזר סיפר להורים באמת שלא קורה שום אסון מזה. הרבה דרכים למקום... אם את חדשה פה אז ברוכה הבאה!

תודה ../images/Emo39.gif

אי לא חושבת שיקרה אסון אם לא אתחתן או אעשה חתונה אזרחית (גם את זה אני לא מתכוונת לעשות), אבל ההורים שלי ובמיוחד אמא שלי מאוד יפגעו מזה ויקחו את זה קשה. הם הורים בעיתיים משהו. התקל האחרון שהיה לי אמא עם אמא שלי היה כשביקשתי ממנה להזמין ספר שכתב פעיל בתעאיוש. כנראה שהעובדה שלא ספגתי את הערכים שלהם, לא פשוטה להם. נו, שיהיה.

rigoletto111

New member
הספר של הלל כהן?

חתונה, או אי-חתונה, או חתונה באי הסמוך - זה משהו בשבילך, ולא בשביל אף אחד אחר! אם את מצטרפת לפורום את מוזמנת לספר קצת על עצמך, במידה ואת מעוניינת...!

אם אני לא טועה הספר נקרא "תקוה מרה"

אני לא יודעת מה השם של המחבר. אם לספר הזה התכוונת- האם קראת אותו? ואם כן- אז מה דעתך עליו? אני אודי, בת 18 מהצפון (וכולי תקווה שבקרוב אעזוב למרכז)

rigoletto111

New member
המחבר הוא דוד שולמן

לא, לא קראתי את הספר. ושוב, ברוכה הבאה לפורום! אם את חוזרת בשאלה, אני מקווה שפגישה עם אנשים שהיו במצבך תוכל לסייע לך במשהו. ואם לא, אז סתם להנעים את זמנך...

למעלה