אני החלטתי שאני לא מתחתנת....
אבל זה לא העיקר. טקס החתונה? אין לי איתו דבר, אילו הייתי מתחתנת הייתי מוכנה לסבול אותו בשביל ההורים שלי. חתונה דתית? לא. לחץ משפחתי? לא עובד עלי במיוחד. לא הולכת לחתונות חרדיות כמעט וגם אם אלבש בגד שנקנה במאה שערים יהיה להם מה להתלחשש עלי, אז לא צריך להיות שם בכלל. חברות עבר לא מתחתנות כבר, לאחרונה לפני כשנתיים-שלש לא הוזמנתי, האחרות עוד מעט מחתנות ילדים.... בכלל חתונה זה משהו מאוד חזק אצלינו במשפחה עכשיו: אחי מתחתן בעוד שבועיים פחות מספר שעות (יום שישי, ת"א....) זוגתו שתחיה היא עולה מרומניה שאמה יהודיה ואביה גוי, כשהתחילו לדבר על חתונה נכנס העניין של וידוא היהדות שלה, יש רב ספציפי שעוסק בכך, הם גרים בחיפה, הוא בבני ברק - נו, אז מה? מספר פעמים היו צריכות גיסתי לעתיד ואמא שלה להגיע לבית הרב כדי לענות לו על שאלות (עדיין אין טלפונים במדינה שלנו....), אחת הפעמים הייתה כדי לענות לשאלה למה לאמא קוראים יהודית, את זה ממש אי אפשר לענות בטלפון וזה בהחלט מצדיק נסיעה מחיפה למרכז. (התשובה לשאלה הזאת כי היא נקראת ע"ש חברה של הסבתא של גיסתי שנקרעה מול עיניה של הסבתא ע"י הנאצים....) בערב יום העצמאות ה-59 למדינתינו, אחרי כשלשה חדשים שאישור היהדות צריך להגיע מחר, בשבוע הבא, ביום שני, אחרי שבת וכו' התבשרנו כולנו שיש אישור ואחי וזוגתו נסעו לבני-ברק כדי לקבל אותו. קיבלו? לא
האישור יגיע בפקס מחרתיים. למה היו צריכים להתקע בפקקים בדרך לבני ברק עם פרוס החג? לאלוהים פתרונים. לאורך כל הזמן היו שאמרו שהרב ההוא רוצה קצת כסף, אחי שאל אותו אם יש לו הוצאות ואמר שהוא מוכן לשלם, הרב אמר שלא צריך, לדעתי כי חשש שהוא מוקלט או משהו כזה ואחי אמר שאם לא מבקשים הוא לא נותן.... בחזרה לפקס: הפקס הגיע? לא, אבל צצה עוד בעיה: אחי כהן והכלה היא בת של גוי ופתאום מתברר שזה לא עובד טוב ביחד אבל יש גם סיפור על רב בדור הזה שהתיר אז מנסים למצוא פתרון, כולנו עוברים התמחות מהירה ברמב"ם ובשולחן ערוך בנושא זה ולעניין נכנס גם רב בית הכנסת של אבא שלי ו"מחפשים פתרון", בהמשך עוד מתברר שהרב הבני-ברקי מכיר את אבי ואם שני הסבים שלי (אני מניחה שזה זרז את פעולותיו.....) כאן הצד החילוני במשפחה (שלשה מתוך ארבעה ילדים) מחליטים שצריך להיות מוכנים גם אם לא יהיה אישור לנישואין ואחי מחפש גם רב קונסרבטיבי/מישהו שמנהל טקסים אלטרנטיביים.... היום אפשר להגיד מזל-טוב, יש אישור, עדיין יש משוכה קלה של הרבנות באיזור המגורים שלהם, אבל נראה שזה מסתדר וגם את החופה עצמה בה אבא שלי לא רוצה לעמוד עם גוי..... ומה אחי רצה? שאבא שלי יהיה מרוצה, שתהייה לו קצת נחת למרות כל ההסתייגויות שלו..... הרבה פעמים אומרים לי: "בסוף תחזרי בתשובה" אני לא חושבת שזה יקרה אבל לא מתווכחת, אין לי הוכחות בנתיים, במהלך כל העניין הזה סביב החתונה של אחי אמרתי לאמא שלי שהסיכויים שאחזור בתשובה היום קטנים בהרבה אחרי שהרגשתי שוב, על בשרו של אחי את הרבנים הקטנים שמנהלים את החיים שלנו.....