חתונה..עכשיו?

snoway

New member
חתונה..עכשיו?

שמעתי אתמול משהו שקצת השאיר אותי בהלם-מישהי שלמדה איתי ביסודי מתחתנת! ילדה בת 18 מתחתנת. אני לא יודעת אם היא עושה את זה כי היא באמת רוצה או כדי לא ללכת לצבא. ואם לא ללכת לצבא, אז רבאק יש אלף דרכים. לא צריך להתחתן בשביל זה! אני יודעת שכמה מכם יגידו שאסור לי לשפוט ואולי זה הדבר הנכון בשבילה אבל אני חושבת שהיא עומדת לעשות את הטעות של החיים שלה. נ.ב-תפוז הורידו אותנו מהפורומים המומלצים.

N0

New member
פששש... סחטיין על ההודעה :)

בכל מקרה. נכון שאני אומר לך שזו החלטה שלה, וN0 בתור אחד שגם כן מתקרב לגיל יכול בוודאות להגיד שחתונה עכשיו זה הדבר הכי רחוק ממנו, ואם מישהו מהחברים שלו או מהחברים של החברים שלו או מהחברים של החברים שלו יגיד לו שהוא הולך להתחתן הוא יצחק לו בפרצוף (אלה אם זה באמת כדי להפסיד צבא, כי את זה הוא יכול להאמין על חברים שלו). אבל בכל זאת יכול להיות שכן, זה גיל שהיה דווקא די מקובל פעם, מי יודע יכול להיות שזה דווקא ילך להם, זה הלך למספיק אנשים, מקסימום הם יתגרשו. N0 אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!!אנטרים לכול!!! (מצטער הייתי חייב!)

erlich

New member
:)

קריאת ההודעה שלך העלתה חיוך על פני :) אני גם בכיתה יב. לפני שנתיים (!!!!!) בסוף י` איזה אחת מהשכבה שלי נכנסה להריון, דבר שמזעזע בפני עצמו, עכשיו על זה כבר שמענו נכון? היא התחתנה עם זה שהכניס אותה להריון (הוא לא מהבית ספר שלנו) אפילו הוזמנתי (לא הלכתי), אבל אחרי שהיא ילדה את הילדה (אני חושב), שהיא בת שנה עכשיו (הוזמנתי גם ליומהולדת ונחשו מה? שוב לא הלכתי, אבל הבאתי לה מתנה לבית ספר כי לא היה לי נעים) אבל הילד שהתחתן איתה החליט אחרי חצי שנה שזה לא ממש מתאים לו אישה וילדים אז הוא התגרש ממנה. ריקי לייק הא? ומה שעוד יותר מזעזע זה שהיא ידעה שהיא בהריון סיפרה להורים שלה בזמן ואף אחד לא הכריח אותה לעשות הפלה או משהו. אם הבת שלי (שלא תהיה לי) הייתה נכנסת להריון, בלי להתחשב הרבה במה שה``ילדה רוצה`` הייתי לוקח אותה להפלה. וחוץ ממנה יש עוד איזה אחת בשכבה שלי שהתחתנה לא ממזמן, אבל היא לא בהריון היא סתם..... לפעמים אני מסכל עלי ועל אחרים וחושב, איזה אחלה עולם, ממולץ לכולם, ארז.

*superstar*

New member
אם אתה...

מדבר על מי שאני חושבת שאתה מדבר אז רק שתדע שהיא אחות של חברה שלי! ואולי לא הכריחו אותה לעשות הפלה אבל ההורים שלה בהחלט הציעו שהיא תעבור הפלה, וזה שהיא לא הסכימה אז זה סיפור אחר! עדי. נ.ב- למה לא תהיה לך בת??

N0

New member
טוב מאוד שהם...

לא הכריחו אותה לעשות הפלה. נכון שהם אלה שיצטרכו לדאוג לה רוב הזמן, אבל לעזאזל זו החלטה שלה. אבל אני מניח שפעם הבאה היא תבדוק קודם עם מי היא משתעשעת... N0

erlich

New member
תראה

תשמע. ההחלטה שייכת לה כי זה הגוף שלה. אני לא יכול לחשוב על דרכים (חוץ מפיזיות ואלימות) להכריח מישהי לעשות הפלה. אם היא לא תרצה אז זו החלטה שלה בלבד. פרטיות וביטחון הגוף אלה הזכויות ששומרות עליה. אבל, אתה לא חושב שזה נוראי להורה לראות את הילד שלו פשוט מאבד את כל החיים שלו בגלל טעות טיפשית שיכולה להימנע בקלות??? אני הייתי עושה הכל, אבל ממש הכל (חוץ מדרכים אלימות) כדי שהילדה שלי תעשה הפלה. בסיפור הנתון אם אני לא טועה גם היה איזה קטע דתי, שהפלה זה רצח, או שההורים שלה בקטע או היא אני לא בדיוק בטוח. אוף אני צריך לחזור ללמוד, ארז. נ.ב. עדי אני איימתי על אימא שלי לפני כמה ימים שהיא לא תהיה סבתא, אז זה די מונע את האפשרות שתהיה לי בת :)))))))))))))

Levinzone

New member
אתה באמת חושב ככה?

בחורה בת 16 נכנסת להיריון. יש לה שתי אפשרויות, מן הסתם ללדת את התינוק או לעשות הפלה. אתה חושב שבחורה בת 16 יכולה להתמודד עם דבר כזה? בסדר, זה ברור שהיא לחא אחראית, ואם היא היתה מספיק אחראית בשביל לשכב עם מישהו היא אמורה לקחת אחריות על התוצאות (כן, ראיתי בברלי אתמול), אבל לא יעזור לחשוב מה היה קורה *אם*. אם היא עושה הפלה כשהתינוק בן חודש, או אפילו חודשיים, מה שיש בתוכה זה עדיין לא תינוק, זה רק ביצית מופרית, ולדעתי הרבה יותר נכון לעשות הפלה מאשר ללדת את התינוק, ובכך להרוס חיים של שני אנשים- גם האמא וגם התינוק. אם מישהי נכנסת להיריון לא מרצון (ואם היא רוצה לעשות הפלה כנראה שזה לא היה מרצון), היא כנראה לא מוכנה לגדל תינוק, במיוחד אם זאת ילדה שעדיין לומדת, וצריכה לדאוג לאלף ואחד דברים אחרים. החיים של התינוק הזה לא יהיו חיים של ילד נורמלי, וגם החיים של אמא שלו יהרסו, כי היא תצטרך להפסיק ללמוד בתקופת הלידה, אם לא להפסיק ללמוד לגמרי. כמובן שיש לה אפשרות למסור את התינוק לאימוץ, אבלתחשוב כמה קשה זה למישהי שמגדלת תינוק במשך 9 חודשים, למסור אותו אח``כ... ולחפש אותו כל החיים. בקיצור, אני ממש לא מסכימה איתך, כי ברוב המקרים בהם *שוקלים* הפלה, הפלה היא באמת הפתרון הנכון. -יעל-

אם היא הייתה יותר חכמה היא

לא הייתה נכנסת להריון. החיים שלה יותר יהרסו אם היא תרצח תאת התינוק שלה. תחשבי על הטראומה שזה יגרום לה בעתיד.

Levinzone

New member
אבל כמו שאמרתי,

מה זה עוזר לחשוב מה היה קורה אם? היא כבר בהיריון, והחיים שלה יהרסו פחות אם היא כן תעשה הפלה, כי היא תתגבר על זה ובשלב כלשהו סביר להניח שיהיו לה ילדים אחרים. ברוווור שזה לא יהיה אותו דבר, אבל לדעתי זה יותר טוב מאשר להתחיל את החיים שאמורים להתחיל בגיל 30, בגיל 16.

החיים שלה יהרסו יותר

היא תחיה כל הזמן עם המחשבה שהיה יכול להיות לה ילד. דרך אגב אחרי הפלה יורדים הסיכויים ללידה חוזרת. ושוב: קצת חוכמה הייתה מונעת.

וואו...

זה ממש תלוי בהפלה, נכון, יש סיכון בגיל הזה בהפלה שמקטין סיכוי ללידה חוזרת, אבל עם עושים את זה כמו שצריך, יש סיכוי יותר גדול ששום דבר א יקרה. אבל אתה חכם איך שהוא? ללדת ילד בגיל 16? אני מעריכה שאתה זכר, נכון? נניח שהיית נקבה והיית נכנס להריון. באמת היית יולד את הילד הזה? בגיל 16 או 17 או WHATEVER? באמת נראה לך הגיוני? אין מצב... זה ממש מכעיס. היא לא היית חושבת מה היה קורה אם, היא כן הייתה חושבת מה היה קורה אם לא הייתי נכנסת להריון, והיו לי חיים נורמלים של ילד בת 16,17,18. אתה צריך לשנות פרספקיטבה על החיים, בנאדם

מתחסדי אנטי-ההפלות למיניהם

קשה, קשה לבחור לאיזו נקודה להיכנס, במסגרת שטף התגובות הרבות וחסרות-השחר שהכנסת כאן. שמעתי כבר, על הטענה המגוחכת, ש``הפלה מורידה את הסיכויים ללדת בעתיד``. צודק. הפלה שנעשית באמצעים לא מבוקרים, בצורה חלטוריסטית, יכולה להוריד את הסיכויים ללדת. כמו תאונת דרכים. כמו נפילה מקומה שלישית. כמו כל טראומה פיזית אחרת. הפלה בתנאים מבוקרים אינה אמורה לגרום כל נזק. ולגבי שאר הטענות הזכריות המתחסדות שלך, קורט, וקריאתך הנואשת לנדב כל אישה בל תתערב בהלך טבעי - גם אם מקורו בטעות - ותממש את גופה כבית-חרושת לייצור תינוקות, הריני מפנה אותך לרשימתו של אפרים קישון, ``חוק המסרגות החלודות תשל``ח``, המופיעה בספר ``עד המדינה``, עמוד 349. אשמח לספק את הרשימה, לפי דרישה. מכיוון שאני נוהג לכנות את הפורום הזה ``פורום לא-לי``, מפאת גילי המופלג, לא אאריך כאן בטיעוני האישיים - למרות שדווקא שלשלום, היה לי וויכוח בנושא זה בצ`אט של תפוז עם מישהו (הדבר האחרון שיפליא אותי זה עם אותו מישהו היה קורט). אותו וויכוח חזר והגיע לנקודה חסרת-מוצא בנקודות בהן אותו אדם סירב להשיב על טיעונים מסויימים בטענות ש``הוא לא חייב לענות על שום דבר`` ו``הוא יסביר אם יתחשק לו``, אבל אם יש עניין - לא ממש היו חסרים לי שם טיעונים, דוגמאות, ומה לא - אכן, חלקן הגדול דומה באופן מפליא לטיעונים המופיעים ברשימה הנ``ל. אז נחסוך לכם, אם לא תזמינו במיוחד. אגב, בדבר אחד אני מסכים איתך, קורט - אתה צודק, קצת חוכמה באמת לא תזיק כאן. -- And I believe at heart - everyone`s a killer

*superstar*

New member
קורט!

נראה לך באמת שהיא תכננה ללדת תינוקת בגיל 17?! תחשוב קצת... אולי קרתה להם תאונה? זה לא עניין של חכמה או לא היא די מאושרת ברגע זה של חייה עם התינוקת שדרך אגב ממש ממש ממש חמודה (!!!) אז אתה לא יכול לשפוט אותה! זאת היתה החלטה שלה וזהו! אין יותר מה לעשות! ...עדי.

צודק מאה אחוז, קורט!

בדיוק כך. ``אם שותים לא מזדיינים``. ומכיוון שכך, הרי שאם מישהי שתתה, והזדיינה הבת-זונה, ויצא מזה הריון - הרי מגיע לה, הרוויחה את זה, שתסבול. לא מגיע לה הפלה. שתישא באחריות ותגדל את התינוק. בוא נפתח את זה: מכיוון ש``אם שותים לא מזדיינים`` שלך, הוא, הרי, פאראפראזה על סלוגן הזהירות-בדרכים המפורסם, ``אם שותים לא נוהגים``, הרי שאם מישהו שתה, ונהג, הבן-אלף, והמכונית שלו התהפכה, הרי מגיע לו, הרוויח את זה, שיסבול. לא מגיע לו שיפנו אותו לבית חולים ויטלפו בו, שיישא באחריות וימות. -- And I believe at heart - everyone`s a killer

erlich

New member
על זה אני מסכים במאה אחוז.

אם מישהו שתה, והיה לו ולחברים שלו את הטימטום לעלות על הכביש הלוואי הלאווי שהם יכנסו באיזה קיר או עץ (רק שלא יפגעו באף אחד אחר) וימותו כולם. אם הייתי רופא, בטח שהייתי עוזר (כלומר לא היתי נותן לו למות. ומטפל בו) כי מגיע לו טיפול כמו למחבלים מגיע. כי זה מה שהוא הוא מחבל. בין אם זה בהכרה ובין אם לא. כל פעם שאני על הכיש ואני רואה איזה משוגע אחד לידי נוסע, אחרי שאני מתרחק ממנו, אני חושב לי הלוואי שהבן אדם הזה יכנס בקיר וימות לבד, כי זה ממש ממש עצוב כשאנשים אחרים שלא עשו כלום צריכים למות, או להיפצע, ומשפחות שלמות צריכות להיהרס בגלל כזה דבר. לא מוכן לפחד לנהוג בגלל כאלה מטומטמים, ארז.

mmm

New member
אכזריות!!!

מה???? אתה מאחל, לאדם שאולי במקרה השתכר(מממ, ואתה לא השתכרת בחיים???), אולי בגלל דחף נעורים כביכול... ונכנס לאוטו, וימות... m מקווה שאמרת את זה בציניות... כי אם זה היה קורה אז הרבה מאד נערים היו מתים.... ובאשר ל``אם שוטים לא מזדיינים``, מה זה החרטה הזה?... יש נסיבות מקלות... למשל... אולי הקונדום נקרא...וכו כו... וזה לא כמו נהיגה כאן משהו עלול להיפגע קשות פיזית ולפגוע בכל המשפחה נפשית ובשני האדם נפגע נפשית אבל יכול להשתקם ולמעשה לומד מהנסיון... אבל העניין הוא שצריך הפלה במקרים כאלה של אדם צעיר... קרא את הודעתו הקודמת של m... BY mE

איזה ציניות? זה שיא הרצינות

מגיע לאנשים כאלה למות!!! הם דורשים את זה בשה שהם נוהגים שתויים!!! ויש מישהי מיוחדת שקורט וצה שהיא תמות... וקונדום לא נקרע, אם נמצאים בקשר רציני קונדום זה לא ההגנה שצריכים להשתמש בה! הלוואי שהייתה מקבלת איידס הזונה!

למעלה