חתונה יהודית למהדרין.

בדיוק! אבל

כפי שכתבה תרנגולת, נכון שגם החתן, הילדון שאין לו מושג מהחיים בנושא הזה, גם הוא קורבן של "השיטה".

אבל לגברים מבחינה אבולוציונית מאד

קל לקיים יחסים ברוב ההקשרים ולנשים זה יותר קשה. הכללה סטריוטיפית, לא נכונה ב 100% , אבל היא בעיקרה נכונה והסיבה היא שגברים ונשים בנויים אחרת מנטלית בגלל גורמים אבולוציוניים.

זה לא אונס אבל זה עיסקת זנות

שזה גם מאד משפיל. העיסקה מאד פשוטה: הגבר מסכים להתחתן ומקבל את התמורה- סקס. לפי חוקי הדת מונעים ממנו סקס כדי שתהיה לו מוטיבציה וסיבה להתחתן והאשה, מה שלה יש לתת בעיסקה הזאת, החלק שלה בדיל, זה לתת לגבר זכות שימוש בגוף שלה, להנות מהגוף שלה. וזה בהחלט משפיל ופרימיטיבי והקשר בין הדת לפרימיטיביות בולט לעין. ניסחתי את זה בסגנון בוטה ואפשר לעטוף את זה בצמר גפן של מילים יפות ולמרוח הכל , אבל זה המשמעות של החוקים שאין סקס לפני החתונה ומיד בלילה שאחרי החתונה הבחורה חייבת מבחינה חברתית לשכב איתו.

eliUSA

New member
נכון, אבל מעשית...

כמו בחברה החילונית, המפתח לחיים תקינים נמצא אצל האישה. היא השולטת על הבית ומחליטה מתי יש סקס ומתי אין. אותו גבר שחשב שקנה לעצמו שפחת מין יגלה מהר מאד שקנה חתול בשק (או במפה או בהינומה). אם הוא לא ילמד לכבד את אשתו נכונו לו אכילת מרורים לא רק בפסח אלא כל השנה.

יוסי ר1

Active member
מסכים עם דברייך, ועל כך שדברי

הנדרסון הם הצגה בוטה של עניין הסקס אצל חרדים. משהו בדבריו יש, אבל רק בהקשר של עידוד המוטיבציה לנישואין בגיל צעיר. לקחת זכות שימוש וכל השאר, מנוגד גם לרוח ההלכה, וגם לרוח היהדות. ואם לכלה לא נוח מסבותיה לקיים ייחסים, גם לא בליל הנישואיןם, אסור לגבר לכפות עצמו עליה. ההסכמה לייחסים אמורה להיות הדדית. למרבה הצער, כפי שתיארתי בתחילת השירשור, כלות מגיעות בד"כ ליום החתונה ללא שום ניסיון והיכירות עם המין השני, מה שהופך את השאיפה לרצון הדדי קשה מאד.

אלי ו.

New member
ושירשור בנושא דומה מ"בחדרי חרדים"

איך מתגברים על אהבה נכזבת http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2140985 איך יוצאים מ .... נכזבת? מכירים את זה שכבר הכל חתום וסגור ? חתונה בגדים הזמנות משפחה מכרים וכולי... אז ככה יש לי חבר טוב שלפני חודש הכלה ביטלה לו את החתונה הבחור שבור נפשית מאוד יש לציין שהבחורה טובה רק... טוענת שירד לה האוויר ממנו הוא לא יודע איך לצאת מיזה ואני לא יודע איך לעזור הבחור מרותק למיטה לקח את העניין קשה מאוד מה עושים? בעבר פתחתי אשכול מחפש תרופה ללב שבור אבל לא קיבלתי כל כך תשובות .. האם עברתם מקרה דומה או שמעתם על מקרה דומה ואיך אוכל לנחם? תודה מראש

יוסי ר1

Active member
לא יודע כמה אהבה היתה שם באמת,

אבל אם היה מבקש ממני עצה בגרוש (עם שווא בג'!) הייתי אומר לו שמזלו שהיא החליטה לבטל, אחרת היה תקוע לשארית ימיו עם מישהי שאינה שלימה איתו. על אכזבה ועלבון אפשר להתגבר. לחיות עם מישהו פרווה - הרבה יותר קשה. זו צרה לכל החיים!

אלי ו.

New member
הגילוח אינו מקובל אצל חוזרות בתשובה

אלא רק בחלק מהחסידויות ונחשב כיום גם בקרב החרדים למנהג די אזוטרי. ממה שהבנתי מדובר בחשש מ"חציצה" במקווה. מצורף קישור לדיון מהפורום החרדי "בחדרי חרדים" ששווה במיוחד בגלל הציטוטים מזכרונות יחזקאל קוטיק. (המקור המלא והמאוד מומלץ נמצא כמובן בפרויקט בן יהודה) http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1984115 כמי שכמעט בכל חתונה חרדית נכנס לחלק של הנשים ומבלה חלק גדול מהזמן שם אני יכול לספר לך שגם שם חוגגים וגם שם שמח. ברוב החתונות החרדיות שהייתי בהן אין הפרדה רשמית בין הנשים לגברים בזמן החופה. בקשר לאונס, לכל אחד יש פעם ראשונה, ברוב הקהילות דואגים ל"שיעורי חתן" ו"שיעורי כלה" שנותנים ידע תאורטי בסיסי שאולי אינו מספק אבל מביא את בני הזוג עם ידע מסויים לליל הכלולות. אצל החרדים קשה לומר באופן כללי שכמעט לא מכירים, זה תלוי בקהילה ובמשפחות עצמן. שמעתי על מקרים קצוניים בהם לאחר פגישה אחת או שתיים בני הזוג אמרו "בסדר" והפגישה הבאה היתה מתחת לחופה אבל אצל הרבה מאוד חרדים תהיה תקופה של יציאה יחד. בזמני לובי של בתי מלון היה מקום פופולרי ליציאות כאלה. מאוד קל ואפילו משעשע לזהות זוגות כאלה בפגישות הראשונות יחד לפי שפת הגוף והמרחק ביניהם.

טופז2

New member
אבל במקרה

של שידוך ברמה כמו - שהחתן נצר לרבי מספינקא, הכלה לרבי מצ'רנוביל. לא יתנו/יאפשרו סיכוי לאחד מבני הזוג לסרב בדיוק, נכון? הלחץ יהיה כבד מכל מיני בחינות. מה אתה אומר אלי?

אני אומרת

שהדיבורים על כן גילוח לא גילוח, כן כפייה לא כפייה, כן אונס לא אונס נשענים על לקט וגיבוב של פרטים שנשמעים פה ושם (שבאופן טבעי זוכרים רק את ה"לא טובים" שבהם). כל מי שדיבר כאן (וגם אני) לא יודע אל נכון מהי התמונה המלאה והאמיתית של הדברים.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אכן, דיבורים מבחוץ לגמרי. תמיד זה נראה לי קצת מגוחך/ לא רציני.

גנגי

New member
אני אומרת, לעומת זאת,

שגם לך אין מושג מה אנחנו יודעים ומה לא. במקרה או שלא במקרה, דבריי מבוססים על שיחות נפש עם שתי נשים חרדיות שהכרתי מקרוב בנסיבות מסוימות, ואשר נוצרה בינינו קרבה גדולה לאור אותן נסיבות. לא הייתי מגדירה את זה כ"גיבוב של פרטים מפה ומשם".

מתנצלת אם הטלתי ספק

באמינות דברייך/מקורותייך אבל גם אם יש בידך מידע מאוד אמין קשה לי לקבל השלכה ממנו על קבוצה חברתית שלמה ואין לי עניין אישי להגן על חרדים דווקא, אלא רק להצביע על העובדה שיש לנו נטייה לומר דברים מאוד מכלילים על קבוצה חברתית שאנחנו לא מכירים אותה באמת, בוודאי לא את מנהגיהם בחדרי חדרים

גנגי

New member
נכון, ואני מניחה, באמת,

שהן דיברו רק על העדה הספציפית שלהן ולא מעבר לה. אינני זוכרת את העדה המדויקת, לצערי, אבל זה גם לא משנה. אני משערת שהם היו מהמחמירים.

אלי ו.

New member
אני לא מתמצא

אני מניח שבמקרים כאלה יש יותר לחצים אבל יכול להיות שגם במקרים כאלה, לפני שכולם יודעים על השידוך, מפגישים בין שני בני הזוג ובודקים אם יש כימיה. מה שניסיתי לומר זה שלומר "החרדים" זה כמו לומר "החילונים" ולהכליל על מגוון רחב של תרבויות ומנהגים. רק במשפחתי החרדית, ראיתי מנהגים שונים ומשונים בתחום הזה, מזוגות שנפגשים פעם או פעמיים לפני החתונה עד צעירים שהגיעו לתקופת השידוכים ועוברים עשרות מועמדים/ות עד שמצאו את ה"בשרת"* שלהם. * בשרת = המיועד להם משמיים.

בשרת

- איך אתה קורא את זה? זה יידיש או עברית? ואיך קוראים למיועדת?

למעלה