"חתול שחור"

• פותח הנושא guyp2
  • פורסם בתאריך

guyp2

New member
"חתול שחור"

מיש'ו מכיר את הספר..? על מהו..? אולי יש תקצירון..? (תקציר קטן.. חח.. סתם..) תודה..

Johnny the Doe

New member
עד כמה שידוע לי זה סיפור קצר

שנכתב על ידי אדגר אלן פו.... אם אתה רוצה תקציר בתוספת ניתוח אתה יכול לפנות לאתר www.ohel-shem.com במקצועות,ספרות,עזרה ראשונה

Libido54

New member
../images/Emo140.gifקראתי את הסיפור

אני עצמי קראתי את הסיפור ולמדתי אותו בשיעורי המגמה של ספרות מוגבר. הסיפור נכתב ע"י א.א. פו. ניתן למצוא אותו בספר "סיפורי מסתורין ופנטזיה". אני ממליצה בחום לקרוא את הסיפור, אך גם לנסות להבין רובדים מעמיקים יותר של הסיפור ולזהות רמזים מטרימים לסיפור פואנטה זה. לעניות דעתי,זה חלק מהנאת הקריאה- ניתוח הטקסט לאחר סיום קריאתו והבנתו לעומק. "מחשבותיך נמצאות במקום בו אתה נמצא. וודא שמחשבותיך נמצאות במקום בו אתה רוצה להיות". (רבי נחמן).

guyp2

New member
לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותו

דבר.. אין ספר שקוראים לו חתול שחור..? אני לא יודע אם זה סיפור ואם קוראים לזה החתול השחור.. (עם ה'..)

Libido54

New member
תגובה

טוב...תשמע אם אתה יודע בוודאות את שם הספר אז לא תהייה לך בעיה למצוא אותו, אבל אם לא אז אני מניחה שישנם מספר מספרים עם אותו השם. למה אתה מחפש את הספר? כי מישהו המליץ לך עליו? אתה צריך אותו לבית ספר? או משהו אחר? בכל מקרה- אם זה לבי"ס- אז הסיפור הוא כנראה "החתול השחור" (עם 'ה' הידיעה).

guyp2

New member
המליצו לי.. אם אני זוכר טוב ->>

אחרי שבאתי לגזור ציפורניים ביום ראשון.. כמעט הרגו אותי.. (הרגע אותי..) איזה פרנואידית אחת.. חח.. :))

ורדה ש

New member
כל מיני חתולים שחורים

חוץ מהסיפור של אדגר אלן פו שנקרא חתול שחור, יש לפחות עוד שני ספרים שלמים באותו השם. הראשון הוא רומן מתורגם, שיצא מזמן-מזמן. חיברה אותו איב בושמן, ואין לי צל של מושג ירוק על מה מסופר בו. אני רק זוכרת את הצורה שלו (שמן, עבה, דפים מצהיבים ודפוס מעצבן). החתול השחור השני שאני מכירה הוא חדש יחסית. שמו המלא: - "חתול שחור: ספר האמונות התפלות", בעריכת אלישע בן-מרדכי, הוצ' אסטרולוג 1999 . זה לא סיפור אלא מין לקסיקון, חלקו רציני, חלקו הומוריסטי, עם איורים צבעוניים חביבים, המתאר כל מיני אמונות תפלות. אגב: היום, בשביל הפליטיקלי קורט אומרים "אמונות עממיות" כי יש לא מעט אנשים שמוכנים להתווכח על תפלותן או אי-תפלותן של האמונות האלה. אני מניחה שזה החתול השחור שהתכוונת אליו.

guyp2

New member
יש! בדיוק..! עכשיו ה-כ-ל מתקשר לי!

את גדולה..! ניתן להשיג את הספר בכל חנות ספרים..?

suki da yo

New member
אני זוכרת ספר בשם הזה

לא סיפור קצר, ספר רציני. אניי לא ממש זוכרת כבר את העלילה, אבל כמו שהשם מרמז על מזל רע-כל דבר רע קורה לגיבור, משהו עם המסעדה שלו, אני לא זוכרת כבר, אבל אני זוכרת שהסוף היהי רע. בעסה של ספר...

Arana

Well-known member
מנהל
אני זוכרת שראיתי ספר כזה בספרייה

של סופר צרפתי, ספר לא עבה, משהו עם אדם שהולך ברחוב ואז עציץ שנופל מחלון מעליו פוגע באדם אחר לידו, ומכאן מתחילה שרשרת אירועים שקשורה למזל... אני מקווה שזכרתי נכון, זה היה בערך התקציר בכריכה האחורית. אני גם זוכרת שהתכוונתי לקחת אותו. "פעם" (מכירים את ה"פעם" הזו?)

suki da yo

New member
כן.. זה הספר

את יכולה לדעתי לוותר על לקחת אותו מהספריה, כי ממה שאני זוכרת חסרה ש עלילה- קורה משהו רע, קורה עוד משהו רע, קורה עוד משהו רע, ואני באמצע תקווה קטנה שמשהו ייה בסדר..

למעלה