חתול חולה

עדכונים

עשינו 2 צילומים, צד ופרונטלי. אין ממצאים. הכל נראה תקין. הכנסנו צינורית להאכלה מהצוואר. נשאר באישפוז אצל הוטרינר.
אני לא מבינה את הסיבה שלא אכל בבית. היה רגוע, ומספיק חזק (הרי טיפס על הבוגנווליה לבית בקומה ראשונה ללא ציפורניים).

נהגתם נכון

עשיתם נכון שהחזרתם אותו לאשפוז.
עדיין נשמע לי מקרה של המברטונלה ( ולא כבעית כבד או מרה ) אבל כפי שאמרתי קודם בטיפול תומך נדע את התשובה בתוך 48 שעות. הטיפול הנכון בהמברטונלה הוא דוקסילין .כעת כשיש צינור האכלה עוד יותר קל לתת אותו ישירות לגוף.
נשמע שהוטרינר שלכם פועל נכון מאוד בנסיבות הכלליות הקיימות.
זה יהיה נחמד אם תוכלי לפרסם כאן את צילומי הרנטגן.
שבת שלום
עמיחי

הוטרינר ממליץ להרדים

שמעון הוריד את התחבושת של זונדה. הוטרינר אומר שיהיה חייב בטשטוש מה שלא יאפשר החלמה. אנא עצתכם.

לפי הוטרינר צריך להרדים

את הזונדה הוא חבש עם תחבושת סגולה רכה. שמעון הוריד בלילה את התחבושת, ע"פ שגזר לו את הצפרניים. הוא לא הוציא את התפרים. לפי הוטרינר הוא יצטרך לתת לו טישטוש, כדי שלא יוריד את התחבושת. אם יתן טשטוש, החתול לא יוכל להחלים. מעגל סגור. כאמור - שמעון מאוד קשה לטיפול והיה לי ברור שיוריד את התחבושת.

אכן קשה לטפל כשהחתול לא משתף פעולה

אבל לא חייבים להרים ידיים במיוחד עד שהגעתם עד כאן.
האפשרויות העומדות בפניכם שאינן המתת חסד-
1. להמשיך לתת טיפול כשהחתול מטושטש ל-24 שעות ואח"כ להעיר ולהוציא את הצינור האכלה ולקוות לטוב בטיפול ביתי.
2. להוציא כאן ועכשיו תחת טשטוש את הצינור האכלה אחרי מנת האכלה טובה וטיפול נוזלים נוסף ואחכ להמשיך את הטיפול בבית תוך תקוה שהטיפול הנכון והזמן יעשו את שלהם לטובה.
3.להעביר את שמעון למרכז וטרינרי באזור מגוריכם שאולי יוכל להתמודד בעזרת כוח עזר במקרה המורכב. (אפשרות יקרה).
מחכה לשמוע התפתחויות.

עמיחי

הוטרינר מתעקש

לא הצלחתי להקריא לו את כל מה שכתבת. הוא מתעקש שיש להרדים. הוא טוען שאי אפשר לטפל בחתול דרך הרשת. שהחתול ללא הרדמה הבוקר היה אפטי ואפילו לא ניסה לתקוף אותו. הוטרינר נחרץ. טוען שהחתול איבד את הרצון לחיות. אני חושבת שאני מרימה ידיים.

אם הוא אפאטי ולא ניסה לתקוף אותו

אז שימשיך לטפל. ברור שכדי להכניס את הצינור לושט היה צריך הרדמה כללית וברור שבמצב כזה החתול יהיה מטושטש. אם הוא לא מתנגד ולא תוקף אז זה אומר שאפשר לטפל.
אבל המתת חסד היא רק ההחלטה שלך . וטרינר יכול לומר שבמצב הזה הוא הרים ידיים אבל הוא לא יכול להחליט עבורך על המתת חסד.

הוא אכן הרים ידיים

את החדרת הצינור הוא עשה אתמול. הבוקר, ללא חומר הרדמה הוא היה אפטי. האם חומר ההרדמה פעיל גם אחרי 8 וחצי שעות?

החתול חולה

חתול חולה מרגיש רע ותשוש. חלק מזה זאת ההרדמה וחלק מזה זאת המחלה עצמה. אם הוא מאפשר לטפל בו והוטרינר הרים ידיים זה הזמן להחליט למצוא מקום בסביבתך שיוכל להמשיך לטפל.
המתת חסד הוא מוצא אחרון בעייני אבל אם זאת החלטתך אין לי מה לומר במיוחד כשאני בסך הכל יושב מאחורי המקלדת.
שבת שלום
עמיחי

תודה עמיחי

החלטנו להרדים. כשמתחילים טיפול אצל וטרינר, צריך לסמוך על שיקול הדעת שלו, ולהביא לתשומת ליבו כיוונים ודעות, כפי שנעזרתי בפורום הזה (שהוא קרא את הכתוב בו). מלחתחילה אנחנו בתפיסה של לא בכל מחיר. אני שמה על המאזניים את הסיכוי להחלמה, ולא את התפיסה של להציל בכל מחיר. אני לא רואה את עצמי עוברת עם שמעון לוטרינר אחר, וזו למעשה האופציה היחידה. הרבה תודות על הלווי הצמוד.

למעלה