אין לי מילים על התגובה המפורטת
מרגש לראות כמה אכפת לכם. אמנם אני מחושבת ושקולה, אבל בתוכי עצב גדול, ואני מאוד מעריכה את התשובה הכ"כ מפורטת.
בדיקת הדם סרוקה ומצורפת. להלן תשובות:
1. חתול בן 12-13 זכר מסורס עם הסטוריה רחוקה של חסימות בדרכי השתן.
אכן. החתול בן 12. פעמיים הגיע למצב קשה על סף מוות. בגיל שנתיים ובגיל 6 (הזעקתי וטרינר וכו' באמצע הלילה...). מקבל אוכל דיאטתי יבש urinary של רויאל קנין שנים ומאז אין עוד התפרצויות. אני יודעת לזהות סימנים: זנב רוטט, מתן שתן במקומות קרים וכו'. בדיקה של שלפוחית נפוחה. זה לא המקרה הפעם. החתול הוא חתול בית וחוץ. צרכיו עושה רק בחוץ ואין כל יכולת לנהל בקרה. בחודשים האחרונים מפגין חולשה. האוכל שלו על השיש במטבח (בגלל הכלב). הוא מתקשה לטפס. שמתי כסא כמדרגה. חשבתי שמדובר בזיקנה. הוא חתול מאוד בעיתי לטיפול. קשה בהרדמה. לא ניתן לתת כדורים. אינטילגנט ברמות (יודע לפתוח ברז כדי לשתות). גם במצב האפטי שתארתי היה קשה להכנסה לכלוב הנשיאה (ברגיל נדרש טישטוש בבית). לפני שבוע קיבל טיפול נגד תולעים כי לכלב היו. יחד עם זאת אני מניחה שהוא אוכל רק בבית ורק את האוכל שלו. לא נובר בפחים. יש לו כלי למים ביחד עם הכלב. הוא מאוד בעיתי. משפריץ המון מים מסביב, מה שמחשיד שיש לו בעיה עם שתיה.
2. החתול הגיע לוטרינר אפאטי וצהוב(ריריות צהובות)
צהובות מאוד לפי הוטרינר.
3.בבדיקות הדם יש סוכר גבוה יחסית 251 וקריאטיניין גבוה יחסית. כל שאר המדדים תקינים.
אכן. ראו בדיקה מצורפת.
4.הוטרינר חושד בטפיל בדם(המברטונלה?) ונתן טיפול כלשהו (מהו?) בזריקה כל 10 ימים.(אימיזול?)
לרופא אין קצה חוט. מבחינתו השלב הבא היה לעשות רנטגן ואח"כ אולטרסאונד וכו' כדי לברר את הבעיה. הבדיקות יקרות, וכל האפשרויות שהזכיר כמו סרטן, אידס חתולים וכו' בסופו של דבר מדובר בהרדמה. לכן שאלנו מה מהאפשרויות לא כרוך בהרדמה, והגענו למסקנה של טפילים בדם. הוא נתן לו אינפוזיה עם אנטיביוטיקה וכו', ולפי דבריו, אם הבעיה היא טפיל בדם - הרי שזה אמור להיפתר בטיפול הזה. הוא כמובן, ואני מבינה, היה מעדיף להמשיך בבירורים. אין לי מושג התרופה שהוא מטופל בה. הבת שלי תיגש לשם עוד מעט ואבקש שירשום מה בדיוק הוא נותן ומה הוא מתכנן.
5.החתול כרגע באשפוז עם טיפול ורידי של נוזלים.
אכן. גם אנטיביוטיקה, אותה נצטרך לבוא איזה 3 פעמים מדי 10 ימים.
6.יש לחתול סינדרום "אאוזינופיליק קומפלקס" (זאת אינה בעיה הורמונאלית) ומן הסתם הוא קיבל זריקות סטרואידים(זה כן הורמון

) ארוכות טווח ובינתיים הבעיה הזאת בשליטה וזה זמן רב שהוא לא נזקק לטיפול.
אכן. הוצאתי את ההיסטוריה הרפואית מהוטרינר. אם אני מבינה נכון כתוב שם eosinophilic granulama והטיפול אם אני מבינה נכון depo.
7. יש לך קושי כלכלי ולכן בחרת בטיפול שמרני ועצרת את השלמת תהליך האבחון.
אכן.
וכעת תשובתי-
1.לחזור על בדיקת הסוכר כעת (הערך המדובר הוא אכן גבוה מהנורמאלי אבל יכול לנבוע מהסטרס בזמן ההגעה למרפאה. סביר מאוד שאם החתול אינו סכרתי הערך ירד משמעותית. אם הוא לא ירד יהיה צורך בבדיקות משלימות (פרוקטוזאמין שיאשרר את הענין).
אכן הוזכר עניין הסטרס ע"י הוטרינר. לדעתו אין בסוכר כדי להסביר סימפטומים כ"כ חריפים (הריר הצהוב, הדם הצהוב כהה). הוא הסביר שלהגיע לרמה כזו של "צהובות" (הוא גם הראה לי את הלבן של העין), צריך הרבה זמן. שמעון נכנס למצב האפטי בבת אחת ולא בהדרגה.
2.בהנחה שאין מדובר בסכרת -המשך טיפול של נוזלים ורידי גם מעבר לאשפוז . ניתן לבצע זאת בעלות מופחתת אם תבואו פעם פעמיים ביום לקבל טיפול ורידי ללא אשפוז (תשאלו את הוטרינר).
לא אפשרי כי אם שמעון יחזור לחיוניות שלו, לא ניתן יהיה להביא אותו לוטרינר בתכיפות כזו.
3.לטפל גם בדוקסילין (יש הכנה בסירופ) כדי לכסות היטב את נושא ההמברטונלה(יש לה שמות נוספים...שאני חוסך לך) .
עדיין לא מבינה מה זה "המברטונלה". אני מבינה שזה מה שוטרינר קרא "טיפילים בדם". האם כך? אין שום צ'אנס או אפשרות לתת סירופ. אחת הדרכים שלי לתת תרופה היא לעטוף אותו בשמיכה (את הרגלים) ולהחדיר לפה כלי פלסטיק של מתן תרופה לתינוקות כמו מבחנה שבקצה כפית. אם מדובר בכדור, הוא אקרובט ומצליח להעיף אותו. אין גם אפשרות לעטוף באוכל או לרסק, הוא לא יתקרב. זריקות זו כמעט אופציה בלעדית.
4.לודא שהחתול אוכל מזון טעים ואיכותי כמו ריקברי/AD/טונה במים וכדומה.אם אין ברירה יש להאכילו בכוח כדי למנוע סיבוך של כבד שומני(סיפור גדול בפני עצמו).
אני מאמינה שיאכל A&D עד שיתאושש ויאכל את האוכל הרגיל שלו. לא כך?
5.אם מדובר בהמוברטולה(האפשרות סבירה והכי טובה בנסיבות הכלכליות הקיימות) צפוי שיפור במצבו בתוך כ-יומיים שלושה אך ידרש טיפול המשך תרופתי בבית.
לפי הוטרינר הוא יתן את הזריקות. הבנתי שהזריקות הן טיפול אנטיביוטי.
6.אם לא יהיה שיפור בתוך הימים הקרובים תדרשו להחליט על המשך דיאגנוסטיקה לשלילה של גידול בכבד?, כבד שומני? לא סביר אם תוצאות הביוכימיה של הכבד תקינות.
אני מבינה שהכבד בסדר. לא כך? ראה את תוצאות הבדיקה.
7.להתפלל!
הרופא מבין שאני רוצה להתיעץ ולכן הוסיף לי את הפרטים למטה. משטח: חשד לטיפילי דם, סרום: צהבתי! הבנתי שמחר אני אמורה לבוא לקחת אותו הביתה מתוך תקווה שהוא יתאושש.
שמעון נאסף ע"י ביתי בגיל שבוע. הוא לא חתול נעים. לא פנקן ומתענג. כשהוא בא לשבת עלי הוא לא מתחנן, הוא דורש וקובע עובדות. בלילה הוא דורך לנו על הראשים כדי למצוא את הנקודה האופטימלית במיטה. לא פעם אני כועסת שהוא משתלט על הבית. הוא הגנסטר של השכונה. ובכל זאת, כולנו, כולל הילדים - משוגעים עליו. האם יש עוד אפשרויות מלבד סרטן, איידס ומה שהוא מטופל כרגע עולים בדעתך?
ד"ר עמיחי, המון המון תודות לך.
אילאיל