חתולה מיוחמת..

חתולה מיוחמת..

הי לכולם, יש לי בבית חתולה פרסית לבנה מהממת בת עשרה חודשים. באפריל יהיה לה שנה. עד היום לא הייתה מיוחמת בכלל. איך יודעים מתי היא מתחילה להתייחם? קראתי שזה בין 5 חודשים לעשרה חודשים צריך לקרות. פשוט בימים האחרונים היא התחילה לישון מלא.. יותר מבדרך כלל. ונשכבת על הרצפה ומנומנמת כל הזמן.. זה ממש מוזר. מצד שני, אולי היא צריכה לקבל? אבל היא לא משמיעה קולות ייחום. אז צריך לקחת לוטרינר או לא? היא אוכלת ומוציאה צרכים. מתלבטת. אשמח לעצות. תודה מראש.

dimitrygo

Active member
מנהל
לא מבין בין מה למה את מתלבטת ולמה את לא

מעקרת אותה

GeJuFan

New member
אם את לא יודעת מתי החתולה

מיוחמת ומתי לא אז רצוי וכדאי שתעקרי אותה, על אחת כמה וכמה אם את חושבת על להרביע אותה. אני מניחה שאת לא מתכננת לפתוח בית גידול לפרסים, לכן אין טעם להשאיר את החתולה לא מעוקרת. חוץ מזה לא מספיק הכמה עשרות פרסים שיושבים כרגע בבתים אומנים, בעמותות או פשוט מסתובבים ברחובות ומחפשים בית אחרי שננטשו כדאי להרתיע אנשים שיעקרו את החתולה שלהם. האחרים שלא מוצאים דרכם לעמותות ולבתים אומנים מוצאים את מותם ברחוב בין מהתעללות או מדריסה ע"י מכוניות או בשירות הוטרינרי ע"י זריקה.... חוץ מזה שכל ייחום שהחתולה עוברת מגדיל את הסיכויים שלה לחלות בסרטן הרחם, העטינים. בדלקות ברחם. ותני לי להגיד לך מניסיון שניתוחים והקרנות עולים פי כמה וכמה מניתוח עיקור פשוט מאד. אז אם אין בכוונתך לפתוח בית גידול כמו שצריך (ולשם כך החתולה חייבת להיות גזעית, בריאה עם תעודות ושההורים שלה רשומים באילן היוחסין החתולי הכלל עולמי) חבל באמת שלא לעקר את החתולה, היא עוד יכולה לברוח ולהיכנס להיריון ברחוב. אגב טיפול בחתולה ו- 5 גורים מגיע לכמה עשרות אלפי שקלים בסה"כ הכללי עד שכל הגורים נמסרים (וזה עלול לפעמים לקחת כמה חודשים טובים). סתם קצת אוכל למחשבה.

Gilliana

New member
נו, ראית איזה אנשים נחמדים ונורמלים יש כאן?

yaelofer

New member
משתי סיבות:

1. כי יש יותר מידי חתולים חסרי בית כולל גיזעיים, גם ברחובות וגם בעמותות. רק אתמול פורסמה מודעת אימוץ של "חובבי החתולים" של סיאמית גיזעית בת 4 חודשים שנמצאת בחתולייה שלהם ומחפשת בית. 2. לעקר זה יותר בריא (מונע דלקות רחם וסוגים שונים של סרטן, בעיקר סרטן העטינים המקביל לסרטן השד אצל נשים). דלקות רחם וסרטן גורמים למוות, ואפשר למנוע זאת, אז למה לא למנוע?

Gilliana

New member
שטויות ו... שטויות

לעקר זה לא יותר בריא - עיקור מקצר את חיי החתול/חתולה ב-30%. מספיק לדקלם מנטרות חסרות הגיון וחסרות בסיס, משום שמאכילים אתכם לוקשים ואתם בולעים אותם בתיאבון רב. ועיקרו הוא לא הפתרון לחתולים חסרי בית, תוציאו לכם את זה מהראש - עיקור הוא הפתרון הסופי לחתולים, לא פחות ולא יותר.

תוכל להביא סימוכים מחקריים לתוחלת החיים

אחרי עיקור? מהיכן המספרים האלו לקוחים? כמה חתולים השתתפו במחקר? לאיזו קבוצת ביקורת נערכה ההשוואה? באיזה גיל ובאיזה מצב עוקרו החתולים? בקיצור, תביא את המחקר ורק אחרי זה דבר איתנו במספרים.

Gilliana

New member
תוכל לא - רק תוכלי

ולא מדובר במחקרים - כל וטרינר יגיד לך זאת, שכן מדובר בעובדות ידיעות מזה שנים רבות (אם הוא ישר והגון ולא רק מחפש להרוויח כסף מעיקורים) הדברים נמסרו לי אישית ע"י לפחות שלושה וטרינרים שאין ביניהם שום קשר ואשר עימם אני עובדת שנים רבות.

זה לא מה שמלמדים בב"יס לטרינריה ב-2010

כך שלא ברור לי עם איזה וטרינרים דיברת. כל הדברים הרפואיים-מדעיים צריכים להיות מבוססי מחקרים. זה נכון לחתולים, לאנשים ואפילו לעב"מים. תביאי לי הוכחות מחקריות שתומכות בדברים שלך, או שתפסיקי להפיץ שמועות.

Gilliana

New member
לא יודעת מה מלמדים

וגם לא מעניין אותי מה מלמדים. הכל אכן וכמובן מבוסס מחקרים משום שאם את לומדת וטרינריה, אז את בטח יודעת שאין שום מסקנה רפואית שאינה מגיעה ממקור אחר לבד ממחקרים. הפסיקי להאשים אותי בהפצת שמועות ובדקי בעצמך - לא מה שמלמדים בבי"ס לוטרינריה 2010, אלא לכי לוטרינר שאת סומכת עליו ומכירה היטב ואמרי לו שאת שוקלת לעקר את החתול/ה שלך, ותשאלי אותו האם אין זה נכון שעיקור גורם לשיבוש במערכת המטבולית של בעל החיים וכתוצאה מכך הוא צפוי לחיות פחות מאשר בעל חיים שלא עבר תהליך זה.

ואני אצטט לך את עצמך מהודעה אחרת:

"העניין הוא שלנו יש קבלות וראיות". אז באירגון שלך אתם כן מסמכים על "קבלות וראיות" כי אתם ארגון "מחקרי-מדעי" אבל בנושא העיקורים פתאום "לא מדובר על מחקרים"? תביאי מחקרים ונמשיך לדבר אחרת את סתם אישה הזוייה שהגיעה בשביל לפעול כמו טרול.

Gilliana

New member
שמעי נא חביבתי...

את הרי יודעת בדיוק כמוני מהן העובדות, אז על מה את מתווכחת? וכשאני אומרת "לא מדובר על מחקרים" - את יודעת היטב שאני מתכוונת לכך שמדובר בנושא שנחקר כבר מזמן וידוע היטב לכל וטרינר. כפי שאמרתי לך, ואני אומרת לכל מי שחושב לעקר/לסרס את חתולו או כלבו - פנו לוטרינר שאתם מכירים וסומכים עליו, לא אחד שבצע הכסף עומד לנגד עיניו שכן הוטרינרים מרוויחים הון תועפות מתעשיית העיקורים. ואחרי שבפורום הזה יותר מאדם אחד הציע לעקר נשים, אחת אפילו הציעה לעקר את עצמה, אחרים אמרו שעדיף להכחיד את זן החתולים - את עוד אומרת שאני אישה הזויה??? הרי חצי מכם צריך לאשפז בדחיפות, אתם מהווים סכנה לחברה.

אם הדברים שאת אומרת נכונים

למה כל החתולים והכלבים של כל הוטרינרים שאני מכירה מעוקרים ומסורסים?

Gilliana

New member
ולמה כל אלו שאני מכירה לא?

מאד פשוט - זה נח, חוסך רעש, לכלוך, טרדה ובלגאן. הרי רוב אנשים מחזיקים חיות מחמד מטעמים אנוכיים ולא בגלל שכ"כ אכפת להם מהחיה.

כלומר הם פוגעים במכוון בבריאות של החיות שלהם

ומקצרים להם בכוונה את תוחלת החיים? יש לך תיאוריות מעניינות, זה בטוח.

Gilliana

New member
זה לא עניין של בכוונה

פשוט לא אכפת להם אם החתול יחיה שנתיים יותר או פחות, בודאי שלא על חשבון הנוחיות הפרטית שלהם.

Mind Games

New member
בתור מאכילת חתולי רחוב - כמה שאני מעקרת

ומסרסת אף פעם לא אצליח ללכוד 100% מהחתולים שאני מאכילה. יש כאלה שקשה מאוד ללכוד אותם ותמיד מצטרפים לפינה שלי חדשים והם בד"כ לא מעוקרות / מסורסים. יש גם מספיק חתולים שלא מואכלים ואף אחד לא מעקר ומסרס אותם כך שאנחנו ממש רחוקים מהיום שבו לא יהיו יותר חתולי רחוב.

למעלה