חשש מפיטורין

orna49

New member
חשש מפיטורין

יש לי מיליון בעיות בחיים, אבל רציתי לשאול היום לגבי אבא שלי. אבא שלי בן 55 חסר השכלה עובד כפועל במפעל ומרויח משכורת נמוכה. לפני כמה ימים הביאו בחור צעיר בן 22 והורו לאבא שלי ללמד אותו את העבודה. זה מריח כמו חפיפה לפני פיטורין. אבא שלי לא יכול לסרב ללמד אותו כ אחרת יפטרו אותו בלי פיצויים. איך אנחנו יכולים להתמודד עם הבעיה? לא יהיה לו פשוט בגילו לקבל עבודה, ומפוצץ ללמד מישהו שאתה יודע שיתפוס את מקומך ואותך ישלחו לעזאזל. איך אפשר להתמודד עם הבעיה נפשית וכלכלית?

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo20.gif

לדעתי, שווה לנסות לברר מה הכיוון בחברה כדי לדעת איך להתכונן לזה מכל הבחינות. דבר שני- ההורים שלי גם חסרי השכלה, אין להם תואר, ועדיין מצאו אחרי התפטרות עבודה, כך שאין דבר העומד בפני הרצון, למרות שזה לא קל בכלל. ובנתיים, תנסו לראות איך תעמדו מבחינה כלכלית אם מספר חודשים הוא לא יעבוד- איך אפשר לחסוך, איך אפשר אולי ששאר המשפחה תעזור מבחינה כלכלית וכו'...

orna49

New member
תודה על קבלת הפנים החמה

אני חושבת שאני מתחילה למצוא פתרונות יצירתיים למצב הלא פשוט הזה בכלל. זה כנראה יגמר בפיטורין, ננסה לעבור את זה עם כמה שפחות השפלות, כמה שיותר לשמור על הכבוד העצמי. אם אין כסף יש תורה.... לפחות שלא נובל כמו צאן לטבח... בקשר לעבודה חדשה, ההורים שלי גרים בעיר פיתוח מוזנחת, יש כאן עבודה לשניים וחצי איש אם לא פחות מזה. יחד עם זה ננסה למצוא תקווה גם בדרך החדשה ולקוות לטוב.

shellram1975

New member
זה באמת נשמע רע ../images/Emo4.gif

זה לא פייר שמעיפים את המבוגרים כאילו הם חסרי תועלת ולא צריכים אותם יותר, זה נורא כואב לי לראות את זה. בייחוד במצב כזה רגיש שאפילו לצעירים קשה למצוא עבודה, אז למבוגרים זה ממש בלתי אפשרי. פעם הייתה רגישות שהיום לא רואים קמצוץ ממנה. אגב, אני לא בטוחה שהוא לא יכול לסרב לחפוף את הצעיר ושאם יפטרו זה בלי פיצויים, זה משהו שאת צריכה לשאול בדיני עבודה. גם עושים את זה באופן חסר רגישות. מגעילים.

למעלה