חשש ל ADD

קורין1

New member
חשש ל ADD

יש לי בן, עוד חודשיים יהיה בן 8 עולה לכיתה ג´. לפני שאומר מה הבעיה, אני אתן קצת רקע עליו. הוא נולד בחודש ה7 להריון, בארבע השנים הראשונות לחיו בילה המון בבתי-חולים בגלל מחלת האסמה, וקיבל במשך 5 שנים קורטיזון. י´ נראה קטן לגילו בערך בן 5, די ילדותי, עד לפני שנתיים היה טיפוס מאוד ביישן וסגור, אפילו כלפי המשפחה (דודים וכדומה) היו מדברים איתו והוא לא היה עונה. י´ מרכיב בשנה האחרונה משקפיים (אני מציינת כי ייתכן שיש קשר בין הדברים) הוא טיפוס עם דמיון גדול, חולמני ואיטי. לפני שעלה לכיתה א´ לא היו בעיות, הדברים שהכי אהובים עליו הם קריאה וציור, כל גננת שהייתה לא אמרה שהוא ילד מאוד נוח, שכייף לעבוד איתו, ושלא תהיה לו בעיה בבית הספר מכיוון שהוא ילד שיאהב את זה. אחרי חודשים בבית הספר- הרגשתי כאילו חטפתי סטירת לחי (לבני הבכור היה חשש להיפרקטיביות שרק לאחר 4 שנים התבררה כטעות, יש לו בעיות גרפו מוטוריות, וזו הסיבה להתנהגות שהיטעתה באיבחונים) כאמא ליד שאובחן בטעות כהיפראקטיבי, ולאחר כל המחמאות שאני מקבלת מחברים, משפחה והצוות החינוכי לפני כיתה א´, היה קשה לי לקבל שיש בעיות. י´ כמעט ולא כותב בכיתה, וקצב בכתיבה שלו מאוד איטי, הופנה לבדיקות ראיה, והתברר שהראיה שלו לקויה (עם מספרי עדשות גבוהים) לפני שהרכיב אות הנחנו שאוליי בגלל זה הוא קצב הכתיבה שלו איטי, ובאמת לאחר שהתחיל להרכיב משקפיים היה שיפור, אבל עדיין יש בעיה.... לאחר מיכן הופנה לאבחון במרפאה לעיסוק בריפוי, ושם התברר שהבעיה שלו לא קשורה במוטוריקה, לפי מה שנאמר לי שם, שייתכן שיש לו ADD או בעיה של מיקוד בראיה. יש לי כמה שאלות בנושא: 1. מה זה ADD? הבנתי שזה ההפך מהיפראקטיבי, זקוקה ליותר מידע. 2. למה הטורים במפראות ארוכים? ((חצי שנה ויותר) 3. כמה רופאים נירולוגים יש בישראל? לדעתי זמן ההמתנה הארוך לטורים פוגע בילדים, הנה הבן שלי בזז שנתיים מחיו כי לכל מקום יש זמני המתנה, ואני צריכה לחכות שוב פעם חצי שנה כדיי להגיע לנירולוג כדי שיאבחן אותו, אם באמת זאת הבעיה שלו. מצטערת על האורך, אבל זה חשוב! באהבה

קורין1

New member
עוד משהו שחשוב לציין!

לבן שלי לוקח שעה להגיע לבית הספר וחזרה ממנו. אם אני לוקחת אותו בעצמי זה בדיוק 5 דקות הליכה. מה אני יכולה לעשות בנידון? אין לי אפשרות לקחת ולהחזיר אותו כל יום מבית הספר. באהבה

דליה.ד

New member
שלום קורין וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני כל כך מבינה אותך וחשוב לי לכתוב לך ברצינות וכרגע אין לי זמן (שיחות הורים של שתי בנותי (י´ וח´, ובלילה שיחת הורים לכיתה א´), אני מבטיחה לחזור ולהתייחס לכל דבר שהעלית. בכל מקרה חזקי ואמצי, אני מאוד מעריכה את נכונותך להתגייס לטובתו של ילדך!

קורין1

New member
חן חן לך על קבלת הפנים דליה.....

אם אני לא ייתגייס לטובת ילדיי מי יעשה את זה במקומי? אני אחכה בסבלנות עד שתתפני אליי תודה

הרהרנית

New member
מבינה ללבך

קורין, שאלת הרבה שאלות. כמו שאני מבינה בגישה המערבית אין קשר בין האסטמה , לקוצר הראיה ול ADD, בגישה של הרפואה המזרחית יש קשר בהחלט. אז כדי להבין יותר הקשרים, הייתי מציעה לך ללכת לאבחון דוקא לרופא סיני או להומואפט. אני חשבתי פעם שאני היחדיה שמקשרת. ודוקא באיבחון לפי שיטות מזרחיות היו חיבורים הגיוניים. אני אגב, לא מטפלת בבני ברפואה משלימה, כי אני מרגישה שאני לא מבינה בזה מספיק וגם שאיבחון כזה, כמה שאני הועשרתי מההקשרים, לא מקובל על ידי המערכת כמשהו ששוה לדבר עליו. מכתב אחד מניורולוג, או עדיף ממרפאת קשב, שווה אלף מילים, כספים וטיפולים של מרפאים. באשר לתורים, זה איום ונואר. גם אנחנו סבלנו, קשות. ועדיין. אם כי קיצרנו קצת, על ידי זה שרופא המשפחה שלח פקס למרפאת הקשב וכתב דחוף. גם ללכת באופן פרטי, למשל , לד"ר מנור במכון שלה, זה מהיר, ללכת אליה דרך הקופה זה חצי שנה. רק פה משחקים הבדלים משמעותיים של כסף. זהו , עד פה בינתתים. רק אציע לך להציץ במאמרים שיש פה, הם יתנו לך מידע

zivadina

New member
add זה הפרעות בקשב ורכוז בלי

היפראקטיביות. את צריכה באמת לעשות איבחון, אבל גם בדיקת מיקוד ראיה, כי הבנתי שזהו גורם חשוב מאוד. וטיפ: תלכי רק לרופאים טובים, כדי לקבל אבחנות נכונות. תקבעי תור אצל נוירולוג/פסיכיאטר טוב, ובינתיים תעשי לילד את כל הבדיקות שאפשר לעשות בלי תור ארוך, ורצוי חינם. אולי יש בבית הספר פסיכולוג שעושה איבחונים? אצלנו יש. בהצלחה

דליה.ד

New member
קורין, הגיע הזמן לתשובה המלאה...

אמרת שבנך נולד בחודש שביעי, פג? סבל מאסטמה וקיבל סטרואידים במשך זמן ארוך. הוא ילד ביישן, מופנם וסגור. קצב עבודתו איטי ויש לו דמיון והוא נראה חולמני. בגן היה ילד נוח (נו, בטח, ילד שלא עושה צרות, לא משתולל, נחבא אל הכלים). ראייתו לקוייה, מה שיכול להיות שקשור לבעיית הכתיבה האיטית, למרות שהופנה לריפוי בעיסוק הבנתי שהוא לא מקבל טיפול בריפוי בעיסוק. 1. add - זו הפרעת קשב וריכוז ללא פעילות יתר. זה לא ההיפך מהיפראקטיבי, אלא היפראקטיביות יכולה להופיע אצל ילד עם הפרעת קשב או שלא תופיע. התיאור שלך את בנך מתאים לקריטריונים של הפרעת קשב וריכוז אבל יש עוד כמה שאלות הנוגעות לכך, אם תוכלי לענות לי יותר בפירוט: האם משתתף בכיתה? האם מסוגל ללמידה שיתופית בקבוצות? מה קורה בהפסקות? מה קורה אחר הצהריים? האם יש לו חברים? במאמרי הפורום יש מאמרים טובים על הפרעת קשב, אני ממליצה לך בחום לקרוא וללמוד את הנושא. גם אם אין לו add הרי הרווחת ידע...! 2. הטורים ארוכים במרפאות וזה לא בסדר. אולי אפשר לפנות באופן פרטי, ואני נוהגת לנדנד למוקדנית התורים עד שנמאס לה ממני...ואני גם אומרת לה לרשום אותי ב"סטנד ביי" ואז אם מישהו מבטל תור ש"תשחיל" אותי, אפילו בהתרעה קצרה מאוד! 3. יש הרבה רופאים נוירולוגים ואת צודקת! זמן ההמתנה הארוך פוגע בילדים! ההמלצות שלי: 1.לא לוותר ולהתעקש להגיע לנוירולוג, אפילו באופן פרטי! 2. באם הילד לא עבר אבחון פסיכו דידקטי, חשוב ביותר שיעבור ויגיע עם האבחון לרופא הנוירולוג וכן לתת המלצות ליועצת ולמחנכת. באבחון כזה יעלו קשיי למידה ו/או קשיים רגשיים שנובעים או מהפרעת הקשב או מתחושות התסכול והחוסר הצלחה שיש לילד מבית הספר. אבחון כזה יתן המלצות חינוכיות לעבודה עם הילד. 3. טיפול פסיכולוגי יכול מאוד לעזור לילד, במיוחד אם הוא ביישן וסגור. 4. חוג ספורט אח"הצ, לשיפור הדימוי העצמי ולתעסוקה בשעות הפנאי. אני ממליצה על שחייה במיוחד (בשל הערך התרפוייטי שלה) אבל כל חוג אחר טוב בעיני, אומנויות לחימה, כדורגל וכו´. 5. לשוחח עם הילד, לומר לו על הדאגה, לשאול מה הוא מרגיש, לומר לו שאתם נערכים לעזור לו ולעודד, לעודד ולעודד! אנחנו תמיד כאן, להדרכה, עיצה טובה ותמיכה. בשביל מה יש חברים? אם יש עוד שאלות אשמח לענות.

קורנית

New member
כל כך מזכיר לי

את הבן שלי גם נולד פג, גם היה ילד נח, חולמני ואיטי, גם סובל מקוצר ראיה חזק, גם בעיות רכוז ללא היפריות, גם בעיות תקשורת רק אסטמה לא היתה לנו, אבל רפיון שרירים ותוצאותיו היו גם היו ו...ריטלין ונגזרותין בכלל לא עזרו היום הוא בן 19 סיים בגרות מלאה... לא מזהירה, אבל בהחלט מכובדת עובד בהנהלה של תנועת נוער, בשנת י"ג אין לו כמעט חברים... אבל מסתדר אצלו, נוסף לכל מה שציינתי, גם ענין של הבשלה מאוחרת אפילו חלק מ"גיל ההתבגרות" הוא "עושה" לי עכשיו וגם מאובחן, בזהירות אמנם, כ - אספרגר אבל חכם וחמוד ושנון ויצירתי - כותב ומצייר להפליא לא ממש יודעת למה כותבת את כל זה.. אולי לתת תקווה לאלה שרק בתחילת הדרך?

קורין1

New member
תודה דליה....

לא, הוא לא משתתף בשיעורים, הוא בדרך כלל עסוק בלסדר את הקלמר, לחפש את מה שנפל לרצפה, אוהב לשכב על הרצפה. חברים מהכיתה אין לו, יש לו בשכונה 2 חברים, שניהם קטנים ממנו בשנה. לפי מה שהמורה מספרת הוא ילד שאחרים נוהגים לשמור עליו, כמו שאמרתי הוא נראה קטן לגילו (4.5) ואוליי זו הסיבה. בהפסקות הוא משחק בדרך כלל לבד, אחרה"צ הוא מעדיף לראות טלוויזיה או לשחק במחשב, הוא משחק הרבה גם עם חבריו (2 החברים שציינתי קודם), יש לציין שירין הוא ילד שמתחבר מהר, שומר בקנאות על הדברים שלו, ולא מוכן לתת לאחרים גם משחקים שהוא כבר לא מעוניין לשחק איתם. אני אם חד הורית ולא אוכל ללכת לרפואה פרטית מחוסר תקציב. פניתי לרופא הילד שהוא מנהל מחלקת אישפוז יום באסף הרופא כדיי שינסה לדבר עם פרופסור להט, כדי לנסות להקדים את הטור והוא אמר שיעשה זאת. אני מקווה שזה יהיה לפני תחילת שנה הבאה. מה זה האבחון הפסיכו דדקטי, והיכן עושים אותו? תודה על המידע.... באהבה

קורין1

New member
תודה לכולם על התגובות, למדתי המון..

מכם ונראה לי שאני עוד צריכה ללמוד המון... באהבה

דליה.ד

New member
קורין

אי השתתפות בשיעור והישכבות על הרצפה הם עוד שתי התנהגויות אופייניות לadd או adhd . לגבי אבחון פסיכודידקטי, ניתן לעשות בכמה מקומות, תבררי עם יועצת בית הספר היכן הם ממליצים לעשות. בכל מקרה זה עולה כסף (כמעט 2000 ש"ח), אבל יש מקומות שניתן לקבל החזר חלקי מקופת חולים. מקומות פרטיים זה: "ניצן", "תל"ם", ובאיזור הדרום "שער הנגב". בהצלחה!

שלום קורין וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

כיום ניתן לקבל הפניות מטעם רופא המשפחה למרכזי אבחון מתאימים - במכבי נוטים להפנותלמכונים חיצוניים (ואז ניתן לקבל החזזר על ההוצאה) לקופת החולים הכללית למשל יש מרכזים משלה שנמצאים לרוב בבתי החולים, גם אליהם יש לקבל הפניה מרופא. אכן תלם וניצ"ן הם מקומות שאינם קשורים בקופות החולים אך העלויות אצלהם נמוכות יותר, תוכלי למצוא ב-144 את מספרי הטלפון של הסניפים הקרובים לביתך. את מזומנת לחזור אלינו עם כל שאלה ועם כל עניין, גם אם זה סתם בשביל לשפוך את הלב.

קורין1

New member
תודה דליה ואפרת....

כבר מחר אני אברר על האיבחון הפסיכודדקטי... עעזרתן לי מאוד!! תודה

על מהות ה- ADD יש דיעות סותרות.

כל מומחה מציג את דעתו כאילו היא היחידה שנכונה ולפעמים כאילו היא היחידה שקיימת. רפואית, רובן לא מוכיחות את עצמן. רוב הנוירולוגים לא טורחים ללמוד את הנושא. למצוא רופא ילדים / עיניים / אוזניים / משפחה שמבין בנושא או מסכים בכלל להכיר בקיומו, זו משימה קשה. הקהילה לקויית הלמידה והריכוז התקדמה לא רע בזכות תביעותיה המוצדקות ממערכת החינוך. אל מערכת הבריאות איננו יודעים לבוא בדרישות. דווקא הפסיכולוגים (לא מכל הסוגים. לרוב לא פסיכולוגים חינוכיים למשל) מתייחסים אלינו טוב יותר. כדאי שתעשו אבחון אצלהם. זה עשויי להיות מהיר יותר. אם תספרי באיזה איזור אתם גרים, נוכל לומר לך איפה לעשות אבחון ואיפה לעשות טיפול במיקוד הראיה. אישית, טיפול במיקוד הראיה מאוד עזר לי. הוא הפסיק לי את המיגרנות בזמן הקריאה.

קורין1

New member
לעדו.....

האמת היא שלא ראיתי את התגובה שלך, בכל אופן אני גרה בראשל"צ ואשמח לדעת היכן לעשות את כל האיבחונים הנ"ל. תודה באהבה

למעלה