חששות לגבי השביעי..

Maurey

New member
גם אצלנו זה קרה, אבל אחרי שכבר

סיימתי את השישי... איזה מגעילים...

כ"כ מסכים

מילה במילה נכון. בגלל זה אני מקווה שהוא יצא באיזה חופש ארוך כזה (נניח פסח) כי ככה כל ההתלהבות של כל הילדים המעצבנים שאוהבים להרוס לאלה שקוראים תדעך קצת ואולי ככה הם ישכחו לנסות להרוס לי, אבל עדיין, שוב, אינטרנט, עיתונים, חדשות הכל... אי אפשר להתנתק מזה...

אנה92

New member
גם אני באותו מצב...

אני אשתדל להיתנתק מהעולם למזלי אין הרהב ילדים שאני מכירה שיקראו באנגלית (חוץ המפורום) ואני אעזוב אותו כשיצא הספר ואכנס לאתר של גילי כדי לבדוק מתי יצא התרגום אבל לדעתי יגידו מתישהו בתקשורת את הספויילרים ומן הסתם אינ בטחה שאני אדע אם הוא ימות או לא לפני שאני אקרא כי בטוח מישהו איכשהו יגיד לי..

Winter Blue1

New member
../images/Emo108.gifצודק לגמרי

אני שוקלת לקרוא באנגלית אבל אני יודעת שהשפה תעצבן אותי... וגם שנה שעברה למשל מישהו בכיתה שלי פשוט צעק את זה "דמבלדור ימות בשישי! סנייפ הרג אותו" וזה עיצבן אותי. וגם גילו לי שהארי וג'יני יהיו זוג.... אז כמוך אני חושבת שאני אנסה להתנתק. ובתקווה שאף אחד מניאק לא יהרוס לי את זה.

ובכן../images/Emo60.gif

אני הייתי מציעה לך לקרוא באנגלית. לא רק בתקשורת יש פוטנציאל לספויילרים אלא גם הרבה אנשים מרושעים עושים את זה - הודעות שרשרת, סתם צעקות ברחבי ביצפר וכו'. יתכן ויתגלה לך שהאנגלית לא כזו קשה - אגב, באמת שמניסיון לא צריך להבין כל מילה קטנטנה כדי ליהנות באמת - ושהקריאה בשפת המקור רק תורמת, כי הרבה דברים לפעמים הולכים לאיבוד בתירגום. פשוט לדעתי אחרי השביעי יהיו הרבה אנשים שיחשבו שזה מצחיק להרוס להרבה אנשים את הספר, והרי אי אפשר להסתגר בבית כל היום, נכון?

y o s i k a t z

New member
כמה תגובות

לגבי קריאה באנגלית, יכול להיות באמת שהשפה לא קשה מדי ודברים מסוימים גם הולכים לאיבוד בתרגום. אבל את יודעת מה? אני דווקא אוהב מאוד את התרגום, יש שם הברקות מקוריות ומצוינות של גילי ואני בהחלט חושב שהאהבה שלי לספרים היא הרבה בזכות התרגום הזה. מבחינתי לקרוא את הספר באנגלית יהיה כמעט כמו לקרוא ספר חדש עם שפה חדשה .. לכן, אני חושב שהסיכוי שאני אקרא את הספר באנגלית הוא קטן. לגבי ההתנתקות, אני לא באמת מתכוון להתנתק ולא לקרוא כלום, אני חושב שזה אובססיבי מדי.. (וכנראה שגם בביצפר לא יגלו, בעיקר בגלל שסיימתי אותו לפני כמה שנים טובות :). לגבי מי שאמר שלא כ``כ נורא יהיה לדעת למשל מה יקרה להארי, אני מסכים אבל לא לגמרי. אני חושב שלקרוא את הספר בלי לדעת עליו שום דבר מראש יכול לעלות מאוד את ההנאה (בספר השישי הייתי עסוק הרבה בניחושים מתי כבר ימות דמבלדור.. אין לי סיכוי לשכוח פרט כזה ולהזכר בו שוב רק בקריאה), אבל אני באמת חושב שזה כמעט בלתי אפשרי ואני כן חושב שיזכירו את זה בתקשורת. לסיכום ה(חצי) פתרון שלי הוא להכנס לשום כתבה שתהיה בנושא אלא לשמור אותה (בפייבוריט) או לשים אותה בצד (בעיתון) ולקרוא את זה אחרי שאני אקרא את הספר, בתקווה לדעת כמה שפחות ולהנות ממה שאני לא יודע :) (נ.ב. מצטער על החוסר סדר בכתיבה, אני כותב דרך פלאפון..)

ההברקות של גילי בתמורה לספוילרים?

ספוילרים צצים [פה, ולאו דווקא פה.] בכל מקום!!!!!!1 גמאני חשבתי שאני אוכל לעמוד בזה, כשיצא הספר השישי באנגלית... וקראתי כל מיני דברים בכל מקום! ואז החלטתי להשיג את הספר השישי באנגלית [במחשב, לצורך העניין, אבל לא רלוונטי] ולקרוא אותו לפני היציאה בתרגום לעברית. =] ממש מגעיל, אנשים שהורסים. ממש בא לך לבוא אליהם הביתה, ו... לרצוח אותם! חד משמעית. חכה שיצא הספר.

Volldemort

New member
אני חשבתי אותו דבר

וקראתי את השישי באנגלית- מה שדי הרס לי את הספר. בעברית אתה קורא את כל התיאורים הקטנים שעושים את העלילה, מה שבאנגלית לא ממש הבנתי...או שפשוט השישי גרוע. בכל מקרה, את השביעי אני אקרא באנגלית רק אחרי שאקרא אותו בעברית

Volldemort

New member
אוקיי, את צודקת מצד אחד

אבל ספר נעשה גרוע בגלל חלקים ממנו שהם גרועים. ואם, לדוגמא, רוב רובו של הספר מכיל קטעים (שלפי דעתי, כמובן) שהיו מאוד משעממים, כל הספר נעשה גרוע, לא משנה אם בסוף הספר יש סצינת קרב בהוגוורטס אפילו. אתה מתאייש כבר באמצע הספר.

אלאנקה

New member
../images/Emo2.gif

איך זה מוזר לראות אותך שחור
ואני לא מסכימה איתך...יש מעט מאוד ספרים שאין בהם לפחות קטע אחד משעמם, אז פשוט מכריחים את עצמך לקרוא ועוברים הלאה

וחלק מהם הם ספרי הארי פוטר

(בעיני, לפחות). הארי פוטר זו סדרת הספרים היחידה ששום קטע בה (בקריאה ראשונה) ולו הקטן ביותר, שיעמם אותי. (שלא כמו בכישור הזמן, ששמה יש ספרים שלמים משעממים.) כמובן, לקרוא על אלרג"ה וגרעפ בקריאה ראשונה זה נחמד והכל, אבל כמה אפשר?!

אנה92

New member
נכון חח גרעפ ממש משעמם

אבל הספר? מדהים ביותר! הוא מ-מ-ש לא משעמם!!!!

nrcf

New member
לא נכון בספר הרביעי

הפרק הראשון "בית רידל" שיעמם אותי ממש אז דילגתי קצת וגם בפעם הראשונה שקראתי הארי פוטר בכלל השתעממתי מכל ההתחלה של הראשון(מה שסביר בהתחשב בעובדה שהייתי בכיתה ב'...) ואמא שלי כל הזמן שיכנעה אותי לקרוא את זה. איך אני מודה לה על זה ..

למעלה