חששות לגבי השביעי..

y o s i k a t z

New member
חששות לגבי השביעי..

את הספרים קראתי בעברית ואני מתכוון לקרוא גם את האחרון בעברית. הבעיה היא שאני חושש שפרסומים בתקשורת יקלקלו לי פרטים חשובים על הספר עד שהתרגום העברי ייצא.. העניין הוא, שבדרך כלל ספוילרים לא הורסים לי במיוחד, אני נהנה מהספר עצמו.. אבל הפעם זה יהיה סתם מעצבן לקרוא את הסוף של הסדרה באיזה כותרת (למשל, ידיעות אחרונות, יום אחרי צאת הספר השביעי, ``הסוף הרע של הארי פוטר``). אפשר להתנתק מהעולם - לא לקרוא עיתונים, לשמוע חדשות או לגלוש באינטרנט - למשך כמה חודשים עד שייצא התרגום? או אולי האפשרות היחידה זה לקרוא באנגלית למרות שהספר לא יהיה כייפי באותה מידה כי אני אאלץ להתעסק בהבנת השפה במקום להנות מהעלילה? מה דעתכם?

עוף החiל

New member
דעתי האישית...

עד כמה שזה ישמע מוזר, אבל לדעתי צריך להתנתק. גם אני קורא רק בעברית, והחלטתי שמאותו יום שיוצא הספר השביעי, אני לא קורא עיתונים, לא מסתובב בחנויות ספרים, לא שומע/רואה חדשות, ובקיצור משתדל להתנתק מכל דבר שיכול לספק מידע כזה או אחר על הספר. אממ, מה לעשות? אני יצטרך לחיות חיים של עכבר/tapuzforum/images/emo3.gif

גם אני הגעתי להחלטה

הזאת... אבל השאלה כמה אפשר? כלומר, אתה עובר לך ליד הטלוויזיה פתאום שומע משהו על זה בחדשות, אתה נכנס לכיתה שומע פיתאום מישהו צועק את זה... וכאלה דברים... שכופים עליך לדעת את זה..... (דרך אגב כבר קראו לי דברים כאלה בשני הספרים האחרונים) וכמובן אם אתה *לא* מצליח להתנתק *לגמרה* ומחליט רק נניח להיכנס לנו"דים וכאלה, גם אז אתה מסכן את עצמך.... או פשוט ללמוד אנגלית...

עוף החiל

New member
כן, אתה צודק...

אני יעשה השתדלות וכל השאר זה לא תלוי בי, אני מקווה שלא יגלו. טוב, מקסימום מה כבר יגלו? יגלו מה עלה בגורל הארי. יש עוד המון דברים בספר שיש לגלות ואני מאמין שלא יגלו הכל כשם שגילו לי רק מי הרג את דמבלדור ולא גילו לי מי זה הנסיך וכו`.

The T Shirt

New member
אתה סתם מגזים

דבר ראשון, אפשר לקרוא באנגלית - השפה לא קשה במיוחד, וזה הרבה יותר חוויתי (ולוקח יותר זמן
) אבל אם לא בא לך על אנגלית, קרא בעברית. בכל מקרה, לא יפרסמו בשום ערוץ תקשורת (עיתונים, חדשות וכו') ספוילרים לספר השביעי. כמו שלא פירסמו בשום מקום מידע על הספר השישי כשהוא יצא בעברית. אבל - אנשים יכולים בהחלט להרוס את החוויה, מספיק שתיכנס לפורום ותראה פעם אחת דיון שלא סומן עם
וזה יכול לדפוק לך הכל. וסביר להניח שאנשים ידברו על זה סתם ברחוב, או בכיתה או משהו ואתה תשמע במקרה (או לא במקרה.) זה סיכון שאתה צריך ליהיות מודע אליו. הבעיה היא בהחלט לא בתקשורת, אלא באנשים.

NinKap

New member
לדעתי זה שום דבר כזה נורא

נו ומה עם תדע במה הספר ניגמר או פרט חשוב?הספר נהיה פחות טוב מזה?פחות נהנים לקרוא אותו?לא חושב ככה.אולי ספויילרים הורסים קצת את ההפתעה אבל זה לא עד כדי כך נורא...

עוף החiל

New member
אם לומר את האמת...

אתה בהחלט צודק! לפני שיצא הספר השישי בעברית, ראיתי פה בפורום: סנייפ הרג את דמבלדור. התבאסתי מאוד, אבל כשקראתי את הספר שכחתי מהפרט הזה לגמרי, וכשהגעתי לקטע שסנייפ הורג אותו פשוט שכחתי שגילו לי, והייתי מאוד מופתע כאילו לא גילו לי כלום. בהחלט שוכחים מהדברים שמגלים, וזה ממש לא משנה, כי ההנאה וההפתעה נשארים.

מה יא

New member
ברור שספויילרים הורסים!../images/Emo96.gif

כן, הספר נהיה פחות טוב ופחות נהנים לקרוא אותו! הרבה מהקטע של הארי פוטר זה המתח, ההפתעה. ואם זה נהרס אז כן, אני פחות נהנית!

Gummy Bears

New member
אצלי זה אפילו יותר חמור.

ילד אחד ממש ממש ממש (ממש) מגעיל וגאון קרא את השביעי באנגלית תוך יומיים מיום יציאתו, ובזמן שאני מחכה שהעברית יצא, הוא עבר ליידי במסדרון ואמר לי, בפרצוף מאושר, "ידעת שדמבלדור ימות בסוף השישי?"

The Walrus

New member
לפחות אצלנו עשו את זה בסטייל

ילדים עברו בכיתות. שאלו את המורה אם אפשר להודיע הודעה. ואז הם אמרו: "סנייפ הרג את דמבלדור. אני חוזר, סנייפ הרג את דמבלדור. ההלוויה תתקיים מחר בשעה שתיים ליד האגם הגדול בטירת הוגוורטס. על החתום, מינרווה מקגונגל" וברחו מהכיתה.

Winter Blue1

New member
../images/Emo108.gifמגניב אצלכם

אצלנו פשוט צעקו בכיתה. וחטפו כאפות

Van Der Graaf

New member
איך זה הגיוני?

הספר השישי יצא בחופש הגדול... ואם הם אמרו את זה חודש וחצי מאוחר יותר, אז הם בדיליי רציני... אבל עדיין רעיון מצחיק
לי היה רעיון ללכת לאיקאה ולהגיד דבר דומה במיקרופון הראשי. (איפה שילדים קוראים להורים שלהם, LOL)

Gummy Bears

New member
או :0

כי אני ממש זוכרת את זה לא-בחופש
חוץ מזה שתרגום לא יוצא אחרי חודש וחצי.
תעלומה
וזה יהיה ממש מרושע מצדך

למעלה