חששות, חששות...

lanit

New member
ולקחת בחשבון שבקיץ יותר אנשים בחופש

בחו"ל, או עסוקים עם הילדים וכו וכו וכו.
זה אמנם לא מגיעה ל-100 אנשים, אבל אני בטוחה שזה מסביר כמה מהאורחים שלא הגיעו לחתונה של גיסתך.

Ruby Gem

New member
אל תדאגי

מי שאוהב אתכם והחתונה שלכם חשובה לו - יגיע.

אנחנו מתחתנים בצפון וחלק ניכר מהמשפחה של בן הזוג גרים במרכז. אבל זה לא יפריע להם להגיע.
כבר נסעתי לחתונות מהצפון למרכז (אמנם לא אני נהגתי:)), ואני יכולה להעיד על הרבה אנשים שאני מכירה (חברים, משפחה, מכרים) שהגיעו לחתונות - גם אם היה צריך לנסוע במשך שעה או יותר.

אז אולי יהיו אנשים שמקטרים (כי אנשים אוהבים לקטר), אבל אני מבטיחה לך שמי שחשוב לך ומי שרוצה לשמוח אתכם- יגיע!

אז קחי נשימה ארוכה. אל תיכנסי לסרטים- בחרתם מקום וגם אם זו לא הייתה הבחירה הראשונה שלך- סה"כ תסתכלי על הדברים הטובים.
(גם אני בחרתי מקום שהיה אצלי בעדיפות שנייה). תתרכזי בארגון החתונה ותתעלמי ממה שיש לאנשים להגיד- כי זה בסה"כ אי אפשר לרצות את כולם.

apple sauce

New member
ובכן

לעולם אנשים יגידו "דברים".
מאוד מתחברת לציטוט של דניאל, תהיו שלמים ורגועים עם הבחירות שלכם.
עשיתם שקלול של מה שטוב לכם וגם לאורחים שלכם. בחרתם מקום בתקציב שלכם (שזה מאד חכם, כי יש נטייה להילחץ סביב ענייני תקציב) ובכל זאת במרחק סביר של נסיעה, ואפילו שוקלים לתכנן הסעות.
שעה נסיעה זה בכלל לא שיקול... זאת נסיעה דיי סטנדרטית לחתונה.

כשאנחנו שקלנו אולם ביפו/מרכז תל אביב התגובה של רוב האנשים הייתה "יש פקקים! / אין חנייה". ואולי בדרך לחתונה שלנו במקום הנוכחי מישהו יסנן "איזה חור". נו בסדר, אז אמרו.
(מבטיחה לך שממציאי התירוצים היו מוצאים תירוץ גם עבור אולם במרחק 5 דק' נסיעה, והאנשים שרוצים להיות שם היו נוסעים גם יותר
).

HadarGulash

New member
לדעתי אין לך מה לדאוג...

דבר ראשון יש לנו ארץ קטנה, מה זה קטנה, קטנטנה...ושעה נסיעה זה כלום! רוב החתונות שהייתי בהן היו במרחק של כשעה מהבית, לפעמים אפילו יותר...ואף פעם זה לא גרם לי לחשוב לפני אם ללכת או לא ללכת...

אתה הולך לחתונות של אנשים קרובים אליך שאתה אוהב ומכבד...אתה לא הולך לחתונות של אנשים רחוקים ממך שגם ככה בקרוב לא תהיו בקשר. זה לא קשור למרחק או ליום בשבוע.. וגם אם יש כמה אנשים שזה כן חשוב להם לדעתי זה ממש מעט...ואם זה מה שיגרום להם לא להגיע אז שלא יגיעו, גם ככה הם לא אלו שיעשו לך שמח.

אני לא מאמינה שיש אנשים שמארגנים את החתונה שלהם למקום שנוח לכל האורחים...אין דבר כזה. לרוב החתן והכלה הם לא במקור מאותו האזור, וגם אם כן, עדיין סביר שלא כל האורחים גרים במקום אחד. למשל אצלנו אני מאזור ירושלים, הוא מאזור המרכז, וכיום שנינו גרים בכלל בבאר שבע, ככה שהאורחים שלנו לגמרי מפוזרים במפה, ורובם יצטרכו לסוע, ולרגע לא עברה לי מחשבה בראש שחלק לא יגיעו בגלל המרחק... אם הם לא יגיעו זה כנראה פשוט כי הם לא מספיק קרובים..וזה משהו אחר

עקשנית25

New member
אצלינו זה גרוע יותר

ההורים שלי מי-ם,
אני והוא ומשפחתו מליד הכינרת

רוב המשפחה מבאר שבע.

איפה מתחתנים? וילה סוקה- שעה וחצי בערך לכוווולם.
ויהיו הסעות.

אז מה? לכל המשפחה שלי אני נוסעת כל פעם לאירוע מעפולה לשדרות.

תעשי מה שטוב לך, גם אמא שלי התעלפה, אז מה?
החברות שלה לא יגיעו, אז אמרתי לה, אולי אני אעשה אצלינו בצפון כדי שהחברות של אמא שלו גם יגיעו. באמת....

צריך להיות חזקים...

מי שחשוב לו באמת - יבוא !!

חברה טובה שלי התחתנה במדבר יהודה, ליד ים המלח.
90% מהמוזמנים מאזור המרכז (גם אני מת"א..)
והגענו !!
רובם הגיעו ברכבים פרטיים, התקבצו כמה שיותר אנשים ברכב, התחלקו בדלק ובאו. אני ועוד 2 חברות הצלחנו להידחף להסעה שאמא שלה ארגנה, אך לקח לנו 3 שעות להגיע ו-3 שעות לחזור.
ועדיין , היה שווה את זה :)

בלי קשר, יצא לי גם להיות בלא מעט חתונות רחוקות (טבריה, חיפה, קריות, אשדוד וכו') שלעיתים זה יותר משעה נסיעה.

אני לא אשקר ואומר שאני אוהבת חתונות רחוקות, זה מעלה קצת קיטורים על הגעה וכו', אבל אני מכבדת את הבחירה של כל זוג ומאמינה שהם חשבו לא מעט על המקום בו הם בחרו להתחתן (בין אם זה משיקולי מרחק נוח בין המשפחות, שיקול כלכלי או סתם מקום מהמם שהם חלמו להתחתן בו).

בשורה תחתונה, לדעתי אין מה לדאוג !
אם אנשים לא יקטרו על המיקום הם יקטרו על היום בו בחרת להתחתן, ואם לא על זה - ימצאו על מה !

grkld012

New member
אין לך מה לדאוג!!!

תקשיבי, הייתי חייבת להגיב על מנת להרגיע אותך. כל מה שאת שומעת מהסביבה סתם שטיות וזה סתם מלחיץ אותך.
אני אתן לך דוגמה על עצמי. אני ובן זוגי מתחתנים במרכז הארץ. כל המשפחה שלו מדרום, כל המשפחה שלי מצפון ולכן נאלצנו לעשות חתונה באמצע, אבל בכל מקרה זה שעה וחצי לפחות מכל צד על מנת להגיע לחתונה שלנו. נו אז מה? מי שבאמת אכפת לו יגיע וכבר הודיע שיגיע. כך שאין לך מה לדאוג, במיוחד עם את עושה הסעות.
בהצלחה.

תחושת הבטן הראשונית היא בד"כ הנכונה

סגרתם את המקום, אהבתם אותו שניכם, החששות באו לאחר תגובות הסביבה.
תגובות, הערות ושאלות תמיד יהיו.
שעת נסיעה לחתונה של קרובים או חברים טובים זה עניין שבשגרה, כמעט לכל חתונה שנסעתי אליה בחיי, טווח הזמנים היה 45 דקות- שעה ורבע.
אתם מתחתנים פעם אחת.
נסי לקחת את הדברים בפרופורציה ולפעמים גם ל"העביר קצת מעל הראש" לא מזיק.
בהצלחה

מבינה אותך + חוויה

הי,
גם לנו יהיו אורחים שיצטרכו לנסוע שעתיים עד שיגיעו,
ויש לנו משפחה וחברים בכל הארץ, איפה שלא נבחר לעשות - זה יהיה רחוק למישהוא..
אז לקחנו בחשבון שאולי לא כולם יבואו, וזה בסדר..
הסעות נשמע לי פתרון סביר,
וגם שמעתי על זוגות שבקשו 20-30 ש"ח מכל אחד שרוצה להשתמש בהסעה, וככה חוסכים בחצי מהעלות ואולי לא יוצא כל כך כבד..

וחוויה:
הוזמנו לחתונה של חברים בחמישי בערב, במרחק שעה וחצי ממקום מגורינו,
לא הייתה הסעה אבל הייתה אפשרות להישאר לישון במקום, במתחם סגור עם מזרנים ושמיכות,
כל אחד הביא מצעים וכרית, והייתה גם ארוחת בוקר. היה ממש נחמד.
אז הרשינו לעצמנו להישאר וגם לא היינו מוגבלים בשתייה (מבחינת יכולת נהיגה), ובבוקר אחרי קפה ומאפה נסענו חזרה הביתה :)
היה ממש נחמד לפי דעתי,
אם כי לא מתאים לכל אחד..

TanTanIM

New member
קודם כל תודה לכל המגיבות!

ממש הרגעתן את שנינו ועזרת לנו המון המון!!!! אתן ממש מקסימות :)

נ ט ע 1986

New member
אז ככה... אל דאגה מתוקה

דיבורים, קישקושים ושאר ירקות תמיד יהיו. אבל תמיד..
אמא של הארוס שלי דיברה וקשקשה גם שלושה חודשים אחרי שסגרנו, אחרי שהתחייבנו ואחרי שהם שילמו מקדמה... היא אמרה שהיא רוצה שנעשה בעיר מגוריהם, בעוד עיר מגוריהם היא כשעה וחצי נסיעה מהמשפחה שלי..!! היא לא מפסיקה לחפור בנושא ואומרת :"איך המשפחה תגיע? איך הם יגיעו..? אף אחד לא יבוא " ובלה בלה. גם בן זוגי מאוד התלהב מהמקום שסגרנו ולא רציתי להרוס לו. המקום שבחרתי מאוד יקר ויוקרתי, ואמרנו להם מאה פעמים שנעשה הסעות, זה לא גרם לאמא שלו להפסיק לקשקש על הנושא, אפילו שאין אפשרות אפילו לבטל, אז אני מסבירה לה כל פעם מחדש, אבל אל תדאגי, מי שבאמת רוצה להגיע יגיע.! שעה נסיעה זה כלום.. אני נסעתי כמו גדולה שעתיים לאירוע, שעה זה כלום! במיוחד כלום אם אתם מארגנים הסעות.
עמידה בתקציב היא דבר מאוד משמעותי במיוחד שיש כל מיני הוצאות שצצות לפתע במהלך הזמן... ובמיוחד שקל מאוד להתפזר בהוצאות. עכשיו צצות בעיות אחרות, המשפחה הקרובה שלי מתלוננת שלא רוצה ריקודים נפרדים, אמרתי להם שזה יהיה חצי אירוע כזה וחצי אירוע אחר... והם ממש רבו איתי השבת הזו על הנושא.. אי אפשר לרצות את כולם, וחייב להפנים את זה... ממש ארבעה אנשים (בניהם אבא שלי) ישבו עליי והציקו לי על העניין הזה.. אבל צריך לעמוד איתנים ולומר:"זה מה יש, החלטתי על זה עם החתן, וזהו. מי שרוצה לבוא שיבוא.."
תאמיני לי-כשיש הסעות מי שרוצה באמת לבוא יבוא. חריגה מתקציב היא משמעותית מאוד..!!! במיוחד כשמדובר בהוצאה הגדולה ביותר. אולם/גן אירועים

למעלה