חששות, חששות...

TanTanIM

New member
חששות, חששות...

אז לפני כחודש סגרנו מקום סופית למרות שהוא קצת רחוק מאיתנו (כשעה נסיעה ברכב), אמרנו לא נורא העיקר שהמקום מדהים וזול הרבה יותר מהמקומות באזור, נעשה הסעות ולמי שחשוב יבואו. ואז התחילו כמובן הבעיות, בהתחלה אלו היו ההורים שלי "אבל למה כלכך רחוק? אבל אף אחד לא יבוא! אבל למה זה ולמה ככה", עם הורי ידענו להתמודד כי הם דיי בעייתיים בהרבה דברים... אבל כשתגובות דומות התחילו להגיע גם מחברים ומכרים הלחץ התחיל קצת לעלות... אז מה אתן חושבות האם שעה נסיעה זה באמת מוגזם? האם באמת הרבה לא יבואו בגלל המרחק? יש צורך להילחץ, להחליף מקום? או שאנחנו סתם מאכילים את עצמינו בסרטים של השאר?
ומה עושים אם למרות שסגרנו את המקום והוא באמת מקסים יש לי אישית קצת חרטות שקשה לי לשתף בהם את הבן זוג כי הוא מאוד אהב את המקום, והמקום שאני באמת רוצה הוא מחוץ לתקציב. איך מוצאים את זה מהמערכת כבר?
-רגע של תסכול.

Bobbachka

New member
לרגע אחד שמים על כולם @#$...

לרב החתונות בחיי נסעתי שעה לפחות וגם אם קצת התרעמתי "למה הם מתחתנים דווקא בX..." זה מעולם לא היה שיקול לא להגיע לחתונה של חברים.
אם אתם מציעים אפשרות הגעה בהסעה, אני חושבת שאתם עושים את המיטב. אנשים שהמרחק יפריע להם להגיע לאירוע, כנראה שממילא היו מוצאים תירוץ אחר. מי שאתם חשובים לו וחשוב לכם כנראה שיגיע גם אם החתונה תהיה על הירח (ובאמת ששעת נסיעה לחתונה זה סביר).

אני חושבת שיותר חשוב להיות מסופקים ומרוצים מהמקום ומההשלכות הכלכליות מאשר לדאוג שאנשים לא יגיעו.
אחרי כמה ימים ההתרעמות לגבי המרחק תעבור וההרגשה הלא נעימה תעבור יחד איתה.

חברה שלי גרה מטבריה והתחתנה בדרום (כי החתן משם), הייתה לה חברה מפוצצת טברייני ועל אף שהיו בהתחלה קצת פרצופים, כוללללם הגיעו והיה נהדר.

ronitvas

New member
הרבה פעמים עולים חששות

לאחר הסגירה.
וכמו שדניאל כתבה השבוע באחד השרשורים "עכשיו לטיפ הכללי שלי:אני ממליצה להשתדל, אחרי שסגרתם על מקום שאתם אוהבים ושלמים איתו, לא לנסות לחשוב אם הייתם יכולים לקבל עסקה יותר טובה. זה כבר נעשה, אם תרצו לבטל תצטרכו גם לשלם קנס וגם למצוא מקום אחר... אם המקום מוצא חן בעיניכם ואהבתם אותו - זה מה שחשוב. לפני שסוגרים, עושים השוואות, סקרי שוק ובדיקות. אחרי שכבר סגרתם, נסו לשים את המחשבות על האם המחיר טוב בצד, וליהנות מהדרך לחתונה שלכם!המון המון מזל טוב ובהצלחה!"

תראי, זה נכון שהיה נחמד אם הייתם מוצאים מקום קרוב יותר, אבל אני מאמינה שעשיתם החלטות שקולות שנובעות מכל מיני שיקולים. נסו לדבוק בהחלטות שלכם.
ממה את לא מרוצה? יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את ההרגשה?

לגבי האורחים - מי שחשוב לו להגיע יגיע. אני פעם נסעתי לחתונה מהמרכז לקיבוץ דן וחזרה (אח של חברה טובה התחתן). כולנו התייצבנו כמו גדולים. אם מסדרים הסעה אז סבבה.
רק תשימו לב שאתם לא מצמצמים את הפער מבחינת העלות בתוספות השונות שתלויות במרחק (הסעה וכדומה). כלומר, אם בחרתם במקום הספציפי הזה בגלל העלויות, אבל יש לכם עלויות נלוות בשל המרחק, אז הכדאיות של המחיר כבר לא שווה.

אולי את יכולה לצ'פר את האורחים ב"ערכת נסיעה" בשביל שתהיה להם הרגשה יותר טובה....

TanTanIM

New member
אולי זה ישמע קצת טיפשי

אבל בעיקר ההבדל הוא בעיצוב, המקום היקר יותר הוא ממש חתונה מהחלומות, המקום שבחרנו גם מדהים אבל לא כל מה שדמיינתי.... למרות שאני מקווה שעם קצת פרחים פה ושם יהיה אפשר לשדרג.
וגם עם העלויות הנוספות של הסעה (שאגב מנהל האירוע משתתף איתנו בסכום נכבד מעלות ההסעות), המקום שסגרנו איתו הרבה הרבה יותר זול!
בכל מקרה, אני כנראה באמת צריכה לשחרר ולחשוב איך אני יעשה את האירוע הטוב ביותר איפה שסגרנו כי לא סגרנו שם סתם בסופו של דבר, ולהיות מציאותיים אני לא בן אדם שמסוגל לבטל חוזה, במיוחד עם מנהל אירועים ממש מקסים.

ronitvas

New member
לא טפשי בכלל

אבל את יודעת מה? דווקא עיצוב זה משהו שהוא פשוט יחסית ל"תיקון" או לשדרוג.
מניסיון, אני יכולה להגיד לך שהיו פעמים שהעלתי הצעות לשדרוג העיצוב והבעלים של המקום אהב את הרעיון ונשא בהוצאות.
וחוצמזה, עם כל הפרוייקטים המהממים שכלות עושות בעצמן - הכל אפשרי.
שווה להתייעץ גם עם מעצב/ת

HadarGulash

New member
מנהל האירוע מסבסד לכם את ההסעות??

איך??? הלוואי עליי מנהל אירוע כזה! איפה אתם מתחתנים?

TanTanIM

New member
בגלל שבאנו מרחוק

כדי לעזור לנו כמה שיותר הוא הציע לעזור עם תשלום ההסעות. אנחנו מתחתנים בסולם יעקב, בצומת מחניים.

Raspail

New member
בודדות הפעמים שנסעתי פחות משעה לחתונה

אנחנו ירושלמים במקור ורוב החתונות שהוזמנתי אליהם במהלך חיי היו מחוץ לירושלים.... שעה נסיעה ברכב מינימום (ועוד בעליות/ירידות של ירושלים בלילה זה ממש לא נעים!) ובכל זאת מעולם לא חשבתי לעצמי שזה מוגזם לנסוע שעה לחתונה, זה נראה לי די הסטנדרט.
פעם נסעתי לחתונה בטבריה, זה באמת היה פרויקט! ופעם אחרת לחתונה במבצר יחיעם ששם גם נשארנו לישון עם כל החברים....

עם זאת, מהצד השני של המטבע... אנחנו רצינו לסגור בקיסריה, למרות שרוב החברים והמשפחה בירושלים... בסוף סגרנו באזור ירושלים וממש שמענו את אנחת הרווחה של המשפחות והחברים כשהם גילו שהם לא יצטרכו להטרטר עד קיסריה...

השיקול היותר משמעותי הוא עד כמה קלה הנסיעה לשם. אם זו דרך מפותלת בחושך הייתי שוקלת שוב את המקום בהנחה שזה גם רחוק וגם נסיעה לא נעימה.... אבל זה באזור מרכזי /מואר / נגיש / נוח ביציאה מכביש 6 למשל אז זה משהו שרוב האנשים יקבלו בהבנה.

ולגבי המשפט האחרון שכתבת - מניסיון חרטות זה כדור שלג שגדל וגדל... על סקלות החרטה יש הרבה רמות, שהשכיחה שבהם היא הצביטות
צביטות זה לגטימי, גם לי היו חלומות על מקומות שהם לא בהישג ידי אבל ידעתי שזה פשוט לא יקרה ובטח לא בתמיכת הבנזוג והמשפחה אז היה לי הרבה יותר קל לשחרר.
אבל בין צביטות לחוסר השלמה יש הבדל. השאלה היא באמת באמת מה רמת המימוש של המקום האחר שרצית (אני מניחה שלא גבוהה אחרת הייתם סוגרים שם), אז פשוט לשחרר ולנסות להתלהב מהמקום החדש, לראות את היתרונות ולא לעשות השוואות.

מזל טוב!

לרוב יוצא לי לנסוע לחתונות

הרבה פעמים זה מרחק של שעה.
תחשבי על זה ככה- מי שחשוב לו להגיע- יגיע. אנשים מקטרים כי הם אוהבים לקטר - אבל בסופו של דבר- הם יגיעו, גם אם זה מרחק שעה נסיעה.
באופן אישי, הייתי מעדיפה חתונה במרחק של שעה נסיעה כשיש הסעה ואני יודעת שאפשר לשתות ולישון בדרך חזרה מאשר נסיעה של חצי שעה כשאני יודעת שאין הסעה ולכן אני לא שותה...

אם אתם מסדרים הסעה- אז המרחק הוא ממש בקטנה. לא הייתי עושה מזה עניין גדול. וכמו שכתבה בבוצ'קה- מי שלא יגיע בגלל המרחק, כנראה היה מוצא סיבה אחרת לא להגיע.

לגבי החששות שלך בנוגע למקום - כן הייתי מדברת על זה עם בן הזוג. יכול להיות שהוא יוכל לעודד אותך ויכול להיות שאחרי שתדברו - תראי את היתרונות (בעיקר הכלכליים) של המקום שבחרתם.
אם את חושבת שביקור נוסף במקום יעזור- זה גם רעיון.
יכול להיות שאחרי שתראי את המקום שוב, הוא ימצא בעיניך חן יותר.

אגב, אצלנו לא משנה איפה היינו קובעים

לאנשים הייתה נסיעה.
המשפחות שלנו מחיפה והקריות, חלק משמעותי מהמשפחה שלו מקרית גת, אצלי יש משפחה צפונית לחיפה, ואנחנו חיים בתל אביב ויש לנו הרבה חברים מהמרכז וגם האנשים שעובדים איתנו מהמרכז.

התחתנו בחדרה.
מתל אביב זה 45 דק'-שעה (תלוי בתנועה), מחיפה זה בערך 45 דק' (תלוי בתנועה, אם מחשיבים את הנסיעה בתוך העיר כדי לצאת מחיפה).
סוג של אמצע.
בערך 85% מהאנשים שקיבלו הזמנות באו וזה היה יום ראשון בחודש נובמבר.

אגב, ליום ראשון יש יתרון מבחינת הפקקים (אא"כ המקום שבחרתם הוא נגד כיוון הפקקים). ביום ראשון בשעות הערב הכבישים מאד פנויים. אנחנו יצאנו מתל אביב ותוך 40 דק' היינו במקום האירוע.
נסענו לחתונה של חברים באותו איזור ביום חמישי, לקח לנו יותר משעתיים וחצי.

טלידביר

New member
שעה זה לא נורא

העיקר שאתם אוהבים את המקום, ומי שחשוב לו יגיע...ומי שלא ימצא בכל מקרה תרוץ למה לא לבוא.

אילנילי

New member
רשמת ש

שהמקום מדהים ובאמת מקסים - יכול להיות שהחששות והחרטות הם תוצאה של ההתרעמות והפרצופים והלחץ שגם ככה יש בתקופת ארגון חתונה.
מאז שהתחלנו בארגונים ירדתי 2 קילו בשבוע, עברו עליי לילות בלי שינה, ואני לא מספיקה כמעט כלום כי אני כל הזמן רק מתעסקת בלמצוא ספקים.
גם אנחנו סגרנו במקום שמבחינתי הוא לא ה-מקום שהכי הכי רציתי אבל הוא יפה, הוא ברמה טובה, האוכל שם טוב, היחס נעים, המחיר מאוד משתלם הרבה הרבה יותר ממקומות אחרים . בסוף מי שעושה את החתונה זה האנשים שבאים, והאנשים שחשובים לכם ואתם להם יבואו כמו שאמרו לפניי לא משנה איפה החתונה תהיה. האווירה, השמחה, המוזיקה והאנשים עושים את החתונה. המקום הוא רק תפאורה - אולם כזה או אחר גן כזה או אחר העץ פה במקום שם...את יכולה להכניס דברים משלכם לתוך החתונה. אנחנו שוקלים לקחת מיתוג אירוע ויש לנו פגישות לגביי זה בשבוע הבא. לתת אופי אישי לאירוע שלנו בעזרת דברים קטנים.
אחרי שסגרת מקום תתמקדי בשאר הדברים - שמלה, איפור, שיער, מוסיקה, צלם וכו'.. אל תתעכבי על מה שכבר סגור לדעתי. בחרת ואם בחרת כנראה שהיו סיבות ויתרונות למקום שבחרת אותו על פני מקום אחר. אגב שיקול כלכלי הוא חשוב מאוד ולא פחות מכל דבר אחר, לדעתי.
תחשבי שאם מקום מסוים זול ב 20000 שקל ממקום אחר ושני המקומות טובים ויפים אז שווה לשים את ההפרש על מקום או שאולי על ספקים טובים יותר או שבכלל , כמו שאנחנו חשבנו, לשים בצד לירח דבש, לחסכון, לאוטו, לילד שיגיע..זה הרבה כסף ואם אפשר לבחור מקום ברמה טובה אז למה להשקיע יותר? בשביל הפרחים או התפאורה? הספות? רצפת העץ שיש למקום אחר?

מקווה שעזרתי

Grace612

New member
כל כך מבינה אותך

קרה לנו בדיוק אותו דבר וזה היה שיקול אם לבחור במקום הזה או לא (50 דקות נסיעה להרבה אנשים).
לאט לאט הבנתי שכמו שאני עושה מאמצים להגיע לאירועים שחשובים לי, כך גם חברים שלי יעשו את המאמץ ויסעו 50 דקות כדי להגיע.
(וככה, בהערת סוגריים.. מי ששעה נסיעה מבחינתו זה עול והוא לא מוכן להשקיע את הנסיעה כדי לשמח אותי- שלא יבוא.. )
אז תשמחי שיש לכם מקום יפה ששניכם אוהבים, לאט לאט ההורים יירגעו, תוציאו את ההסעה ממקום מרכזי כך שרוב החברים יוכלו להגיע איתה ויוכלו לשתות כמה שהם רוצים.. ותשתדלי שלא לחפש מה לא טוב בבחירות שעשית, אלא באמת לשמוח. ושכל מי שיש לו טענות, ישמור אותן לעצמו
.

FayeV

New member
שעה זה באמת לא נורא

אל תתייחסי לתגובות, הרבה פעמים הן גם לא רציניות. האנשים הקרובים והיקרים לך יגיעו, ומי שלא רוצה לבוא, לא היה בא גם עם החתונה הייתה חמש דקות מהבית שלהם.

מקרה שקרה כך היה...

אחות של בעלי התחתנה חצי שנה לפנינו,
החתונה היתה באוגוסט במקום המרוחק שעה וטיפטיפה ממרכז הארץ.

חצי שנה אחרי אנחנו התחתנו במרכז הארץ, בינואר (יום קר וגשום)
המוזמנים היו אותם מוזמנים מהצד של החצי, היה הבדל של 100 איש
שהדיעו אלינו ולא הגיעו אליה.

בגלל שהאולם היה הקרוב כל ה"מתנדנדים" הגיעו,
גם אם זה אומר שהגיעו ויצאו בעשר וחצי חזרה הביתה,
גם אם זה אומר שהגיעו באיחור כי היו להם סידורים קודמים אבל
בסופו של אירוע היו לנו 100 אנשים יותר.

כמובן שתעשו מה שאתם רוצים,
תתחתנו איפה שאהבתם רק קחו בחשבון שמי שזה לא הכי חשוב לו לא יגיע.
*רגע לפני שתוקפים אותי*
ברור לי שיגידו "מי שלא חשוב לו שלא יבוא"
אבל להורים זה כן חשוב שהם יגיעו ופה אנחנו נכנסים לסוגיה אחרת.

Ruby Gem

New member
אם להורים זה מאוד חשוב- אפשר לארגן הסעה

בת של חברים מאוד טובים של ההורים שלי התחתנה בדרום(ואנחנו מהצפון).
ההורים ארגנו הסעה לכל החברים/משפחה מהצפון- ואבא שלי הגיע בהסעה.

חוץ מזה, שעה נסיעה זה לא כזה נורא. זה נראה לי סביר.

TanTanIM

New member
האמת שאירגנו הסעות

במיוחד בשביל חברים של ההורים שלי, יש הסעה שיוצאת ממקום העבודה של אבא שלי ועברת בעוד מקום מרכזי, והסעה בעיקר בגלל חברות של אמא שלי מהעבודה, ככה שכמו שכל הבנות פה ענו אם הם יבחרו לא להגיע גם עם ההסעה וגם עם כל מה שעשינו, אני באמת לא אדע מה להגיד.

למעלה