חשק - רצון

neophile

New member
חשק - רצון

מה ההבדל בין חשק לרצון לפי דעתכם? אני לא מחפש תשובות צודקות, תנסו לא לבקר את התשובות אחד של השני ואם כן אז לפני שופט טרנצדנטלי(כלומר אל תחפשו אישור לדעות שלכם מאחרים) זה נושא שלכל אחד יש חשק ורצון לראות אותו אחרת...מטבע הדברים.

ToryMaster

New member
זה די פשוט מבחינתי

חשק זה דבר רגעי כזה, כמו "מתחשק לי ללחוץ על המקש הזה כדי להגיב". רצון זה משהו יותר קבוע, שנמשך לאורך יותר זמן. ככה אני מחלקת את זה בד"כ.

בוא ננסח את השאלה אחרת

אם היית פוגש ביער מכשפה שממלאת מישאלות והיית אומר לה:אני חושק במיליון דולר או לחילופין אני רוצה מיליון דולר-האם המכשפה הייתה שמה לב להבדל? תחשוב על זה

neophile

New member
עוד שאלות...

למה שמכשפה תעניק משאלות מה היא פיה? אני דווקא הייתי חושש מאוד לבקש ממכשפה משאלות...
זה תמיד התחלה של הרפתקאה מטורפת אם אני ישאל מלאך או שד אני משוכנע שהם ידעו את ההבדל , רק ששד לא יגלה לי את התשובה אני מסכים איתך יעל , מתי חשק הופך לרצון ? ומה לגבי דברים שאנחנו גם חושקים בהם וגם רוצים אותם? נניח בן\בת זוג ?

ToryMaster

New member
המ

כמו שאמרתי, ברגע שאתה רוצה משהו ליותר מרגע אחד, סיפוק רגעי, זה רצון. לדוגמה, כשאתה רוצה מישהו - המשיכה הפיזית/מינית שלך אליו זה חשק, כי זה מגיע לסיפוק קצר מאוד. המשיכה האינטלקטואלית רגשית שלך אליו היא רצון.

hagakora

New member
desire and will

חשק אלו כל התשוקות שלנו, כל הדברים שאנחנו רוצים לעשותבין אם זה טוב לנו או לא. אם מישהו מעצבן אותנו אז אנחנו רוצים להרביץ לו, אבל זה חשק בעצם, לא רצון - רגשי. רצון יכול להיות קשור לרגשות, אבל תמיד יהיה מחושב בדרך כלשהי, ועל ידי שימוש ברצון ולא בחשק יש פחות סיכויים שהפעולות שלנו יזיקו לנו. רצון זה בדרך כלל לא דבר אנוכי, ולכן כוח רצון זהו דבר חושב, כי אנחנו לא תמיד חושקים לעזור לאנשים (אנוכיות), אבל אנחנו רוצים, וכוח הרצון שלנו גובר על כוחו של החשק, ואנחנו פועלים על פי הרצון. אלו שני גרומים שמאזנים זה את זה.

למעלה