חשמל 5 יחידות

חשמל 5 יחידות

מה הכוונה כשאומרים לי אמפרמטר וולטמטר אידיאלים? |מבקשים הסבר...| מה זה התנגדות סגולית? "מה משמעות ההתנגדות הסגולית של חומר מסוים?" יש לי גרף מסויים שמראה מתח כפונקציה של עוצמת זרם, הם שואלים מודע הגרף הוא ליניארי. אין לי מושג מה זה ליניארי בכלל, מישהו יכול להסביר לי מה זה? (הגרף הוא בשיפוע, אם צריך אני אעלה תמונה) תודה.

yoni162

New member
תשובה

התפקיד של אמפרמטר הוא למדוד את הזרם שעובר דרכו. אמפרמטר אידיאלי ייתן לך את התוצאה הכי מדוייקת, והוא יעשה זאת בכך שיאפשר לכל הזרם ש"רוצה" לעבור דרכו לעבור ללא בעיה, כלומר ההתנגדות שלו תהיה 0 והוא לא ישפיע על הזרם במעגל. התפקיד של וולטמטר הוא למדוד מתח. אם וולטמטר אמור לתת את ערך המתח המדוייק בין שתי נקודות, אסור לו לתת לזרם לעבור דרכו, כי אז חלק מהזרם ינותב דרכו והערך שהוא יראה כנמדד בין שתי הנקודות הנ"ל יהיה נמוך ממה שהיה אם הוולטמטר לא היה מחובר בכלל. לכן לוולטמטר יש התנגדות אינסופית (בתיאוריה, בפועל מספיק שההתנגדות גבוהה בהרבה מההתנגדות של הנגד שעליו מודדים את המתח). התנגדות סגולית של חומר מסויים תלויה בהרכב שלו ובתכונות הכימיות שלו, היא מבוטאת ע"י האות גאמא (אם אני לא טועה) והיא חלק מהנוסחא הכללית להתנגדות. המשמעות של לינארי היא ישר, מהמילה ליין, line האנגלית, קו ישר. אם למשל הגרף שנתנו לך הוא V=IR וככל שהזרם גדל המתח גדל לינארית, אז הגרף הוא לינארי והשיפוע שלו הוא R, שהוא ערך קבוע ומבטא את התנגדות הנגד, שהיא קבועה.

תודה

עזרת מאוד.

למעלה