חשיבות דתית עצומה?

masorti

New member
כבודו שכח משהו פיצפון...

תזכיר לי מדוע בדיוק אמו של ישו ברחה בהיותה בהריון מאיזור נצרת לאיזור בית לחם? ליתר דיוק... איזה מלך בדיוק מואשם בברית החדשה שרצה לחסל את ישו עם היוולדו בגלל נבואה ששמע עליו?

הורדוס

אנטיפס מלך בימי ישו. כאן דובר על קברו של הורדוס הגדול, שמת ב 4 לפני הספירה.

masorti

New member
יופי נחמה...

את זה תספרי לנוצרים. הם טוענים שהורדוס המקורי רצה לחסל את ישו בגלל נבואה ששמע שעומד להיוולד מלך/משיח. לכן מקובל לתארך את הולדת ישו לשנת מותו של הורדוס (3-4 לפנה"ס) ולא לנקודת האפס של הספירה. תקראי את החלק שכותרתו "משמעות החג" בלינק מויקיפדיה על חג המולד.

ועכשיו יסביר לי כבודו

למה בדיוק ירצה נוצרי כלשהו לעלות לקברו של אותו רשע שבגללו ברחה אמו של ישוע בהיותה בהריון מבית לחם יהודה למצרים? אני די משוכנע שאף אחד לא חושב שהורדוס חי עד היום, ולכן אין גם סיבה ללכת לבדו שהוא באמת מת.

masorti

New member
לא "לעלות לקברו"...

אלא לראות את אתר הקבורה של דמות המוזכרת בברית החדשה וקשורה בעקיפין לישו. הקבר הופך את הורדוס מ"דמות ספרותית" ליותר בשר ודם. ומבחינת הנוצרים כל קישור של הברית החדשה לאנשים אמיתיים הוא חשוב.

מה משותף לאתרים הבאים:

מבצר אנטיפטרוס, ניקופוליס, בית שמעון הבורסקאי, תל קריות וחקל דמא? לגבי ה"נוצרים"- לאיזה קבוצה בדיוק אתה מתכוון?

masorti

New member
אני לא מומחה כמוך בברית החדשה...

אני מניח שמדובר על דמויות הקשורות לחיי ישו ושליחיו. מן הסתם תיירים נוצרים דתיים (מה שנקרא "צליינים") המגיעים לארץ מטיילים גם באתרים האלה. ה"נוצרים" הם אלה מתוך בני הדת הנוצרית הקרובים יותר לדת. בפועל מדובר בעיקר על פרוטסטנטים אמריקניים בנוסח האוונגליסטים.

המשותף לכל האתרים הנ"ל הוא...

שכמעט לא מגיעים אליהם מבקרים נוצרים, משום זרם שהוא, למרות שלכולם קשר היסטורי (אמיתי או מיתי) לנצרות. לגבי הקבר של הורדוס, נדע עוד כמה חדשים אם קמה לנו אטרקציה תיירותית חדשה. לי נראה שלא. נ.ב איני מומחה לברית החדשה- אבל קראתי אותה.

ושכחתי עוד משהו:

עד עכשיו, היה ידוע בוודאות רק מיקומו של קבר של מלכה אחת שמלכה על ארצישראל- מליסנדה הצלבנית (קברי האחרים אבדו בשריפה בכנסיית הקבר). חיפשתי אותו לפני מספר חדשים בגרוטו בהר הזיתים, ורק אחד משני הכמרים שהיו במקום ידע בכלל על מה מדובר.

masorti

New member
מליסינדה הצלבנית לא ממש חשובה.

זה לא שהיא קרובת משפחה של מרים המגדלית או משהו כזה.

גם ישוע לא חשוב?

יש הטוענים שהוא היה קרוב משפחה של מרים המגדלית או משהו כזה.

למעלה