חשיבותה של שינוי...

• פותח הנושא izzyr
  • פורסם בתאריך

izzyr

New member
חשיבותה של שינוי...

בהסתלקותו של שרון מהזירה הפוליטית, נוצר חוסר גדול בפוליטיקה שפויה ורצינית. מפלגת שינוי הופכת להיות הרבה יותר חשובה ליציבות הפוליטית בישראל. מצד אחד השמאל (העבודה) שהופך להיות יותר סוציאליסטי וחובבן. מהצד השני הימין (הליכוד) שנגע השחיתות וחוסר התמודדתו עם המציאות המדינית הופכת אותו לאופציה גרועה מאוד. פליטי המפלגות שהתקבצו מסביב לאישיותו של שרון, אינם רלוונטים לשום נושא, הרי אין שום הבדל בין הליכוד להנגבי או לאולמרט. נוכחותה של ציפי ליבני לא מנקה את כל השאר. כך שמפלגת שינוי הופכת להיות המפלגה שתשמור על השפיות הציבורית. על חברי מועצת שינוי לבחור נציגות ראויה לרשימה לכנסת. לצערי גם ביננן יש כאלו שרק תפסו טרמפ, ואין הם ראוים להיבחר מטעמנו. אני מקווה שחברי המועצה ישכילו להבין כי עכשיו זו שעתם הגדולה, הם יקבעו איך יהיה פרצופנו בעתיד הקרוב, האם נהיה כפרצופו של הליכוד עם נציגים שמתאימים אולי לשם, או שנשמור על רמה גבוהה של חברי הכנסת.

כמה נכון , אני איתך

חשוב ששינוי תהיה חזקה בכנסת הבאה , ולו בכדאי למנוע הרפתקאות של מפלגות אחרות , שכמובן יבוא על חשבוננו

הקרב על מקום 2

מי יהיה במקום 2? השמועות אומרות שאברהם פורז הולך ליפול מול ח"כ חמי דורון או רון לוינטל? מה דעתכם? אבי

ביאטה

New member
הקרב על מקום 3

מי יהיה במקום 3 ? השמועות אומרות שמודי זנדנברג הולך ליפול מול חה"כ מלי פולישוק-בלוך או ד"ר לאה סלע? מה דעתכם?

ליבליך

New member
הקרב על מקום 1

לדעתי נצחונו המפתיע של איציק גלעד בקרב על המקום הראשון מול לפיד הולך לטרוף את כל הקלפים...

ליבליך

New member
יותר wistful thinking.

עצוב שמכל האנשים המוכשרים והראויים בשינוי, נשארנו עם שני המועמדים האלה למקום הראשון.

מישהו יכול להסביר מה לא בסדר בפורז?

את הטענות נגד לפיד אני מבין (לא אומר אם אני מצדיק או לא, אבל מבין). במה חטא פורז חוץ מזה שהוא אחראי על התקציבים ויש דברים שהוא נאלץ לא לתקצב?

רק מודי. יש לי כבוד לאחרים אבל מודי

חסר תחליף הן בניסיון והן ביצוג דיעות לא ביטחוניות. טעינו כשלא הקשבנו לו והשקענו יותר מדי בהתנתקות. למי שרוצה להתמקד בנושאי חוץ וביטחון לא חסרות מפלגות אחרות. מודי צדק כשאמר להמשיך להתמקד בעיקר בזכויות החילונים.

asafz8

New member
זנדברג

חה"כ מודי זנגברג חיב להשארק במקום השלישי גם מבחינת כוחו בתוך המפלגה וגם ובעיקר מאחר וחייבים איזון לפורז לבני שלגי סלע ואחרים. באם זנדברג לא ייבחר למקום השלישי שינוי תאבד את כיוונה למרכז הפוליטי ותהפוך למפלגת שמאל.

אשרת

New member
בוא פשוט תעיף את כל השמאל

מחוץ למפלגה ושלום על ישראל. והנה פטרת את הביעה של השמאל במפלגה.

asafz8

New member
אני מאמין בפלורליזם

ואני מאמין שאנחנו חייבים להשאר כמפלגת מרכז, ולכן אנחנו חייבים ח"כים ימניים שיאזנו את השמאל. בימים בהם כל הציבור נוטה למרכז אסור לנו להפוך למפלגת שמאל.

אשרת

New member
אבל

למה דווקא מודי , למה למשל לא חמי דורון, או אדם בעל אוריינטציה ימנית אחרת? ומה יקרה, אם אף אדם ימני לא יבחר על ידי המועצה?

../images/Emo13.gif

99 אחוזים מאנשי שינוי קרובים לשמאל. מלבד חמי דורון וזנדברג שמהויים עלה תאנה נידף להקשר הימני -אין שום קשר בין שינוי לתפישה לאומית שאיננה למעשה מרצ ב'.

asafz8

New member
מממ

לא הייתי קורא לשליש מחברי המועצה "עלה תאנה נידף"

אני אעדכן את דבריי.

מדובר על הרכב חברי הכנסת. עד כה לא ראינו, גם כשזדנברג בבחירות החרונות שלישי שום ניסיון לאיזון פוליטי למול הסחף אל השמאל הקיצוני. שים לב לאיזה סחף מדובר. קיבלנו כאן קישור. רק לפני 4 שנים אשרת שהיא בלא ספק משקפת את הצד השמאלני המובהק של שינוי -התייחסה למצנע כ"שמאלן קיצוני" (האיש שרצה לשרול לפנות רק את נצרים.) אז מה נגיד על מה שקורה שכולם רצים ומסתודדים מול עמדות שהן שמאל קיצוניות.

פורז חסר תחליף.

לאף אחד במפלגה אין ניסיון פרלמנטרי כמו שלו. בטח לא לשני המתחרים שהזכרת שאת דעתי על אחד מהם (המנוסה יותר) כבר השמעתי פה.

ועוד דבר לגבי דורון.

חוץ מזה שדעתי עליו מאוד שלילית, מישהו באמת חושב שהוא צריך לדלג מעל עשרת המועמדים שהיו לפניו ברשימה? מישהו באמת חושב שהחיד שצריך להיות יותר בחיר מדורון במפלגה הוא הוא לפיד (או גלעד)? האם דורון לא קופץ קצת גבוהה מדי?

למר בן צבי היושב בניכר...

לכל אחד מותר שיהיו חלומות, לכן נסעת ללמוד אי שם, לכן אתה שם ומקטר מרחוק, דעתך על דורון ממש לא מענינית את אף אחד כי נמאס לקרוא את הקשקשת שלך, יצא לך לפגוש, לשמוע או לשוחח איתו באופן ישיר? שמענו אותו במס' מיקרים והאיש עם ראש על הכתפיים, עושה עבודה מושקעת וזה שאתה לא "אוהב" אותו בלשטון המעטה מאד לא מעניין. אז לשבת בח"ול ולספר כמה מיסים אתה משלם או כל דבר אחר בזמן שאנחנו כאן ממשיכים להרגיש כל מצב משתנה על בשרינו לא עושה אותך טוב יותר ממי שרבין קרא להם איך שקרא בזמנו. ואם פורז או לפיד עם כל הכבוד לא מושכים את המפלגה ראוי שיקומו אולי טובים מהם..... אז... במתוטא ממך. חדל לקטר, ולהשמיץ..... ממני איש אחד ששרת בצבא,משלם מיסים במדינה וכואב את נפילתה של שינוי..... ותחשבו על זה.

זו התחמקות לא אלגנטית.

אז קפצתי 5 דקות לחו''ל. מה זה קשור? אז אתה גם לא מרוצה מפורז. בסדר. אתה גם לא מרוצה מלפיד. גם בסדר. אתה חושב שזה ממש לא משנה שדורון מפיץ תעמולה בורה נגד הריטלין (והוא מודה בפה מלא שהוא לא מתייעץ עם מומחים וגם לא יעשה את זה בעניין הריטלין). בסדר. מה איכפת לך. אתה אישית לא צריך את התרופה ומי שכן צריך אותה לא מעסיק אותך. בסדר. השאלה הייתה: האם רודון צריך להופיע ברשימה לפני מודי, לפני רצאבי, לפני מלי, לפני בריזון לפני.... ולפני כל חבר כנסת אחר כמעט. זו הייתה השאלה ולא מה רבין ששהה כמה שנים החו''ל כדי להיות שגריר חושב על מי ששוהה כמה שנים בחו''ל כדי ללמוד מקצוע. האם אתה יכול לענות לעניין?

למעלה