חשופית.

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
חשופית.

שלום, יש לי שאלה על החשופיות. החלזונות האלו בלי הבית. מה עושים עם זה? כל לילה הם ממלאים לי את המרפסת, עולים מלמטה וזה פשוט מגעיל!! יש פעמים שהם מצליחים לחדור לבית. יש פתרון?

EdisonGirl

New member
כן..

לאמץ אותם..
אכפת לך שאולי הן בודדות ומסכנות ומפשות בית חם?
*כן, פשוט לא היה לי שום דבר חכם להגיד..
*

BabaGee

New member
תראו תראו מי פה !!

קבלו אותה בסבר פנים יפות כי אני בטוח שהיא הולכת להציק לכם בשאלות שחבל על הזמן אז ככל שתהיו יותר נחמדים ככה היא אולי תרחם עליכם

mise

New member
יש לי מספיק, תודה.

אני יכולה לאמץ מישהו שאני יכולה לדאוג לו, ובטח לא כזה שיש לי סלידה ממנו. בודדות? לא נראה לי. קצת התבלבלת - את משליכה בדידות השייכת לאדם לבעל חיים. הן מגעילות אותי ומפריעות לי. לדיירים הקודמים היו 2 חתולים במרפסת, לכן, כנראה, הם לא סבלו מהחשופיות. אבל לנו אין חתול.

EdisonGirl

New member
../images/Emo13.gif

גם את המושג "מסכנות" הן לא מכירות. אז מה..
כשאני אומרת משהו לא חכם, אני לא צריכה לדאוג שהוא יהיה מדוייק, לא?

BabaGee

New member
מאיפה הן מצליחות לחדור לבית ?

בחריץ של הדלת ? אם כן אז פס גומי שידבק לתחתית הדלת מהצד הפנימי שלה ויגיע עד לרצפה אמור לפתור את הבעיה .

mise

New member
זו לא דלת - אלא יציאה למרפסת.

ובמרפסת הזו בעלי ואני מעשנים. זו מן מרפסת מוארכת כזו, והחשופיות עולות מלמטה, אנחנו במן חצי קומה כזו מהקרקע והן פשוט ממלאות לנו את המרפסת והן חודרות דרך דלת ההזזה של חלון היציאה למרפסת. אי אפשר לצאת יחפים למרפסת, אי אפשר בלי להדליק שם את האור (מה שמביא איתו הרבה ברחשים). אין איזו דרך לשים משהו (רק לא ריסוס..) שיגרום להן לא לרצות לעלות למרפסת שלנו? למישהו יש רעיון, דרך אגב, למה הן באות רק בלילה ובבוקר נעלמות?

BabaGee

New member
לא מכיר חומר שירחיק אותן אבל....

נראה לי שהן באות רק בלילה כי אם הן יצאו ביום אז יש לי הרגשה מאוד מאוד חזקה שהשמש לא תעשה להן טוב

mise

New member
וואלה נכון!

אבל תגיד, מה הן מחפשות במרפסת שלי?? זה פשוט לא ברור לי. יש רצפה וזהו. למעלה על אדן המרפסת יש עציצים, אבל הן לא מגיעות אליהם בכלל.

BabaGee

New member
יש לי פתרון בשבילך !!!

כשאת יושבת מחר בצהריים במרפסת והשמש החזקה מעל אז את פשוט נעמדת , מביטה לשמיים וצועקת "שמש בגבעון דום וירח בעמק איילון" !! עכשיו מה שאת עושה פה בעצם זה עוצרת את השמש מעלייך, השמש נשארת במקום, החשופיות שמפחדת מהשמש לא יוצאות החוצה בלילה כי אין לילה
האמת, את שלחת אותי לקרא כמויות מידע על חשופיות ( Arion distinctus ) שבחיים לא חשבתי שאפילו כתבו על חשופיות ומסתבר שגם בעזרת חומרי הדברה כימיים יש בעיה להפטר מהן (מסתבר שהחשופיות מזיקות לשדות גידולים ברחבי העולם). החשופית אוכלת עלים ורקב של עלים ולכן הדבר הכי הגיוני הוא שהיא מחפשת מזון או זיווג במרפסת שלך (למרות שהן דו מיניות כלומר מייצרות גם ביציות וגם זרעים הן עדיין צריכות בני זוג, הדבר היפה הוא שכל אחת מהן יכולה גם להפרות חשופית אחרת וגם להיות מופרית על ידי חשופית אחרת אחרת
)) אדם מעורער בנפשו שאני מכיר ייעץ פעם לשים חשופית על גרגירי סולת ולקרב את האוזן אליה, הוא טוען שכך אפשר לשמוע את קולות הכרסום (אבל בינינו, סכיזופרנים תמיד חושבים שהם שומעים קולות אז אני הייתי בודק את זה פעמיים
) חיפוש חשופיות בגוגל (אני לא בטוח ב 100% שזאת החשופית שיש אצלינו אבל זה הדבר שהיה נראה לי הכי קרוב) מקווה שעזרתי (למרות שאני יודע שלא ממש עזרתי לבעיה שלך
אם את רוצה להמנע מלדרוך עליהן ברגליים יחפות אז או שתשימי נעליים או שתתחילי לעסוק במדיטציה טרנסדנטלית (שמעתי שהם יכולים לעוף בכח המחשבה
)

mise

New member
כן. גם אני קראתי על חשופית כמויות

מידע. הדבר הטוב באמת שיצא מכל זה הוא שיש לי כמויות מידע על חשופית. מידע יעיל? שימושי? רק העתיד יגיד. בינתיים אני חייבת למצוא פתרון לגועל הזה!!! זה נראה כמו מסרט אימה, כל המרפסת מלאה חשופיות, בגל מיני גדלים. גועל.

mise

New member
אז אתמול שוחחתי עם חברה מניו-יורק

ופתאום צרחתי לה: "אמאל'ה!! היא על המסילה!!" כי חשופית אחת חדרה למסילה של חלון היציאה למרפסת, בצד המסילה הקרוב לבית. היא שאלה מה זה ומיד אמרה: "תפזרי עליה מלח". זה מה שעשיתי. היא הצטמצמה ונהיית כהה מאוד ותקועה לי במסילה ועכשיו צריך לגרד אותה משם. אולי אפזר באמת מלח מאיפה שהן באות.

mise

New member
אבל מה הרעיון לפזר מלח בכל המרפסת?

כל פעם שאצא לעשן, אצטרך לשטוף רגליים או לנקות נעליים, יש לי תינוקת זוחלת בבית (חח, פורום זוחלים..) וממש לא מתאים לי שהיא תלקק מלח מהרצפה. יש רעיון אחר? ניסיתי עכשיו לשטוף את הרצפה במרפסת עם תכשיר ניקוי פוליש כזה, שעושה את הרצפה נורא חלקה, אנא אערפ. אולי זה יעזור.

EdisonGirl

New member
קראתי באיזה חור באינטרנט >

שקירות של בתים, מטבחים וחדרי אמבטיות זה מקום המגורים של הזוחלים האלה.. אני לא בטוחה שהם יוותרו עלייך כ"כ מהר..
תוכלי לנסות לפזר את המלח רק סמוך למעקה, במקום שהתינוקת לא יכולה להגיע אליו, או\ו על הקרקע, מחוץ לבית (מאיפה הם מגיעים, אחרי הכל?).. נקווה שהם יבינו שהסביבה שלך רוויה במלח וינדדו למקום אחר..

OREAL1111

New member
אני לא חושב

שהפוליש יוכל לעזור.. הרירית הזאת מאפשרת להם לזוז כימעט על כל מקום! דודה שלי עשתה פעם מין מחקרון קטן עלהם והסבירה לי שאפילו עם תיתני להם ללכת על סכין גילוח חדשה הם לא יחתכו והכול בעזרת הרירית שלהם

למעלה