חשוב!!!

free pollard

New member
חשוב!!!

אנא הפיצו מסר זה בכל דרך!!! בעוד כשבועיים רוה"מ אולמרט נפגש עם נשיא ארה"ב ג´ורג´ בוש. באותה תקופה, יהונתן פולארד נכנס לשנתו ה22 בכלא האמריקני. מר אולמרט! יש לישראל שבוי באמריקה יהונתן פולארד הסוכן הישראלי, יהונתן פולארד, בשבי מאז שנאסר בשנת 1985 בארה"ב והוטל עליו מאסר עולם על שמסר מידע חיוני לישראל להצילנו מאויבינו שזממו להשמידנו. בעוד ימים ספורים עומד הסוכן הישראלי פולארד להיכנס לשנתו ה 22 בכלא האמריקני. באותו זמן בדיוק צפוי ראש הממשלה לטוס לוושינגטון לפגישה עם הנשיא בוש. יהונתן פולארד לא מוחזק ע"י אויבינו, חיזבאללה או חמאס, הוא מוחזק ע"י ידידנו הטובים ביותר: ארצות הברית. מר אולמרט כראש ממשלת ישראל חובתך להחזיר את השבוי הוותיק ביותר, פולארד, הביתה לאלתר! מתקשרים יום יום ללשכת ראש הממשלה ודורשים: יש לישראל שבוי באמריקה – אל תחזור בלעדיו! טלפון: 02-6705555 פקס: 02-6705475 דוא"ל: [email protected] כתובת למשלוח דואר: קריית בן גוריון, ירושלים, רח´ קפלן 3 מיקוד 91919 הפיצו את המסר הזה באימייל ובפורומים לכל חבריכם ובקשו גם מהם להתקשר!

lithium1914

New member
שאלה

מה פולארד הדליף, ואיך זה עזר? יעני, מה עשתה ישראל בעקבות המידע שהוא נתן. (אם אפשר פירוט יותר מאשר "זה היה מידע חיוני על האויב" או "זה חסוי אבל תהיה בטוח שזה היה חשוב")

שאלה לך

האם מה שחשוב הוא אופי המידע שהביא פולארד, או שהוא סוכן ישראלי ושמחוייבותינו לעשות מעשה כדי שיוחזר מה שלא קורה

אבל אני לא ארה"ב, אני ישראל

ובתור ישראל, מה אני עושה? בעולמנו לכל דבר יש אחראי ויש אחריות(אל תתפוס אותי במילה) מישהו אחראי להפעלתו של פולארד, לא משנה אם זה אמריקה ישראל או האיש הירוק מהמאדים, נכון? יפה, במקרה זה אנחנו, אז מה אתה אומר, שאנחנו צריכים לא לעשות דבר(ברור לך שלישראל יש יכולת השפעה רבה על ארה"ב) או שעלינו לממש את אחריותנו אל מול האיש הזה ולעשות מאמצים לשחררו?

niv1990

New member
למה זה שלח לפני שלחצתי? ../images/Emo4.gif

בכל מקרה, אני מנסה לגרום לך להבין את הבעיתיות במצב, ולמה ארה"ב לא תשמח לשחרר מרגל...

הבעייתיות היא רק אם אתה מביט מלמעלה

לארה"ב חובה להענישו, לישראל חובה לשחררו, ארה"ב מקיימת את חובתה, ואילו ישראל לא, כישראלים עלינו לתמוה מדוע ארצנו אינה מקיימת את חובותיה, ואת זה אני שואל, יש לך רעיון?

niv1990

New member
כי הרווח לא שווה את ההשקעה עבור

מקבלי ההחלטות, אם העם היה תר מתענין, זה יוהיה היוצר לחץ פוליטי והיה למקבלי ההחלטות יותר אכפת. בכל מקרה מהן הפעולות שאתה מצפה שישראל תעשה?

אוקיי, הטענה שלך ברורה

אתה טוען שהרווח שיתקבל משחרורו של פולארד נמוך משמעותית מהמחיר הפוליטי שנשלם בלחץ על ארה"ב, ואתה גם צודק, כיוון שאין שווי אמיתי לשחרורו של פולארד, הוא לא יועיל לנו יותר, אבל זו אחריותינו המוסרית לנסות לשחררו, ייתכן כי לא נצליח, אבל חובה עלינו לנסות, כפי שאנחנו מנסים להשיב במחיר גדול מאוד את ארבעת החטופים שלנו, ששלושה מהם כמעט בוודאות מתים, ואני לא מזכיר אילו השקעות השקיעה ישראל בעבור חטופים ונעדרים אחרים, ואילו בעבור פולארד ישראל אינה נוקפת אצבע, כיוון שלא לכל דבר יש "תו מחיר" כפי שאתה מציע, למדינה יש אחריות כלפי תושביה ואחת על כמה וכמה כלפי שליחיה בכוח ובפועל. זה לא סוד שלישראל יש יכולת השפעה גדולה על ארה"ב, שאותה אינה מפעילה, וישנם כמובן גם אפשרויות אחרות, שגם הן אינן ננקטות.

niv1990

New member
אחדד קצת את הטענה

כמובן שעבור פולארד ומשפחתו הרווח שביחררו גדול יותר, עבור מי שמקבל את ההחלטה מה עושים זה כנראה לא כך, זה יהיה כך אם יווצר עליו לחץ ציבורי שיאיים על הבחירה שלו לקדנציה הבאה (או שהוא חושב על מה שטוב למדינה ופה יש שיקולים אחרים). בכל מקרה, מה הצעדים שאתה חושב שישראל צריכה לעשות?

לא הבנת אותי כנראה

כיוון שאמרתי ששחרור פולארד, כמו שחררו של כל שבוי, עולה בהרבה על התועלת החומרית(שהיא כמובן אפסית) שלו, על טננבאום ועל שלושת גופות החטופים(גופות, שמהן לא תצמח כל תועלת) שולמו מאות מחבלים, זאת כיוון שהאחריות שלנו לשליחינו היא מוסרית, ואיננה חישוב כלכלי, כמובן שאיני דורש שישראל תבקיע את הים במטרה לשחרר כל שבוי ושבוי שלה, אך עליה לנסות, דבר שהיא עושה באופן מתמיד ועקבי, למעט חריג אחד, הוא יונתן פולארד, וישראל שיש לה כח רב בארה"ב לא משתמשת במעט ממנו, ולא לוחצת על הממשל האמריקני למרות השפעתה הגדולה מאוד, וזה בעיקרון הצעד הראשי בו ישראל צריכה לנקוט, כמובן שישנם עוד הרבה דרכים שונות ומשונות, אבל זוהי הדרך הפשוטה ביותר, והיא כפי שאנו רואים לא ננקטת כלל, למה?

niv1990

New member
אתה יכול להגדיר מהו אותון לחץ שאתה

רוצה שיופעל, להגיד שאנחנו מנתקים איתם קשרים אם הם לא משחררים אותו יפגע בעיקר בנו? להציע עליהם כסף? לדבר יפה? מה כוונתך בלהפעיל לחץ, והאם אתה חושב באופן אוביקטיבי שארה"ב עשויה להענות לו? יש בהחלט תועלת בשחרור שבויים, בעיקר מוטיבציה של אנשים אחרים להיות מרגלים, תחושות שנמצאות בעם בקשר לממשלה איפלו מידע מהמרגל ועוד. בכל מקרה אם אתה רוצה שינקט מהלכים, צריך שמהלכים יהיו כדאיים למי שמחליט על קיומם. מוסר ותועלת למדינה באים בחשבון רק אם הוא לוקח אותם בחשבון, אתה יכול לשכנע אותי במאה אחוז שזה הדבר הנכון לעשות (אני לא חושב שאתה יכול אבל נגיד), אבל זה לא ישנה כל עוד למישהו שם בשלטון זה לא משתלם. זו אחת הסיבות העיקריות שאני בעד דמוקרטיה ישירה.

צריכים להשתמש ביכולת ההשפעה שלנו

איך יעשו את בדיוק, אני לא יכול להכין לך תכנית, אבל ממשלת ישראל יכולה בהחלט ללחוץ על הממשל האמריקני, ואת זה היא מסרבת לעשות, המהלכים הללו הם חובתנו, כמו שחובתנו לדאוג לזקני ישראל, למרות ששום תועלת לא תצמח מזה, זה פשוט האחריות של המדינה לאנשיה

niv1990

New member
עוד לא הבנתי למה אתה חושב שישראל

יכולה להפעיל לחץ שישפיע (בלי לסכן יותר מדי), אם אתה טוען שאפשר תראה בבקשה איך :)

תראה בשביל להראות איך...

אני צריך לעשות את זה, וברור לך שאני לא יכול (אישית) לעשות את זה, להביא לך דוגמאות לכך שלחץ ישראלי על ארה"ב הוביל לתוצאות, אני יכול לתת כמה דוגמאות(איני בקיא בנושא) למשל שנים ארוכות שארה"ב לא פרסמה תצלומים של "אתרים אסטרטגיים" ישראליים, בניגוד מוחלט למדיניותה כלפי כל שאר מדינות העולם, כאמור, איני מצפה שישראל תבקע את ים סוף בדרך לשחרורו של פולארד, אבל ישראל פשוט הפקירה את האיש הזה, אפילו לא הכירה בו בסוכן ישראלי, סיוע משפטי בסיסי יכל לשנות את המצב מהקצה אל הקצה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92'%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%9F_%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%93

niv1990

New member
אז הוא שלארצות הברית פחות חשוב

לפרסם תצלומים מלהחזיק בפולארד, או שלמידנה פולארד פחות חשוב מהתצלומים.

למיטב ספירתי,

מדובר בשלושה חטופים. אלא אם אתה מכניס גם את רון ארד לסיפור, אבל אם אתה מזכיר אותו מדוע אתה שוכח את שאר הנעדרים (נעדרי קרב סולטן יעקב, למשל?).

למעלה