חשוב!!!

lithium1914

New member
זה חשוב וזה חשוב.

אופי המידע שהביא פולארד הוא קריטי להבנת כל הפרשה: מהי רמת הסיכון שלקח על עצמו, האם השיקולים של האמריקאים להעלמת המידע מישראל היו מוצדקים והאם הפסיקה של בית-המשפט האמריקאי היא מוצדקת. כמו-כן אני לא בטוח אם פולארד נחשב בהכרח לקדוש מעונה שסיכן את חירותו כדי להציל יהודים ללא תמורה, שהרי, הוא קיבל די הרבה תמורה. כאילו, שילמו לו בשביל המסמכים וזה. פולארד לא קדוש וישראל לא בגדה בו סתם ככה.

אתה שוב סוטה לשוליים

אופי המידע הוא קריטי בנוגע לארה"ב, לא לנו, זה לא משנה אם הוא קדוש מעונה או לא, עוד לא ראיתי סוכן שלא שילמו לו, למיטב ידעתי גם רון ארד השבוי מספר1' של ישראל קיבל הרבה כסף מהמדינה, ומשפחתו מקבלת עד היום, האם זו סיבה שלא לעשות למענו? (במקרה של רון ארד, נעשו מאמצים אדירים לשחררו ולמוצאו)

lithium1914

New member
ואתה לא סוטה לשוליים?

הזכרתי את עניין הכסף אבל הוא לא הנקודה המרכזית. פולארד הוא האחראי הבלעדי לכך שמעל באמון הממונים עליו, והסתכן על דעת עצמו, בידיעה שאם מעשיו יתגלו הם יגרמו למשבר אמון חמור בין המדינות (על גילוי הפרת ההסכם ועל גילוי הריגול עצמו; בגלל זה אופי המידע המשנה: אם פולארד מסר מידע שלא היתה בו תועלת ממשית, הרי שהמשבר נבע מחוסר-ההבנה שלו ושל מפעיליו הזוטרים). אשמת ישראל בעניין מסתכמת בכך שמפעיליו של פולארד נתנו לו הבטחות לא-ראויות שלא קוימו בסופו של דבר. האם ישראל צריכה מבחינה מוסרית לסייע לו כעת, ובכך לשלם על חטאי העבר? כן. האם זה טוב ליהודים? לא ברור לי כיצד, ואולי אפילו יזיק, כי אם תימסר בקשה רשמית לשחרור האמריקאים לא ישושו להידחק לפינה.

אתה נשמע כמתכחש לאחריות ישראל

הממונים עליו לא היו רק אמריקאים אלא היו לו גם ממונים ישראליים, מובן לי כל צורכם של ארה"ב להענישו, וכך נעשה, זה מצד אחד, מצד שני על ישראל לנסות לשחררו, ואת זה היא לא עושה, ואתה מצדיק זאת בכל מיני טעמים לא מוכרים- "פעל על דעת עצמו" "הביא מידע לא משמעותי" וכו', אבל זה לא מעניינו, כפי שזה לא מעניין ארה"ב אם הוא גילה מידע חשוב, פעל על דעת עצמו או בשליחות מישהו, הוא מרגל הוא בוגד, הוא צריך להענש, כן אנחנו, רק מהעבר השני, לא מעניין במיוחד, אם הוא מסר מידע סופר גורלי, או סתם נתונים יבשים, אם "התנדב" למשימה או שוכנע בידי מפעילים ישראלים לפעול, הוא פעל עבורנו, ועלינו מוטל לנסות לשחררו, דבר שלא נעשה מעולם (לפחות לא כזו שניתן להרגיש)

lithium1914

New member
זה פשוט כ"כ פשוט!

הוא עזר לנו, אז צריך לעזור לו. כמה פשוט, כמה נעים לאוזן. אם ישראל היתה מנסה להציל כל מרגל ומשת"פ שלה שהסתבך היו לנו צרות יותר גדולות מ"להתנתק מאום אל-פאחם". בסדר, קרו כמה פשלות, פולארד ספג עונש חמור מהרגיל, קורה. יש מאות פלשתינים שבפועל הצילו חיים עם המידע שמסרו על פיגועים וכיו"ב, והם עלו לגרדום במקום "להינמק בכלא 22 שנה". אני לא רואה במה פולארד מיוחד. אני לא מכיר את הביוגרפיה של פולארד, אבל אני יכול לנחש שאיפשהו בין מועד תפיסתו לבין היום הוא עשה תפנית חזקה לכיוון הדת, מה שקנה לו כמה מעריצים עם כיפה או חצאית עד הרצפה. אגב, פעם היית מתנסח יפה ומחלק את דבריך למשפטים ופסקאות. שכחת את התרופות או משהו?

מה הקשר לדתיותו?

הוא יכול מצידי להיות הומוסקסואל מוצהר, מה שאתה עושה זה להתנער מאחריות המדינה שלך כלפי שליחיה, בנוגע למשת"פים, אם אתה לא יודע, אז דע לך שהמשת"פים מקבלים הגנה מישראל וחלקם אפילו עברו להתגורר ביישובים ישראליים, כמו כן, חלק לא קטן מ"המשת"פים" שמוצאים להורג, כלל אינם משתפי פעולה עם ישראל פולארד לא מיוחד, אנחנו מיוחדים, בכך שאיננו עושים מאמץ לשחררו

Continuum

New member
..

אולי אנחנו מיוחדים בכך שאיננו עושים מאמץ לחסלו כבר ולגמור עם כל הפלברות שלכם.

שליח הוא לא. גם לא מרגל.

בסך הכל משת"פ. הוא לא נשלח לארה"ב במטרה לרגל. הוא בתור עצמו הלך לעבוד שם, לא מטעם המדינה או כלום. בדרך נחשף למידע מסויים. הוא החליט למכור את המידע לישראל. סבבה. שיהנה. הוא לא שונה מעשרות עד מאות משת"פים פלסטיניים שמסרו מידע לישראל והיא לא לקחה עליהם אחריות.

צודקת, גם למשת"פים צריך לדאוג

בטח לסוכן אידאולוגי כמו פולארד, שכידוע לך העביר מידע בחינם וישראל שבחרה לאחר מספר שנים להתחיל לשלם לו, מרצונה

סלוניק

New member
בלי קשר לחשיבות מידע שמסר

למדינת ישראל יש מחוייבות כלפי שחרורו בתור אדם אשר נשלח מטעמה. נכון שאדם המרגל אמור לעשות זאת בידיעה שההשלכות הן על גבו שלו, אך זה לא שולל נסיונות מצד ישראל לשחרורו. מעבר לכך - לך כאדם יש עניין בשחרורו בשל הפרת זכויות האדם שנעשות במסגרת מאסרו.

הוא כן,

וזה לא משנה אם היוזמה היתה שלו. ישראל הסכימה לקבל את שירותיה, ובאופן מובנה לקחה עליו גם את האחריות.

סלוניק

New member
זה לא משנה, אבל זה כן מגוחך

שאי אפשר לדעת מה המידע שמסר (מטעמי סודיות) אבל כן אפשר לטעון שהוא מסר מידע חשוב שהציל את מדינת ישראל וכו'.

free pollard

New member
תשובה

יהונתן העביר מידע קיטי בעניין הכור האטומי באיראן עירק ועוד מזימת של ארצות ערב להשמידנו. להרחבה בעניין ראה- www.freepollard.org מעבר לזה, זה לא ברור שישראל היא זו שהפקירה את יונתן? אפילו את המינימום של לדרוש את שחרורו בצורה רשמית מארה,ב לא עשינו... אנחנו לא יכולים להמשיך לשתוק נוכח העוול הזה!!!! המידע שהוא העביר היה קשור ר-ק לישראל, וזה מידע שארה"ב היתה אמורה להעביר אלינו עפ"י הסכם העברה שנחתם בשנת 83.

למעלה