חשוב

םייח

New member
חשוב

אני פוטרתי מעבודתי ,בתנאי החוזה שלי יש לי 3 חודשי הסתגלות שכר ,ורכב מלא . המעביד מציע לי לקבל את כל הסכום בתשלום אחד אך רוצה שאחתום על טופס שבו אוותר על יחסי עובד מעביד מה לעשות באיזה מקרה חלילה אצטרך את אותם יחסי עובד מעביד לחודשים הבאים תודה

dave123

New member
פוטרת...

אם פוטרת - הוא שמעבידך שלא קיימים המשך יחסים של עובד מעביד בינל לבין מעבידך הקודם,למרות שהוא ישלם לך את המגיע לך ע"פ הסכם. אם ישלם לך את חלק מן הסכום בכל חודש זה אכן יראה כאילו שולמה לך משכורת ובינכם יחסי עובד מעביד, דבר שאינו נכון. אם כך, ולדעתי (אינני עו"ד), הצדק עם מעביד. אישית, אינני רואה כיצד תהיי זקוקה למע´ יחסים הנ"ל, כשהיא אינה קיימת במציאות.

פיטורין והודעה מוקדמת

החוק מאפשר למעביד לשלם לעובד את השכר הרגיל המגיע לו בתקופת ההודעה המוקדמת, ולפטרו לאלתר. לכן, המעביד למעשה אינו נזקק לחתימתך לצורך הפיטורין. מצד שני, אין גם נזק בחתימה כזו (תמיד כדאי לשמור על יחסים טובים כל שניתן) אלא אם הסיבה לצורך בחתימה הוא הסכם עבודה הקיים במקום עבודתך והמונע פיטורין ללא הסכמה או מקנה תנאים מועדפים במקרה כזה. ייתכן גם, וקיבלת אופציות שתקופת האכשרה שלהן לא הסתיימה ואז יכול להיות הבדל אם עזבת מרצון או פוטרת כנגד רצונך.

brigit

New member
לא כל כך ברור

הוא רוצה להחתים אותך על זה שלא היו ביניכם יחסי עובד מעביד (דבר שעל פניו לא קיים) או על זה שאת מתחייבת שבקבלת הכסף לא יהיו לך כך תביעות עתידיות.... אל תשכחי - יחסי עובד מעביד מזכים אותך בדמי אבטלה וחוץ מזה - קיומם של יחסי עובד מעביד זה עניין אובייקטיבי ואת לא יכולה "לוותר" על המעמד שלך כעובדת - כי זה לא חשוב איך הצדדים מגדירים את היחסים - ובוודאי שלא בדיעבד

brigit

New member
נ.ב.

וחוץ מזה - אין דבר שמעיד יותר על קיום יחסי עובד מעביד מאשר מכתב פיטורים.. אז אם את מקבלת מכתב פיטורים והוא פשוט רוצה לתת לך את כל הסכום מראש במקום לפרוש אותו -בתמורה לויתור כל כל תביעה עתידית - זה לא רעיון רע בכלל (בתנאי כמובן, שאת לא צתכוונת לתבוע אותו בעתיד על שעות נוספות וכו´)

בריג´יט ועמנואל ...

אני הבנתי אחרת מכם את השאלה של השואל/ת. עמנואל - אתה דיברת על הודעה מוקדמת, אבל השואל דיבר על תקופת הסתגלות. בריגי´ט - את התייחסת לזה כאילו שהמעביד ביקש מהעובד לחתום שלא התקיימו יחסי עובד ומעביד (בעבר) אבל נראה לי שהכוונה של השאלה היתה שהמעביד מבקש מהעובד לחתום כעת על כך שהוא מסכים שלא יהיו יחסי עובד ומעביד בתקופת שלושת חודשי ההסתגלות שאת תמורתם הוא יקבל בתשלום אחד. לגבי השאלה (כמו שאני הבנתי אותה) אם באמת מדובר בתקופת הסתגלות ולא בהודעה מוקדמת אז לא צריכה להיות כל בעיה להסכים שאין יחסי עובד ומעביד באותה תקופה. "דמי הסתגלות" זה סכום שמשלמים לעובד לתקופה שאחרי פיטוריו, כדי שהוא יוכל "להסתגל" למצבו החדש. אם הכוונה למעשה היא להודעה מוקדמת, אז ברור שלעובד עדיף לקבל את ההודעה המוקדמת בפועל כך שיחסי עובד ומעביד יימשכו במשך תקופת ההודעה המוקדמת, כי במקרה כזה הוא זכאי בתקופת ההודעה המוקדמת גם לתנאים הנלווים לעבודתו (קרן פנסיה, קרן השתלמות, צבירות חופשה וכד´) וגם זכאי לכך שפיצויי הפיטורים יחושבו על סמך התקופה כולל תקופת ההודעה המוקדמת. לעומת זאת, אם יחסי העבודה מסתיימים והמעביד משלם רק תמורת הודעה מוקדמת - הוא לא חייב לשאת בכל התשלומים הנלווים ותקופת ההודעה המוקדמת לא באה בחשבון לצורך חישוב פיצויי הפיטורים. למרות זאת, הייתי ממליץ לעובד להסכים לחתום כי ממילא - כמו שאמר עמנואל - המעביד יכול להביא את תקופת העבודה לסיומה גם בלי החתימה והוא יצטרך לתת אז רק את תמורת ההודעה המוקדמת (אם בכלל מדובר בהודעה מוקדמת ולא ב"הסתגלות").

האם יש הבדל?

האם החוק ו\או הסכמים קיבוציים מבחינים בין תקופת הסתגלות לבין תקופת הודעה מוקדמת? ושאלה שמעניינת אותי מאד - האם אתה יכול להפנות אותי למקור לפיו אם יחסי עובד - מעביד נמשכים בתקופת ההודעה המוקדמת, נמשכת גם הזכאות לתנאים הנלווים (במיוחד - צבירת חופשה)?

יש ויש, אך לא בחוק.

כי בחוק אין בכלל מונח כזה "תקופת הסתגלות". "תקופת הסתגלות" זו המצאה של ארגוני העובדים שהצליחו להסדיר כך תנאי פרישה מיטיבים של עובדים במגזר הציבורי (זה בדרך כלל הולך ביחד עם דרגת פרישה ועוד הטבות שמציעים כדי לעודד פרישה של עובדים שהם ותיקים אך טרם הגיעו לגיל פנסיה). בענין חובת תשלום התנאים הנלווים במהלך תקופת ההודעה המוקדמת שבה ממשיכים להתקיים יחסי עובד ומעביד, לא צריך שום פסיקה, כי ברור שכל עוד נמשכים יחסי עובד ומעביד, חלות על הצדדים כל ההוראות המחייבות במהלך העבודה. מה שנקבע בפסיקה הוא שכאשר יחסי עובד ומעביד נפסקים בלי מתן הודעה מוקדמת והעובד מקבל תמורת הודעה מוקדמת, אז אין חובה לשלם את התנאים הנלווים במסגרת תמורת ההודעה המוקדמת. אם תתן לי כמה דקות, אולי אמצא לך את פסק הדין.

עברו כמה דקות ...

מצאתי. בפד"ע כ´ עמ´ 107 (בעמ´ 112) כתוב מה שטענתי קודם. וחוץ מזה יש גם פסיקה שאומרת שכל הזכויות נמשכות כל עוד נמשכים יחסי עובד ומעביד (למרות שחשבתי קודם שפסיקה כזו מיותרת). ראה למשל, פד"ע ט"ו עמ´ 250 בעמ´ 255: "בפרק הזמן שבין מתן ההודעה לבין היום הנקוב בהודעה לגמר העבודה - נמשכים יחסי עובד-מעביד על המתחייב מכך, לזכות או לחובה.".

ה-שונית

New member
יהיה מעניין

לראות אותך מוצא פסקי דין של בית הדין לעבודה לפי מספר הליך שונית (שעד היום לא הבינה את הלוגיקה מאחרי מספור ההליכים)

אני עצלן...

ולכן למדתי שחלק מפסה"ד החשובים מופיע גם בתקדין, ואפשר לאתר לפי מס´ הליך או שמות הצדדים.

העצלנות משתלמת.

דב"ע מג/113-3 עיריית ראשון לציון נ´ לונה אמסלם - פד"ע ט"ו 250. דב"ע מח/27+22-3 טלמיר אלקטרוניקה בע"מ נ´ שמואל יפה - פד"ע כ 107.

ה-שונית

New member
אני מצאתי

שפסקי דין של בית הדין לעבודה הכי קל למצוא לפי הפד"ע אבל כל אחד הטוב בעיניו יעשה

למעלה