בריג´יט ועמנואל ...
אני הבנתי אחרת מכם את השאלה של השואל/ת. עמנואל - אתה דיברת על הודעה מוקדמת, אבל השואל דיבר על תקופת הסתגלות. בריגי´ט - את התייחסת לזה כאילו שהמעביד ביקש מהעובד לחתום שלא התקיימו יחסי עובד ומעביד (בעבר) אבל נראה לי שהכוונה של השאלה היתה שהמעביד מבקש מהעובד לחתום כעת על כך שהוא מסכים שלא יהיו יחסי עובד ומעביד בתקופת שלושת חודשי ההסתגלות שאת תמורתם הוא יקבל בתשלום אחד. לגבי השאלה (כמו שאני הבנתי אותה) אם באמת מדובר בתקופת הסתגלות ולא בהודעה מוקדמת אז לא צריכה להיות כל בעיה להסכים שאין יחסי עובד ומעביד באותה תקופה. "דמי הסתגלות" זה סכום שמשלמים לעובד לתקופה שאחרי פיטוריו, כדי שהוא יוכל "להסתגל" למצבו החדש. אם הכוונה למעשה היא להודעה מוקדמת, אז ברור שלעובד עדיף לקבל את ההודעה המוקדמת בפועל כך שיחסי עובד ומעביד יימשכו במשך תקופת ההודעה המוקדמת, כי במקרה כזה הוא זכאי בתקופת ההודעה המוקדמת גם לתנאים הנלווים לעבודתו (קרן פנסיה, קרן השתלמות, צבירות חופשה וכד´) וגם זכאי לכך שפיצויי הפיטורים יחושבו על סמך התקופה כולל תקופת ההודעה המוקדמת. לעומת זאת, אם יחסי העבודה מסתיימים והמעביד משלם רק תמורת הודעה מוקדמת - הוא לא חייב לשאת בכל התשלומים הנלווים ותקופת ההודעה המוקדמת לא באה בחשבון לצורך חישוב פיצויי הפיטורים. למרות זאת, הייתי ממליץ לעובד להסכים לחתום כי ממילא - כמו שאמר עמנואל - המעביד יכול להביא את תקופת העבודה לסיומה גם בלי החתימה והוא יצטרך לתת אז רק את תמורת ההודעה המוקדמת (אם בכלל מדובר בהודעה מוקדמת ולא ב"הסתגלות").