חשוב!

חני 852

New member
וכאן

ערך מורחב – יציאת מצרים בביקורת המקרא:
במאתיים השנה האחרונות התפתחו שתי גישות מחקריות מרכזיות לאמיתות סיפור יציאת מצרים וכיבוש הארץ. הגישה הראשונה, הנקראת גישת הארכיאולוגיה המקראית, סוברת שהסיפור מבוסס על אירוע אמיתי, ואת מעשי הניסים ניתן להסביר בתופעות טבעיות. בהקשר זה הוצעו מספר תאוריות שטרם נמצא להן ביסוס מדעי. תאוריה אחת סבורה כי יציאת מצרים קשורה להתפרצות הר געש בסנטוריני ואף שהיו שתי "יציאות מצרים" בהפרש של 200 שנה זו מזו. בין התומכים בתאוריה זו ברברה סילברטסן מאוניברסיטת שיקגו, בספר "The Parting of the Sea" בהוצאת אוניברסיטת פרינסטון.[6]
הגישה השנייה, שניתן לכנותה גישת ה"זיוף/יצירת מיתוס מכונן", סוברת שמדובר בסיפור שהומצא בערך במאה השמינית לפנה"ס בידי הממסד המלכותי-דתי בירושלים בתקופתו, וכי עם ישראל התגבש בסוף האלף השני לפנה"ס בארץ כנען מתושביה המקומיים.

פרופ' ישראל פינקלשטיין עומד בראש הטוענים שיציאת מצרים וכיבוש כנען, אינם אלא "מיתוס מכונן". לפי דעה זו, מקורו של עם ישראל הוא מתוך העמים הכנעניים שישבו בארץ וסיבות סוציו-אקונומיות הן שגרמו להבדלת האוכלוסייה זו מהאוכלוסייה הכנענית המקומית.
לגישתם מסייעת העובדה שלא נמצאו ממצאים ארכאולוגיים מ-40 שנות הנדודים בסיני. קבוצה כה גדולה של נוודים, שהתנהלו לאט, היו אמורים להשאיר מטבעות, חרסים, קברים ואף שרידי מחנות. לא נמצא דבר מכל אלו. לעומתו טוען ד"ר יצחק מייטליס, שנוודים, גם אם הם קבוצה גדולה, אינם משאירים עקבות ארכאולוגיות

לחלופין, ישנה דעה הטוענת כי מדובר בנוודים שבאו מחוץ לכנען, אך לא ממצרים, והתיישבו בתוכה, וייתכן גם שילוב של שתי הסיבות הנ"ל. לטענת הדוגלים בעמדה זו, אין כל זכר בהיסטוריה המצרית המתועדת לאירועים המתוארים בסיפור יציאת מצרים (זאת בהנחה שסיפור יציאת מצרים התרחש בימי רעמסס).
:

ZPE

New member
לא הבנתי משהו.

הקליפ מתמקד ברגע מסוים בסדרת סימנים חקוקים על אבן (מצבת מרנפתח), וטוען כי כתוב שם "ישראל".
היכן את מוצאת יוד, היכן שין, היכן הריש, היכן האלף והיכן הלמד ?
מה שאני רואה הוא רק זה

ונדמה לי (תקני אותי עם אני טועה) כי בכל עשרות אלפי המלים הכתובות על כל המצבות המצריות והפפירוסים - זהו מופע יחיד של קבוצת סמנים זו, עליה נטען שהיא "ישראל".
משוכנעני כי לו ידע עורך הקליפ על מופע נוסף של קבוצת סמנים זו, לא היה איש יכול לעצור בעדו מהציגו...

ZPE

New member
מה לא ברור בשאלתי?

הקליף מצביע על סדרת סמנים שלטענתו היא המלה "ישראל".
ביקשתי איות.
בכתב ציורים, נעשה דרך כלל שימוש בקונסוננטה הראשונה במלת השפה המדוברת המתארת את העצם המצוייר. בקליפ רואים סדרת ציורים. אז ביקשתי איות.
לדוגמא: נניח שציור של יד נהגה (pronounced) במצרית "יד", ואז סביר שציור של יד ייצג את הקונסוננטה יוד, ולפיכך ישמש לאיות האות הראשונה במלה "ישראל". ציור של שמש - יציין שין, ויופיע בפוזיציה שניה, וכ"ו

אם אכן סדרת הסמלים היא "ישראל", אזי מכיוון שישראל שיחקה לכאורה תפקיד חשוב בהסטוריה המצרית - היינו אמורים למצוא מופעים רבים של סדרת סמלים זו בין עשרות אלפי מילות הטקסטים המצריים על גבי אבנים ועל גבי פפירוסים, ולא היא!

לו הכיר עורך הקליפ עוד מופעים של "ישראל" - לא יכול היה איש למנעו מציינם...

ZPE

New member
טוב, נאלצתי ללמוד בלילה מצרית כתובה,

שעה שישנתם כולכם שנת ישרים (אני מקוה)

טעיתי, והשפה המצרית הכתובה אינה כפי ששיערתי תחילה כאן

השערתי השגויה היתה שהמצרית היא שפה מן הסוג המכונה Consonantal Alphabet

אולם השפה המצרית העתיקה שבכתב היא שפה Consonantal Logophonetic, על פי סיווגה הלינגויסטי.
אוצר הסמלים שלה כפי שנחקר בהירוגליפים, נמצא מתחלק לשלש קטגוריות עיקריות:
(1) logograms - סימנים המיצגים מלים שלמות
(2) phonograms - סימנים המיצגים קולות
(3) determinatives - סימנים המפרשים קבוצות סימנים אשר קדמו להם מידית

המלה המודגשת במצבה מתחילה ב- phonograms ומסתימת ב- logograms

הקריאה היא מימין לשמאל:
שתי הנוצות הן y-
שלשה הסימנים החרוטים אנכים בפוזיציה אחת הם r-y-s-
הנוצה שלאחריהם היא i-
הציפור שלאחריה היא a-
שני הסימנים שלאחריה (עין ומתחתיה קו אנכי) הם r-
הסמלים הנותרים הם a foreign race או a distant race (זאת מכיוון שלפני צלמיות האשה והגבר, מצוייר נשק שמשליכים הרחק - throwing stick)

הנה תעתיק שמצאתי

כפי שנטען, המצבה מתארת מסע נצחון של מרנפתח בכנען, ומפורטים בה, על פי סדר התקדמות צבאו ונצחונותיו, ה- city states המרדניות הבאות (לאחר שורה הטוענת "כנען נשבתה", או "כנען שועבדה"):
אשקלון, גזר, ינועם, ואח"כ קבוצת סימנים זו

על פי הסדר הגיאוגרפי זו צריכה להיות city state באזור עמק יזרעאל, שאולי נקרא על שמה, או היא על שמו (השם jezreel הוא כנעני קדום, ממש כמו אשקלון, גזר וינועם, ונזכר כבר ביהושע יט יח)

כאמור, זהו המופע היחיד של קבוצת סימנים זו בכל עשרות אלפי מילים של ממצאים מצריים

אז, לעניות דעתי, הטענה כי זהו איזכור ראשון של "ישראל" מחוץ לכתבי הקודש כבר במאה ה- 13 לפנה"ס - "מרחיקת לכת" קמעה...

ZPE

New member
האם ספרי ההסטוריה גם מתעדים את

חזרת השעון לאחור עשר מעלות בשעון אחז (מלכים ב כ יא) ?
ענין זה היינו אמורים למצא גם בספרי ההסטוריה של עמי האמריקות. האין זאת?

ZPE

New member
>הא לא? אז שקט!<

אכן, היטבת להגדיר את מצבך...

אני אוהבת

איך שאתה יושב.. מגרבץ.. כותב בשפה גבוהה בשביל שיחשבו שאתה מבין משהו מהחיים שלך או שחקרת משהו ואז כאילו אתה מגיע להוכיח שזה לא נכון..
אבל כנותנים לך דברים אתה מתעלם מהם לגמרי
אז כן.
מצבי הוא כזה שמעדיף שתשתוק, אתה גם ככה לא מועיל

ZPE

New member
>אבל כנותנים לך דברים אתה מתעלם מהם לגמרי<

לא הצגת דבר זולת ראיות חותכות נסח "עובדה, חלמתי!"...

אז עובדה חלמתי

עכשיו בבקשה תסביר לי מה יהיה ראיה שהיא לא "עובדה, חלמתי!" בעיניך? כי באמת.. נתתי לך ראיונות עם חוקרים בארה"ב שעבדו עם מידיום.. יותר מזה?

ZPE

New member
לא זכור לי כי הצעת לי חומר כזה.

פרט לכך - עליך להבין כי תוצאות מחקר אינן מתפרסמות בספר פופולארי, אלא בכתב-עת מקצועי של התחום בו עוסק המחקר, ומוכפף לבקורת עמיתים

האנקדוטות המתפרסמות בספרים פופולאריים, ועוד בענינים המטרידים אנשים, כמו חיים לאחר המוות, מבטיחות רק דבר אחד - רווח מהיר לכותב ולמו"ל. אין טעם להתווכח עם קופה מצלצלת, או עם סוֹפר הצוחק כל הדרך אל הבנק

אני עדיין מתעקש כי לפני ש- Windbridge Institute יוכיח כי תקשור של mediums עם מתים קיים - ידגימו נא לנו mediums איתור נעדר אחד, או פיענוח רצח אחד

מה כבר בסך הכל ביקשתי ?

אוי מסכן קטן ותמים..

שכחת ששמתי לך ראיון עם השוטרים? תמים שכמותך..
לא שאלתי מה עלי להביא לך .. שאלתי מה זה מבחינתך לא "עובדה חלמתי"
אנקדוטות שמתפרסמות בספרים של חוקרים של NDE בטח גם לא נחשב בעיניך.. בעצם גם מי שחוקר את זה בטח לא נחשב עיניך..
שמת לב לאירוניה?
אתה "מחפש" הוכחות (ממש רוצה שיוכיחו לך!! עלק) אבל עדיין כל דבר שיכול להיות ראיה אתה שולל..
אתה מחפש את הראיה הספציפית שלך.. זה לא עובד ככה.. זה כמו שתגיד שאתה רוצה שדג יוכיח לך שהוא גר מתחת למים בכך שהוא יתן לך אצה

ZPE

New member
>שכחת ששמתי לך ראיון עם השוטרים?<

לא זכור לי דבר כזה.
את לבטח מחליפה אותי באחר

חוויות NDE?
עצם העובדה כי נוצרים מדווחים על פגישה עם ישו, יהודים - עם אליהו הנביא, מוסלמים עם מוחמד - אומרת שזו חוויה מוטית תרבות ואמונה.
למיטב ידיעתי, עד לפני זמן לא רב, טרם נערך מחקר על פי פרוטוקול חקירה מדעית בענין NDE.
כרגע מתנהל אחד כזה בבריטניה (Fenwick & Parnia), אולם טרם נתפרסמו סיכומים

בעיקרון, אי אפשר לשקר לאדם בענין מסוים, אלא אם כן הוא כמה (yearns) לשקרים.
הציבור מוכן נפשית לקבלת שקרים מנחמים בענין חיים שלאחר המוות, וספקים אינם מתמהמהים יתר על המדה באספקת הסחורה...

עצם זה

שעגבניה בעברי זה עבגניה ובשפות אחרות זה בשם אחר אומר שזה לא אותו הפרי?
זה שהם מפרשים מה שהם רואים כישו.. זה לא אומר שזה לא בדיוק מה שיהודי יפרש כאליהו הנביא.

מה שכן אני אשמח אם תספר לי איך חלקם רואים קרובי משפחה שנפטרו שאף אחד לא ידע שהם נפטרו.. זה באמת יעזור לי להבין את התופעה..

אני מכירה כמה מחקרים של NDE.. תצטרך להיות יותר ספציפי..

ואני מתה על ההצגה שאתה עושה כאן.. "ת לבטח מחליפה אותי באחר.." ברור..
בכל מקרה.. ראיון עם שוטרים שאין להם סיבה לשקר.. זה יהיה גם "עובדה חלמתי"?

ZPE

New member
>ראיון עם שוטרים שאין להם סיבה לשקר<

היכן הראיון ?

לעיתונאי יש אינטרס ברור ללבות רמזים לענינים אלה, מכיוון שזה מוכר עיתונים

>אני מכירה כמה מחקרים של NDE.. תצטרך להיות יותר ספציפי<
כולם משופעים בהוכחות "עובדה, חלמתי!"...

איך זה

שאני אומרת לך להיות יותר ספציפי קשור לזה שכולם מושפעים ב"עובדה חלמתי" ?

לעיתונאי יש אינטרס? גם עם הראיון זה ממש מול ספקן שכמותך? (זה שתי עיתונאים)
אני אחפש את הראיון יותר מאוחר במידה ובאמת תקשיב לו.

למעלה