חשוב!

ZPE

New member
שימוש ה- meduims להקלת סבלם של אבלים ?

Julie Beischel כבר מניחה כי טענותיהם של mediums בדבר יכלתם לתקשר עם מתים, נבחנו ונמצאו אמת, מוותרת על נסיון לאשש טענות אלה, וכבר אצה לה הדרך ומבקשת לערוך מחקר האם שימוש טיפולי בתיקשורם לצורך הקלת סבלם של מתאבלים - הוא אפקטיבי

קטן אמונה, כמוני, היה חושב ראשית לכל לבדוק עד כמה הצליחו mediums לאתר מתים נעדרים, או לפענח חקירות רצח "תקועות"

בישראל היו, ומצויים עדיין, כמה עשרות אנשים בסטטוס "נעדר" זה זמן רב.
רון ארד (נעדר ממאי 86' והוא הפצע המדמם של מדינת ישראל כולה עד היום), 69 מלחי הצוללת דקר (נעדרו מינואר 68' ועד מאי 99'), שלושה נעדרי קרב שולטן-יעקב (נעדרים מיוני 82' ועד היום. זכריה באומל יהודה כץ וצבי פלדמן. איך אומרים? "לכל אדם יש שם"), ועוד "מפורסמים" פחות (הנה רשימה משטרתית)

בישראל מצויים ללא ספק אנשים רבים הטוענים על עצמם שהם סַיְכּים (psychics), בעלי יכולות Extrasensory Perception (גם פנים אל פנים מול מטופל, וגם מרחוק)

איך זה שאיש מבין הסַיְכּים לא הצליח מעולם לאתר נעדר כלשהו, בתשלום, או בהתנדבות?

צוות הצוללת דקר נעדר משך למעלה מ- 31 שנים, זמן מספיק לכל הדיעות אפילו עבור סַיְכּי טירון להתארגן ולהערך לאיתור. אולם, לא סַיְכּי מצא אותם, אלא אמריקאי חמוש עד שיניו במלה האחרונה של טכנולוגית חילוץ ימי

מה קורה כאן?

מדוע הסַיְכּים מצליחים רק בגניבת דעת פתאים, ואינם מצליחים במשהו שיכול היה להביא רגיעה נפשית למשפחות נעדרים, ולעם ישראל?

עוד תחום שסַיְכּים יכלו לסייע בו רבות הוא פענוח פשעים לא מפוענחים.
מה פשוט יותר מאשר לבקש סַיְכּי שישאל את נשמת הנרצח מי רצח אותו. אם מדובר ברוצח שלא היה מוכר לנרצח, אפשר שהנרצח עדיין יוכל לספק די פרטים שיביאו בכל זאת להתקדמות החקירה "התקועה"?

מה קורה כאן?

מדוע ההקלה היחידה לה מסוגל סַיְכּי לגרום היא על פי רוב הקלת משקל ארנק המטופל?

קראת את המחקר שלה לפני

שאתה מעביר ביקורת? או בכלל הקשבת להרצאות או משהו שקשור אליה?
הא לא? אז שקט!

ZPE

New member
לפני הכל - נחוץ אישוש כי מדיומים יכולים לתקשר

עם מתים

בהחלט אפשרי כי מתאבל יתנחם למשמע "תיקשור" עם קרוב אהוב שנפטר, אפילו המסרים בדויים לחלוטין. זה יהיה אפקט פלסבו. ואין להתווכח עם סובל שהוקל לו, גם אם גנבו את דעתו

אני פשוט רוצה לראות תחילה מקרה אחד של איתור נעדר, או שרידיו, באמצעות מדיום, ופיענוח פשע בלתי פתור אחד

מה כבר בסך הכל בקשתי ?

אתה ממחזר את עצמך

כבר קישרתי אותך לדברים כאלו בעבר
עד שלא תקשייב\תקרא מה ששמתי לך אני לא מנהלת איתך דיונים על הדברים האלו

ZPE

New member
>אני לא מנהלת איתך דיונים על הדברים האלו<

זו מדינה חפשית...

אממ לא ממש

אני לא מכירה סיפורים שהוכחו כאמיתיים חוץ מנוח.. (הזוי אבל דווקא נוח יש תיעודים בעוד עמים).
למשל יציאת מצרים ..גם התיאורים שכתובים בתורה לא הגיוניים.. וגם לא מצאו שום הוכחה לזה.. לא שלדים.. לא כתובים אצל המצרים (שנהגו לכתוב על כל דבר שקרה.. הם היו נורא מסודרים) גם על אסתר המלכה לא כתוב שום דבר אצל עמים אחרים.. וגם מבחינת השפה.. ידוע שספר בראשית נכתב בזמן תקופת המלכים.. וביציאת מצרים מתוארים מקומות שלא היו קיימים בזמן שזה היה (כאילו בתקופה שהייתה אמורה יציאת מצרים להתרחש)
גם תיעוד על המלכים שלנו אם אני לא טועה אין ממש.. אולי על דיויד..

ZPE

New member
>אני לא מכירה סיפורים שהוכחו כאמיתיים

חוץ מנוח<
אם להסתמך על התיאור המקראי של המבול של נח - הוא לא יכול היה להתקיים.
זהו אירוע די טרי לכאורה, התרחש לפני כ- 4117 שנים בלבד (טרי מאד מאד במונחי גיאולוגיה), וראיתי פעם post של מישהו שהוכיח באותות, במופתים ובחישובים, כי סך כל המים במעבה הארץ, על פניה, ובאטמוספירה שלה - לא יכול להעלות את מפלס הימים ביותר מ- 60 עד 70 מטרים

מי שמקבל את מעשיות המקרא כלשונן, ואף נלחם בחירוף נפש נגד כל נסיון לפרשן באופן שונה מפשט הכתוב - הם אוונגליסטים מן המערב התיכון בארה"ב...

גם לי זה מוזר

שדווקא נוח יש תיעודים בעוד עמים.. אבל יש במגילות גילגמש תיעוד על מבול נוראי (או משהו כזה)

ZPE

New member
זה לא היה מבול גלובלי, אלא משהו מקומי

לחלוטין

זה יכול היה להיות הצפה במסופוטמיה

לפני מספר שנים נטען כי זו היתה פריצה של הים התיכון אל העמק הפורה והמיושב בצפיפות בו מצוי היום הים השחור. הניצולים המעטים נפוצו לכל עבר - אסיה, אפריקה, אירופה - וכך נפוץ סיפור זה ומצוי במיתולוגיות כל העמים...

גור42

New member
דווקא תקופת המלכים זו התקופה הכי מתועדת שיש

יש קצת אי-התאמות בתאריכים, אבל המלכים עצמם היו - זה בטוח (ולכן הם גם מופיעים בספרי ההיסטוריה הרגילים).

ולגבי נוח - סיפור המבול כמו שהוא כתוב במקרא הוא הרבה הרבה פחות הגיוני מיציאת מצריים. מים כיסו את כל העולם? באמת? מאיפה המים האלה הגיעו? ואחרי המבול, לאן הם נעלמו? ואיך זה שספינת העץ של נוח לא התפרקה לרסיסים מעוצמת הגשם והגלים, שבתוך 40 יום הגיעו לגובה הר האברסט (שגובהו 9 ק"מ)?

התיעוד של עמים אחרים רק מוכיח שהסיפור התנכ"י של נוח מבוסס על אירוע אמיתי. ואם כך הוא הדבר, אז אין שום סיבה לחשוב שגם יציאת מצריים לא מבוססת על אירוע אמיתי. למה לא? והמצרים, אגב, היו ידועים לשמצה בנטייה שלהם להצניע את התבוסות שלהם ברשומות שלהם. כך שאם הם באמת חטפו על הראש משבט עבדים שהיה עד אז ילד הכאפות של האיזור, לא הייתי מצפה מהם לספר על זה.

אוקי זה חדש לי

יש תיעוד על המלכים היהודים חוץ מתיעודים יהודים?

ולגבי נוח.. לא הבנתם את הכוונה שלי.. לא התכוונתי שהוא ספציפית נכון.. יותר התכוונתי למבול..

בדקו על יציאת מצרים מכמה כיוונים.. שרידים בנהר שהתפצל לשתיים (ברח לי השם שלו מהראש). שרידים של גופות במדבר.. תיעודים של עוד עמים.. אולי זו נקודה נכונה שהמצרים עצמם לא היו מתעדים בריחה של עם.. אבל למה שזה לא יתועד בעמים אחרים ?
גם אין תיעוד של עבדים יהודים..

גור42

New member
תשמעי, אני לא מומחי גדול להיסטוריה, אבל...

אני מניח שאם בספרי ההיסטוריה הרגילים מופיעים המלכים היהודיים עם תאריכים (שבבירור לא נלקחו מהתנ"ך, כי תקופות המלוכה אין זהות לגמרי) אז כנראה שלהיסטוריונים היו מספיק הוכחות לקיומם של המלכים האלה.

ולגבי יציאת מצרים: את שוב מדברת על הפרטים. גם אם נניח שהיעדר הראיות אכן מוכיח שהפרטים שגויים (ויש לי בעיה עם הטיעון הזה. היעדר ראייה לדבר מה, אינו שקול לראייה שהדבר לא התרחש), זה עדיין לא סותר את האפשרות הסיפור מבוסס על מאורעות שקרו באמת.

אוקי..

שוב אני שואלת.. ספרי ההיסטוריה ה-לא- יהודים?

לגבי יציאת מצרים.. לפי מה שאני יודעת אין אפילו ראיה אחת .. וחיפשו.. (גם חיפשו ראיות שגויות..)

למעלה