חשוב!!

אחת241

New member
חשוב!!

ראיתי באחד הפרקים שאחת המתמודדות בישלה כבד וטבלה אותו בחלב,רציתי לומר שהדבר מאד זיעזע אותי ואני מאמינה שאת רוב האוכלוסיה, אני לא מבינה איך אפשר לשדר דבר כזה בטלויזיה שזה נוגד באופן ברור ומפורש את חוקי הדת, וזה דבר שממש מבייש וגורם לירידה בערך התוכנית, מה גם שיש שם הרבה שמבשלים בשר וחלב יחד, אומנם לא באופן כזה ממשי אך גם זה איסור מפורש של "לא תבשלו גדי בחלב אמו".... וזה לא דבר שרק בן אדם דתי אמור להקפיד, מקוה שהודעה זו תגיע לאנשים הנכונים שיבינו כמה זה עושה לא טוב לראות דברים כאלו וממש מוריד מהערך....

yaakii

New member
זו הייתה אריאלה פיקסלר אלון (בעלת בלוג באתר)

ונכון, היא לא היחידה שבישלה לא כשר. ואת לא הראשונה שכותבת ומוחה על זה בפורום. ואני מסכים שזה מזעזע ולא נעים. זו יריקה , גם אם לא על דת ישראל, על תרבות ישראל, יריקה על אבותינו שמתו בשביל לאכול כשר. אני מאמין שהם גם מפסידים צופים בעקבות זה, וחבל. זה כל כך מהותי הבישולים האסורים הללו?? לצערי פרקי התוכנית צולמו כבר מראש והעונה קיימת במלואה. אני מקווה שיסיקו מתוך ביקורת הקהל לגבי העונה השנייה.

סליחה, כן?

אבל לא כל עם ישראל אוכל כשר. אם זה כל כך מזעזע אתם לא מחויבים לצפות, כמו שאני לא מחויבת לצפות בתוכנית- ואני לא שומרת כשרות. זו לא יריקה על אף אחד. זה חופש לחיות את החיים כפי שכל אחד ואחת רואה לנכון. אף אחד לא מחויב לצפות בכל דבר שמשודר בטלויזיה ואם זה לא נעים- אז לא צריך ולא קרה שום דבר. אלו לא "בישולים אסורים". זה שמבחינתכם זה נוגד את מה שאתם מאמינים בו זה לגיטימי לחלוטין, אבל זה עדיין לא מצדיק שלא ישדרו את הדברים כפי שהם מתקיימים בשלום בכל העולם. לא רוצים? אל תסתכלו, אף אחד לא מכריח אתכם. אז נא לנהוג באופן הוגן חזרה ולא להכריח אחרים לבשל כמו שלכם נראה לנכון, גם אם זה נוגד את מה שהם רואים לנכון.

Gaus

New member
צביעות! בלל של צביעות שפכת פה...

ואני בטוח שאת מבינה אותה, אז לא אפרט, כי ממש אין לי כח. ברור שהמסר שלך הוא: "אני יודעת שזה פוגע לכם ברגשות, אבל אני נהנית מזה, כייף לי לאנוס אתכם תרבותית, ואחכ לבכות על כפיה, כי אני חופשיה. אשת העולם הגדול, שלא רואה אף אחד ממטר, רק יודעת לדבר גדולות ונצורות על סובלנות האחד כלפי האחר" הבאתם לפה יהודים בשל יהדותם, תנו להם לשמור עליה כפי שאבותיהם עשו זאת דורות בקהילות סגורות בנכר. אל תקלקלו אותה עם המסרים ושטיפות המוח שלכם בערוץ המרכזי ישירות אל תוך הסלון, זו כפיה חילונית, מסיונריות אנטי דתית. מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו. אני לא אדם דתי, אבל יש לי כבוד עצום כלפי השורשים היהודים שלי, ואין זה יאה להעכיר ולפגוע כך ברגשות של רבים כלכך, זה בטוח לא עוזר לאחדות העם..

לא צביעות ולא נעליים

כמה רחוק לקחת את זה! כולה תוכנית טלויזיה, קצת פרופורציות.

Gaus

New member
תתפלאי שזה גדול יותר ממימדיה של התוכנית

אבל את כנראה לא במקום שיכול להבין את זה....

Gaus

New member
אם תשכנע אותי איך אתה נפגע מצפונית מכך

שיקפידו על דיני כשרות בתוכנית זו, אז אני אסכים איתך שזהו אונס תרבותי.. אתם כלכך אטומים שזה מדהים! יש כלכך הרבה תוכניות בישול מיובאות, שם מבשלים מכל הבא ליד, וזה מקובל עלי, יש לכם מאגר עצום של תוכניות להנות בהן ממטעמיכם הלא כשרים, בעברית אני מצפה שיפנו למכנה המשותף, שזה תוכניות שומרות כשרות, ובטח ובטח ללא חזיר, שכן זה פוגע ברגשות המוסלמים גם.

אני לא *צריכה* לשכנע אף אחד.

זכותי המלאה כאדם במדינה דמוקרטית שלא יצנזרו מתכנית שאינה מוגדרת כדתית תכנים שלמגזר הדתי יש בעיה איתם והוא יכול להימנע מצפייה בהם. אין סיבה שאאלץ לברוח לתכניות בישול זרות בארצי שלי. מתה על אלו שקוראים לאחרים אטומים ובה בעת מתנהגים בדיוק באותו אופן...

Gaus

New member
למה תכנית צריכה להיות מוגדרת כדתית..

כדי שהיא תתחשב במצפונם ורגשותיהם של חלק ניכר מקהל היעד שלה? מה הקשר? מאיפה החוצפה לדחוק אותם לשוליים, היא לא צריכה להיות דתית, לא מבקש שנשים יהיו עם שביס, ושגברים עם כיפה, זו לא הנקודה בכלל...

Fairywitch

New member
אני אגיד את זה שוב-

אם היא תצטרך להתחשב במצפונם ורגשותיהם של כולם- גם לא יוכלו להשתמש שם בבשר ודגים. יש אלפי צמחונים בארץ- אלפים! שהרג של חיות לצרכי מאכל נוגד את האמונה והמצפון שלהם. בהם מותר לפגוע? למה? מי הפך אותך לראוי יותר להתחשבות? ואפילו לא התחלתי לדבר על טבעונים. או מוסלמים שלא שותים אלכוהול ולכן לא מבשלים ביין.

Gaus

New member
יש חמישים אחוז צמחוניים???

המדינה הזו הוכרזה בעצמאותה כלאום הצמחוניים?? אני בהחלט חושב שצריך להתחשב גם ברגשות המוסלמים, ולהמנע מתמונות שיכולות לזעזע ולפגוע בצורה קשה ברגשות צמחוניים או בכלל, כמו שחיטות הריגת חיות וכד', אבל מעבר לזה, מה שרשמת הוא לא יותר מעוד דמגוגיה, כי ברור לך שזו לא האנלוגיה, לא כמותית ולא רעיונית. ** וסליחה אם התיחסתי אלייך בלשון זכר, כנראה שקרה בלהט הכתיב, מקוה שתקבלי התנצלות זו.

Fairywitch

New member
אה, ברור- רגשות של אחרים זה לא נחשב.

ערכים של אחרים לא נחשבים. באמת אין מה לדבר איתך.

Gaus

New member
והדמגוגיה ממשיכה,בתוכן ההודעה רשום בדיוק הפוך

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif

בכלל, הזכות הזאת שהם לוקחים לעצמם להיכנס לנו לצלחת, למקלט הטלוויזיה, כשזה בכלל לא נוגע להם אישית ולא כופה עליהם שום מעשה- הוא פשוט חוצפה שאין כדוגמתה וכבר מזמן חצתה כל גבול. וכאני אומרת "הם" אני מתכוונת ספציפית לאנשים כאלה, ובשום אופן לא לדתיים או שומרי מסורת באופן כללי. יש לי חבר הדתיה שחלקה איתי פעם חדר באכסניה בסופ"ש. מבחינתה (ואני זו ששאלה אם לא יפריע לה) היא אמרה שאני יכולה לצפות בטלויזיה בחדר, לדבר בטלפון ולנהל את אורח החיים הסופ"שי שאני רגילה לו, כי ידוע לה שאני חילונית והיא לא מתכוונת לכפות עליי את אורחות חייה אפילו לרגע. אז לא כולם פנאטים מתלהמים, וחבל שיש כאלה שעושים שם רע למגזר הזה.

Gaus

New member
צר לי, את לא שמה לב שאת זו הפאנטית המתלהמת..

זה שזה אורח חייך, ולחברה שלך לחדר לא היה את הבטחון העצמי או הרצון להתעמת איתך, זה לא אומר שלא הפרעת לה.. דבר נוסף, אף אחד לא נכנס לך לצלחת, תאכלי מה שאת רוצה, ואני מאחל לך הנאה מרובה.. למקלט הטלוויזיה???? מקלט הטלוויזיה הזה זה צינור שנשפך אלי לסלון בדיוק כמו שהוא נשפך אצלך, אני מעורב בזה, הוא נכנס לי בערוץ מרכזי אל תוך הסלון, מה קשה להבין פה?? אני לא באתי ובקשתי שלא יבשלו טריפות בערוץ יעודי של חילונים.. לו היית מכירה אותי היית מבינה כמה את רחוקה בהערכות שלך כלפיי, אני אפילו לא דתי, אבל לעזאזל, מאיפה מגיעה האטימות הזו כלפי דברים שכלכך מקפידים על כשרות, מאיפה מגיעה כל הרוע הזה כלפי הדת. למה חושבים להם החילונים שדתי טוב זה דתי שיודע לסבול בשקט?

למעלה